darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3677
EURO34.9763
ALTIN2325.0

İETT Uzun Yıllardır Kış Lastiği Kullanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İETT Uzun Yıllardır Kış Lastiği Kullanıyor
Abone ol
İETT, kış hazırlıkları çerçevesinde servise verdiği tüm otobüslerinde kış lastiği kullanıyor. Uygulama, 2013 yılında servisten çekilen İkarus ve Man marka araçlar da dahil olmak üzere uzun yıllardır yapılıyor. İETT, son 2 yılda aldığı 1705 yeni aracın alım aşamasında, şartnameye kış lastikleri ile ilgili yüklenici firmalara sorumluluklar da getirdi.

Otobüs alım şartnamelerinde yüklenici firmanın kış lastikleri ile ilgili sorumluluklarını titizlikle belirleyen İETT, filosunun tamamında bu uygulamanın sürdürülebilirliğini korumak için sürekli olarak kontrollerini de yapıyor.

İETT’nin servise verdiği 3 bine yakın aracın tamamında kış lastikleri kullanılırken, servis yedeği için bekletilen diğer araçlarda da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığının kış lastikleriyle ilgili genelgesine göre çeker lastiklerinde kış lastikleri kullanılıyor.

Yolcuların can ve mal güvenliğini sağlamak, trafikte yağışlı havalarda oluşabilecek kazaları önlemek amacıyla 2013 yılında yapılan ihaleler kapsamında toplam 6160 adet kış lastiği alımı yapıldı. Teslim edilen lastikleri öncelikle araçların tüm çeker akslarına takan İETT, ardından da servise verilen araçların tüm lastiklerini birer birer kış lastiğine dönüştürüyor.

Ayrıca servis dönüşü tüm araçlarını kontrolden geçirip genel muayenelerini yapan İETT, sorunlu olan lastikleri tespit ederek değiştiriyor.

Özel Halk Otobüsleri de denetleniyor

Trafik polisinin yaptığı denetimlerin yanı sıra Özel Halk Otobüslerinin kış lastiği denetimleri İETT tarafından da yapılıyor. Her yıl Ocak ayında yapılan teknik muayeneler sırasında kış lastiği takmayan Özel Halk Otobüslerinin çalışmasına izin verilmiyor. Yıllık muayene dışındaki periyodik denetimlerde ya da yolculardan gelen şikâyetler ile tespit edilen uygunsuzluklarda Özel Halk Otobüsleri İETT Garajlarına çağırılarak muayeneleri yapılıyor. Tespit edilen uygunsuzluk giderilmeden de çalışma izni verilmiyor. Halen devam eden ve şuana kadar binin üzerinde muayenesi tamamlanan Özel Halk Otobüslerinin muayeneleri Şubat ayının sonunda tamamlanacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zamlar Henüz Fiyatlara YansıtılmadıÖnceki Haber

Zamlar Henüz Fiyatlara Yansıtılmadı

İzmir İZBAN'ı GenişletiyorSonraki Haber

İzmir İZBAN'ı Genişletiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar