İstanbul
DOLAR32.4997
EURO34.8166
ALTIN2489.7

İETT ile ÖHO'nun Gelecek Vizyonu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İETT ile ÖHO'nun Gelecek Vizyonu
Abone ol
İETT, Özel Halk Otobüsü şirketlerinin yöneticileri ile bir araya gelerek İstanbul’da toplu ulaşımın gelecek vizyonunu değerlendirdi. Toplantıda konuşan Genel Müdür Mümin Kahveci, İstanbul’un artık eski İstanbul olmadığını, dolayısıyla toplu ulaşım hizmetlerinde kalitenin yükseltilmesi için birtakım yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve eski İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı’nın da konuk olduğu toplantıya İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, Genel Müdür Yardımcıları Dr Hasan Özçelik, Dr. Maşuk Mete, Dr. Ahmet Bağış ile TÖHOB Başkanı İsmail Yüksel ve Özel Halk Otobüsü yöneticileri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Genel Müdür Mümin Kahveci, 14 milyon nüfuslu İstanbul’un yılda 12 milyon turisti ağırladığını ve bu rakamla Avrupa’nın en çok turist çeken üçüncü, Dünyanın ise yedinci şehri olduğunu söyledi. “İstanbul sürekli büyüyor, gelişiyor. Eski ilişkiler ve işbirlikleri yok artık. Geleneksel yöntemlerle hizmet vermeye devam edeceğim derseniz sınıfta kalırsınız. Çağı yakalamak ve Dünya kentine yakışır şekilde altyapıyı tamamlamak zorundayız. Bu alanda hepimiz birbirimize değer katmak durumundayız. Çünkü İstanbul artık eski İstanbul değil. Burası bambaşka bir şehir oldu” diyen Kahveci, hizmet kalitesinde ciddi anlamda iyileştirmeler yapılması gerektiğini vurguladı.

Burada taksi şoförü olmak profesör olmaktan zor

İETT olarak bu konuların tamamını kapsayacak bir yenileme sürecine girdiklerini söyleyen Kahveci, öncelikle kendi insan kaynaklarını yenileyerek eğitim çalışmalarına başladıklarını, bu eğitimleri ÖHO ve minibüs hatta taksi şoförlerini de kapsayacak şekilde genişleteceklerini anlattı. İstanbul’da toplu ulaşım hizmeti veren otoritelerin kalite konusunda işbirliği yapması gerektiğine değinen Kahveci, “Öncelikle marka değerimizi yükseltmemiz gerekiyor. Marka değerimizi yükseltmezsek toplu ulaşım piyasasında varlığımız tehlikeye girer. Biz bu işe önce kendimizden başladık. Şoförlerimizi eğitime aldık. Londra’ya yaptığımız bir gezi sırasında bir taksi şoförü bize, “burada taksi şoförü olmak profesör olmaktan daha zor” demişti. Demek ki bu iş bu kadar önemli. Biz de bir Dünya kenti olan İstanbul’da bu felsefeyi hayata geçirmek ve hem araçlarımızı hem teknolojimizi hem de insan kaynaklarımızı yeniden gözden geçirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Değişim gönüllü katılım esasına bağlı

Konuşmasının sonunda Özel Halk Otobüsü şirket yöneticilerine, "İETT olarak size her türlü desteği vermeye hazırız. Her konuda olduğu gibi bu konuda da sizlere yardımcı olacağız” diyen Kahveci,  "Örneğin yakıt maliyetlerinin düşürülmesi hususunda bazı modeller üzerinde çalışıyoruz. Bu modeller gönüllü işbirliğine dayanan modeller. Önce sizlerin inanması gerekiyor. Daha sonra bu yol üzerinde yürüyebiliriz.” dedi.

Toplantının ikinci bölümünde ÖHO temsilcileri söz alarak düşüncelerini paylaştı. Toplantı sonunda 5 yıl boyunca İETT’ye hizmet veren Dr. Hayri Baraçlı’ya ÖHO yöneticileri tablo hediye ederek teşekkürlerini sundular.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Taksim’de Zafer Bayramı CoşkusuÖnceki Haber

Taksim’de Zafer Bayramı Coşkusu

Cennet Mahallesi Yaya Geçidi Eylül Ayı'nda AçılıyorSonraki Haber

Cennet Mahallesi Yaya Geçidi Eylül Ayı'n...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar