İstanbul
DOLAR32.5897
EURO34.8721
ALTIN2499.1

İpek Yolu Karavanı İstanbul’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İpek Yolu Karavanı İstanbul’da
Abone ol
İpekyolu Oto Karavanı bünyesinde 21 Martta Kore’ den yola çıkan araçlar, ipek yolunu takip eden uzun bir yolculuktan sonra 30 Ağustos’ta İstanbul’a ulaştı.

İpek Yolu yolculuğu 21 Mart 2013 tarihinde Kore Gyeongju şehrinde düzenlenen görkemli törenle başlamıştı. Xian (Çin), Dunhuang (Çin), Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve İran güzergâhını takip eden konvoy; 23 Ağustos Ağrı-Doğubeyazıt -Gürbulak sınır kapısında düzenlenen karşılama töreniyle Türkiye’ye giriş yaptı.

24 Ağustos’ta Erzurum, 25 Ağustos Ürgüp’te, 27 Ağustos Ankara, 28 Ağustos İzmir ve 29 Ağustos Bursa’da düzenlenen törenler sonrası 30 Ağustos 2013 günü İstanbul’a giriş yaptı. Anadoludaki İpek yolu güzergâhını takip ederek Bursa’nın ardından İstanbul’a ulaşan İpek yolu Karavanı Kadıköy’de coşkulu bir şekilde karşılandı.

Koreliler Kore gazilerini omuzlarında taşıdı…

İpek yolu Oto Karavanın İstanbul’dan önceki son durağı olan Bursa’da, Bursa’da Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ve Valilik heyeti tarafından karşılandı. Kore Heyeti’nin, zor zamanlarda kendilerinden desteklerini esirgemedikleri için Kore Gazilerimize teşekkür edip hediyeler takdim etmeleri ve omuzlarında taşımaları duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Bursa Valiliği’nin düzenlemiş olduğu yemeğin ardından Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Bursa Valiliği Mehter takımının gösterisiyle tören coşkulu bir şekilde başladı. Tören, geleneğimize özgü kılıç-kalkan oyunları ve Kore’nin Tekwando takımının etkileyici gösterisiyle devam etti. Daha sonra 17 bin km’lik yol ve 8 ülkenin ardından Türkiye’ye ulaşan İpek Yolu Oto Karavanı Heyeti’ni Bursa Valisi Münir Karaloğlu makamında ağırladı. Karşılıklı iyi dileklerin ardından İpek Yolu Oto Karavanı son durak olan İstanbul’a geldi.

Kadıköy’de karşılama

30 Ağustos’ta İstanbul’a ulaşan İpekyolu Oto Karavan ekibini, Kadıköy meydanında İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen,  İpek Yolu Oto Karavanı Başkanı,  Kültür Müdürü Şevket Demirkaya ve  İstanbullular, iki ülkenin bayraklarıyla karşıladı. Törende hazır bulunan Kent Orkestrası Bando Takımı’nın da müzikleriyle neşeli dakikalar geçiren İpek Yolu Karavana ekibi, İstanbullularla fotoğraf çektirdiler.

Karşılama töreninde konuşma yapan İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, İstanbulluların 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladıktan sonra “Bu etkinlik, kültür alanında yapılan ilk EXPO özelliği taşımaktadır. Bu bizim için önem arz etmektedir” dedi.

Kadıköy Meydanındaki Atatürk anıtına saygı ile eğilen İpek Yolu Başkanı, “ Türkler dünyadaki en cesur millettir.” diyerek, Kore ve Türk milletinin kardeş olduğunu ifade etti. Türklerin bundan sonra Korelileri daha çok sevmesi gerektiğini belirten Koreli tarihçi, Korelilerin bundan sonra Türkleri daha fazla seveceğini vurguladı.

İpek Yolu Oto Karavanın İstanbul’a gelişi ile Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 etkinliği başlamış oldu. 31 Ağustos’ta görkemli bir törenle Ayasofya Meydanında açılışı gerçekleştirilen ve 23 gün sürecek EXPO kapsamında bütün İstanbullular Kore Kültürü ile tanışma fırsatı yakalayacak. İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Exposu 2013 bünyesinde gerçekleştirilen yolculuk kadim İpek Yolu’nun başlangıç ve bitiş noktası olan Gyeongju ve İstanbul’u birbirine bağlıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinde Mutlu SonÖnceki Haber

Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinde Mutlu...

Ford’unuza Değer VeriyoruzSonraki Haber

Ford’unuza Değer Veriyoruz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar