darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3793
EURO34.9879
ALTIN2325.9

İl Trafik Komisyonu Kararları Doğrultusunda Düzenleme Yapıyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Trafik Komisyonu Kararları Doğrultusunda Düzenleme Yapıyoruz
Abone ol
Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan ÇİÇEK basın mensuplarının yol düzenleme, kavşak ve otopark çalışmalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Kentte yaşayan insanların kurallara uymak zorunda olduğunu belirten Başkan ÇİÇEK, İl Trafik Komisyonu tarafından alınan kararların uygulandığını belirtti.

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan ÇİÇEK yaptığı açıklamada; Bir takım çalışmalar yaparken şehri boğmak yada bir tarafta bir sorunu giderirken bir başka tarafta sorun yaşamak istemiyoruz. Şuan sadece yol bölme, kavşak çalışmaları, aydınlatma ve kaldırım çalışmalarını tamamlayacağız. Çevre yolundaki sıkıntıdan dolayı şehir içinde sıkışıklık yaşıyoruz. Ayrıca yaz ayları olması dolayısıyla şehir merkezinden çok sayıda yabancı araçta geçmekte.

Endüstri Meslek Lisesinin bulunduğu bölgeye yaya üst geçidi yapıyoruz. Bu bölgede bir iki tane ölümlü kaza meydana geldi. Ne yaparsak yapalım kazaları; yaya hatasından ve sürücü hatasından dolayı engelleyemiyoruz. Bunlar doğal sorun gibi algılanmaya başlandı. Şehrimizi boğmak, bölmek yada altına inmek gibi bir niyetimiz yok ama mecbur kaldığımız bölgelerde uzun zaman içerisinde yapacağız. Tokat-Niksar yol ihalesini alan firmadan arkadaşlar geldiler, proje sorumlusu arkadaşımız geldi. Onlar; stadyum kavşağından Niksar'a kadar olan bölümü aldılar, bu bölgelerde birkaç değişiklikler olacak. Özellikle altyapıyla ilgili düzenlemeler olacak. Biz gözlemliyoruz özellikle ana cadde üzerindeki trafik sıkışıklığıyla ilgili olarak halen bir takım tedbirlerin alınması gerekiyor. Biz yeterli sayıda otopark oluşturmanın çabası içerisindeyiz. Otopark için istimlak çalışmalarımız devam ediyor. Mevcut otoparklarımızda asansörlü sisteme yani iki katlı otopark sistemine geçeceğiz. Ama buna rağmen, yolun bölünmüş olmasına rağmen halen cadde üzerinde ikinci sıra parklar söz konusu. Yakında park metreye de geçeceğiz biraz rahatlayacak ama Emniyet Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmelerde ikinci sıra parklar asla uygun değil, gerekli cezai işlemlerde çok şiddetli şekilde yapılacak ve yapılmak zorunda. Bu biraz yolda seyahat eden diğer sürücülerin hakkına da tecavüz anlamına geliyor. Park edecek kadar yeterli açıklık var, bunun haricinde bölünmüş yolda ikinci sıra parkta farklı cezai işlemler uygulanmak zorunda. Bir takım alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor.

Tokat'ın nüfusu artıyor, araç sayısı artıyor. Bundan 3-4 yıl önce pazar pazarının olduğu yerde sulama kanalının üzerini 800 metre civarında kapattık, otopark yaptık ancak hiçbir zaman 50 metreden sonrası dolmadı. Paralı otoparklar hiçbir zaman tam kapasite çalışmadı. Biz İl Trafik Komisyonu kararları doğrultusunda doğru bildiğimizi yapacağız. Yayalarımızda gelişi güzel cadde üzerinde istediği yerden geçemeyecek. Yaya geçitlerimizi kimse kullanmıyor, çaprazlama geçiş yapıyorlar, kaza olduğunda ise bunun vicdani sorumluluğunu biz çekiyoruz. Yol bölme çalışmalarımız bitti, burayı da uygun şekilde ferforje ile kapatacağız. Ali Paşa Camiinin önünden geçen Sulusokak Caddesini tek yönlü olarak belirledik. Gerekli otopark açıklıklarını da bıraktık, aşağı iniş olmayacak. Belediyemizin yan tarafını ihtiyaca binaen geliş-gidişli yaptık. Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Trafik Şube Müdürlüğünde bütün bunların hepsini tartışarak, konuşarak yapıyoruz. Aksi halde akşam aklımıza gelip sabah yapma yetkimiz yok. Biz insanlarımızdan bu tür konularda daha fazla duyarlılık bekliyoruz. Bundan sonra herkes yaya geçitleri ve üst geçitleri kullanacak. İkinci sıra park durumuna da artık cezai müeyyideler gelecek. Daha önemlisi cadde üzerinde buna Çeçenistan Caddesi ile Mustafa Satan Caddesinde artık park edenler bunun bedelini ödeyecekler. Bizlerde insanların araçlarını park edebilecekleri yeterli miktarda otopark alanları oluşturmaya devam edeceğiz.

Şehirde kurallı yaşamak gerekiyor; şehirde ve bir kentte yaşıyorsanız kentin kurallarına uymak zorundasınız, başkalarının hakkına da saygı göstermeniz gerekiyor" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İDOTV Yayına BaşlıyorÖnceki Haber

İDOTV Yayına Başlıyor

Üst Geçitlere Asansör YapılıyorSonraki Haber

Üst Geçitlere Asansör Yapılıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar