darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3247
EURO35.0999
ALTIN2300.4

İETT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İETT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Abone ol
TRANSİST 2015 kapsamındaki Toplu Ulaşıma Teşvik ve TRANSİST Özel ödülleri birbirinden renkli isimlere takdim edildi. Geçtiğimiz günlerde Metrobüs’te görüntülenerek sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına giren İzzet Yıldızhan, Toplu Ulaşıma Teşvik Ödülü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı’nın elinden aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde İETT tarafından halkın toplu ulaşıma olan ilgisini arttırmak amacıyla düzenlenen Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamındaki TRANSİST 8. Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı’nın son gününde ödül töreni gerçekleşti. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ve İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci’nin de katıldığı törende çok sayıda ünlü isim hazır bulundu.

Bu yıl ‘7 Farklı Kategoride Proje Yarışması’ ile de taçlanan TRANSİST 2015’te ‘Toplu Ulaşımda 4P’ temasıyla otobüs, metro, tramvay, metrobüs ve vapur gibi toplu ulaşım araçlarının çarpıcı anlarını aynı karede yakalayan fotoğrafların ve kısa filmlerin sahipleri düzenlenen törenle ödülleriyle buluştu. Tören kapsamındaki Toplu Ulaşıma Teşvik ve Transist Özel ödülleri birbirinden renkli isimlere takdim edildi. Toplu Ulaşıma Teşvik Ödülleri sırasıyla; Geçtiğimiz günlerde Metrobüs’te görüntülenerek sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına giren İzzet Yıldızhan, İstanbul’un tek kadın otobüs şoförü Şengül Tunç ve iş adamı Abdurrahim Albayrak’ın oldu. Transist Özel Ödülleri ise sırasıyla; Ünlü tiyatrocu Zihni Göktay, kalp krizi geçirmekte olan yolcuyu hastaneye yetiştiren otobüs şoförü Murat Evin, Seksenler dizisinden Hacı Ali Konuk, ulaştırma alanında yaptığı çalışmalar ve katkılardan dolayı İstanbul Teknik Üniversitesi Ulaştırma Birim Koordinatörü Prof. Dr. Zübeyde Öztürk ve spor spikeri Orhan Ayhan’a takdim edildi.

“TOPLU ULAŞIM BİR NİMET”

Yetişmesi gereken bir yer olduğunda defalarca aracından inerek toplu ulaşımı tercih ettiğini belirten İzzet Yıldızhan, “Bu ödüle layık görüldüğüm için teşekkür ediyorum. Ben defalarca kez bir toplantıya giderken araçtan inip toplu ulaşıma binmişimdir. Ama bu defa yakalandık. Türkiye’de şöhret bir insanın toplu taşımaya biniyor olması bir anda dikkat çekti. Toplu taşıma bazı zamanlarda bana nimet gibi geliyor. Çok önemli bir toplantıya yetişecektim ve gecikiyordum. O yüzden bindim ve gittim. Bence İstanbul’da herkes toplu taşımayı kullanmalı. Diyelim ki buradan karşıya gideceksiniz toplu ulaşım çok rahat oluyor. 13 dakikada karşıya geçtim. Evim Bahçeşehir’de, ofisim Levent’te. Bu nedenle yarı yolda aracımdan inip defalarca toplu ulaşıma bindiğimi biliyorum” dedi.

“HAYAL BİLE EDEMEZDİK”

Bugün gelinen noktanın 20 sene önce hayal bile edilemeyeceğini belirten Abdurrahim Albayrak ise “Şu anda tramvaya, Marmaray’a, otobüse binerken ya da yolda giderken devletimize, hükümetimize, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ve tüm çalışanlara dua ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Önceden çöplük halinde olan çevre şu anda çiçek bahçesi gibi. Geçenlerde Beylikdüzü’nden bindim ve Zincirlikuyu’ya gidene kadar çok güzel seyahat ettim” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BİLETE YENİ YIL ZAMMIÖnceki Haber

BİLETE YENİ YIL ZAMMI

İPEK YOLU CANLANIYORSonraki Haber

İPEK YOLU CANLANIYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar