İstanbul
DOLAR32.5779
EURO34.8962
ALTIN2435.4

“İETT Yeniliği Ve Değişimi Ön Planda Tutuyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“İETT Yeniliği Ve Değişimi Ön Planda Tutuyor”
Abone ol
Avrupa'nın kendi alanında en büyük kongresi olan PERYÖN 21. İnsan Yönetimi Kongresi’nde konuşan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İETT’nin 2023 vizyonunu yakalamak için yeniliği ve değişimi ön planda tuttuğunu söyledi.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen PERYÖN 21. İnsan Yönetimi Kongresi 50'ye yakın oturumda 150'den fazla uzman konuşmacı ve 2 bini aşkın katılımcı ile sona erdi. “Kurumsal Dönüşüm ve Kamu İşletmelerinde Verimlilik” başlıklı sunumda İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı İETT’yi anlattı. . Üniversitede bir akademisyenken, 2009 yılında İETT Genel Müdürlüğüne atanan Dr. Hayri Baraçlı, İETT’nin örnek değişim öyküsünü konuklarla paylaşırken 2009 yılından 2013 yılına kadar birçok ilke imza attıklarını söyledi.

Farklılığı ortaya çıkartabilecek bir anlayışla hareket ediyoruz
İETT’yi uluslararası arenada takip edilir bir kurum haline getirdiklerini ifade eden Baraçlı, farklılığı ortaya çıkartabilmek adına İETT’de yolculuğa başladıklarını dile getirdi. İETT’nin yeniliği ve değişimi yakalayabilmek için 1871 yılından beri İstanbul’a hizmet ettiğini kaydeden Baraçlı, “ Toplu ulaşım hizmetini sunarken, farklılığı ortaya çıkartabilmek için sürekli olarak değişimi ön planda tutuyoruz. 3 bini aşkın otobüsümüz var. 2 bin 991 adet de özel halk otobüsü var. Halk otobüslerinin de yürütüm ve denetimini yapıyoruz. Günlük 6 bine yakın otobüsle 3 milyon 7 bin yolcu taşıyoruz. Bu da bize değişimi ve dinamizmi yaşatmamızı sağlıyor. Vatandaşlarımızı bir noktadan bir noktaya götürürken, onların konforunu ve güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz. 11 bin 521 durakla Silivri’den Tuzla’ya kadar hizmetlerimizi sürdürüyoruz. 1705 tane de yeni otobüsümüz var. Uluslararası standartların üzerinde otobüslerimizin olması bizi çok mutlu ediyor. Bu otobüslerin hepsi yerli otobüsler.” diye konuştu.

Kamu kurumu mantığı ile değil özel sektör mantığı ile hareket ediyoruz
İETT’nin ödüllü projesi metrobüsün 7 gün 24 saat çalıştığını anımsatan Baraçlı, metrobüsün günlük 544 araçla 770 bin yolcu taşıdığını söyledi. İstanbul’un her geçen gün biraz daha büyümesinin toplu ulaşım ihtiyacını artırdığını dile getiren Baraçlı, “142 yaşındaki bir kurumda dönüşüm hareketini başlatabilmeniz için gelişen teknolojiye de bizim bir şekilde ayak uydurmamız gerekiyordu. O yüzden bizler de 4T modeliyle faaliyetlerimizi yönetme gayreti içerisine girdik. Öğrenebilen organizasyonlar sürdürülebilir başarıyı elde ederken, sürekli öğrenme faaliyeti içerisinde bulunması gerekiyor. Kamu kurumu mantığı ile değil özel sektör mantığı ile hareket ediyoruz. Değişimi ortaya koyabilmek için hem kurum içerisinde hem de kurum dışında memnuniyet anketleriyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bunun neticesinde yeni bir misyon ve vizyon belirledik. Yeniliği ve değişimi savunan bir anlayışla hareket ediyoruz. Kamu kaynağını etkin ve verimli kullanabilmek bizim en temel hedefimiz. Yolcularımızı üst düzeyde memnun etme gayreti içerisindeyiz. Yeniliği ve değişimi ön planda tutarken, olaylara olmazdan değil olurdan başlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı’ya PERYÖN 21. İnsan Yönetimi Kongresi’ne katılım plaketi verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başarılı Yöneticiliğin SırlarıÖnceki Haber

Başarılı Yöneticiliğin Sırları

İETT Filosuna 100 Yeni Otobüs Daha...Sonraki Haber

İETT Filosuna 100 Yeni Otobüs Daha...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar