darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3666
EURO34.9744
ALTIN2325.0

"İpekböceği" Tüm Belediyelerin Gündeminde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"İpekböceği" Tüm Belediyelerin Gündeminde
Abone ol
Eskişehir’in Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, beraberindeki işadamlarıyla birlikte Türkiye’nin ilk yerli tramvayının üretim süreci hakkında bilgi almak için Başkan Altepe’yi ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yerli malı tramvayların tüm belediyelerin gündeminde olduğunu belirterek, Bursa’nın gayretleri sonucunda Bakanlığın da ithalata yüzde 51 yerli şartı koyduğunu hatırlattı.

Eskişehir’in Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı beraberindeki MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Sıtkı Karaca ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Bursa’nın özellikle yerli tramvay üretimi ile Türk sanayiine ilham verecek bir yatırımı hayata geçirdiğini ve bu yatırımı yerinde görmek için Bursa’ya geldiklerini belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını Eskişehir’den büyük bir ilgiyle takip ediyoruz. Ziyaretimizin ana sebebi de Büyükşehir Belediyesi’nin özel sektörle işbirliği içinde hayata geçirdiği ‘İpekböceğini’ yerinde görmek. Eskişehir’de bu alanda bir altyapı olmasına rağmen bu çalışma gerçekleştirilemedi. Bu yakın bir gelecekte Bursa’nın ‘sessiz bir devrimi’ olarak nitelenebilecek önemli bir çalışma. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Sıtkı Karaca da Türkiye’nin cari açıkta en önemli kalemini enerjinin oluşturduğunu, ardından da yüksek teknolojiye dayalı ürün ithalatının önde geldiğini hatırlattı. Cari açığın kapatılması için yüksek teknolojili ürünlerin Türkiye’de üretilmesinin önem taşıdığını dile getiren Karaca, “İleri teknoloji gerektiren hafif raylı sistem araçlarının Türkiye’de üretilmesi bu anlamda önemli bir kazanç. Ayrıca uçak gibi tramvay gibi yüksek teknolojili araçların sertifikasyonu çok zorlu bir süreçtir. Bursa sertifikasyonu da alma başarısı göstererek önemli bir çalışmayı hayata geçirmiş. Bursa için ülkemiz için hayırlı olsun” diye konuştu.

Raylı sistem tüm şehirlerin gündemi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Türkiye’nin hedefleri olan bir ülke olduğunu, hedefleri olan ülkelerin ise kenti markalarını üretmesi gerektiğini belirterek, hedefleri olan bir kent olan Bursa’nın yerli tramvayı üretmesinin ülke bir önemli bir kazanç olduğunu vurguladı. Yerel yönetimler olarak ağırlıklı olarak kent mobilyalarıyla ilgilendiklerini, raylı sistem araçlarının da günümüzde tüm şehirlerin gündeminde olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Çünkü yurtdışından alınan bu araçlar büyük paralar ödüyoruz. Biz göreve gelir gelmez ‘bunu mutlaka yerli olarak üretmeliyiz’ dedi. Her ne kadar pek inanan olmasa da bunu 3 yıl gibi kısa bir sürede başardık. Büyükşehir Belediyemizin sanayii yönlendirmesiyle üretimi gerçekleşen tramvay, dünya standartlarına sahip ve tüm sertifikaları alındı. Açtığımız ihaleyi de üretimi yapan firma aldı ve bu ay sonunda yerli tramvaylar Bursa caddelerine çıkmış olacak. Bursa’nın bu alandaki çabalarıyla Bakanlık da ithalata yüzde 51 yerli şartı koydu. Bunun yanında yerli tramvayı üreten firma şimdi Avrupa’nın hızlı tren altyapılarını yapmaya başladı. Bu çalışma sanayiye farklı bir boyut kazandırdı” dedi.
Başkan Altepe, ziyaretin sonunda Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’ya günün anısına el yapımı Bursa bıçağı hediye etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başarılı Şoförlere ÖdülÖnceki Haber

Başarılı Şoförlere Ödül

Yaya Geçitlerinin Belirgin Hale GetirildiSonraki Haber

Yaya Geçitlerinin Belirgin Hale Getirild...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar