İstanbul
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

"İETT Girişimcilik Otobüsü”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"İETT Girişimcilik Otobüsü”
Abone ol
İETT, girişimcilik ruhunu genç nesillere aşılamak ve gençlerin ürettiği yeni fikirleri desteklemek amacıyla mobil sınıf haline getirdiği girişimcilik otobüsü yola çıkıyor. Girişimcilik otobüsü İstanbul’da bulunan liseleri ziyaret ederek genç girişimci adaylarına eğitim verecek

İETT Girişimcilik Otobüsü, Fatih Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Lisesi'nde düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İETT Genel Müdür Yardımcılarından Mümin Kahveci ve Dr. Hasan Özçelik, Daire Başkanları Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. İETT, Avea ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak projesi  “İETT Girişimcilik Otobüsü”, bir eğitim-öğretim dönemi içerisinde 32 hafta boyunca liseleri ziyaret edecek.

Dünya’da ilk örneğini İETT yaptı

İETT Girişimcilik Otobüsü ‘nün açılış töreninde bir konuşma yapan Genel Müdür Dr. Hayri Baraçlı, İETT'nin birbirinden farklı alanlarda birçok önemli sosyal sorumluluk projesine destek verdiğini belirterek, liselerde girişimcilik ruhunun ortaya çıkarılması amacıyla bu otobüsü ortaya çıkardıklarını ve Dünyada ilk örneğini İETT’nin yaptığını söyledi.  Türkiye’deki genç insan sayısının 12,5 milyon olduğunu ve bu oranla Türkiye’nin, Avrupa kıtasının en yüksek genç nüfusa sahip ülkesi konumunda olduğunu dile getiren Baraçlı, “Nüfusun hızla yaşlandığı bir dünyada Türkiye’nin sahip olduğu genç nüfus, içinde barındırdığı zeka, güç ve enerji ile ülkemizi geleceğin güçlü ülkelerinden biri kılmaya devam edecektir” dedi.

“İETT Girişimcilik Otobüsü” örnek bir uygulama

İETT Girişimcilik Otobüsü ’nün örnek bir uygulama olduğunu söyleyen Genel Müdür Baraçlı, “Girişimcilik konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla tasarlanan ve Avea’nın teknolojik desteğiyle baştan sona yenilenen İETT Girişimcilik Otobüsümüz İstanbul’daki liseleri dolaşacak, öğrencilerimizin inovatif düşünme yeteneği kazanmalarına destek olmaya çalışacağız. Ayrıca ‘Girişimcilik’ konulu bir belgesel ve kitap çalışması da bu proje kapsamında öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıtılacak. İETT’nin bir buçuk asırlık tarihine baktığımızda birçok alanda kültürel ve sosyal sorumluluk projelerinin altına imzasını attığını; kurumda çeşitli vazifeler almış yüzlerce İETT çalışanının da ülkemizin kültürden sanata, spordan siyasete kadar her alanda şöhretli insanları arasında yerini aldığını görürüz” şeklinde konuştu.

Girişimcilik öğrencilerin gelişimine katkı sağlıyor

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız da, girişimciliğin öğrencilerin gelişimine ve ülkenin kalkınmasına önemli katkı sağlayacağını vurgulayarak, projenin İstanbul'da başlayıp Anadolu'daki diğer illere de yayılabileceğini dile getirdi.  Projeye katkılarından dolayı İETT ve Avea'ya teşekkür eden Yıldız, sosyal sorumluluk projelerine destek çalışmalarında yapılacak güç birliklerinin büyük sinerji oluşturduğunu kaydetti.

 

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir ise, gençlerin içinde var olan Tutku ve merakın birleşip girişimciliğe dönüşmesinin Türkiye'nin geleceği ve kalkınması adına önemli atılımlardan biri olacağını söyledi.

Törenin sonunda Liseli Girişimciler Kulübü Başkanı Samet Ağırbaş, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı’ya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’a ve Avea CEO'su Erkan Akdemir'e Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" adlı kitabını hediye etti. Daha sonra davetliler ve öğrenciler otobüsü gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Otobüs teknolojiyle donatıldı

Liselerde girişimcilik hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesi ve girişimcilik ruhunun daha okul döneminden itibaren gençlere aşılanması ve yeni fikirlerin duyurulabilmesini sağlamak amacıyla teknolojinin üst seviyede kullanıldığı bir mobil sınıf haline getirilen İETT Girişimcilik Otobüsü, İstanbul’un 39 ilçesinde bulunan liseleri ziyaret ederek genç girişimci adaylarına girişimcilik hakkında eğitim verecek. Bu eğitimler sırasında öğrencilere ‘Girişimcilik’ konulu belgesel ve kitap hediye edilecek. Proje eğitim-öğretim dönemi boyunca farklı okulları ziyaret etmek suretiyle devam edecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Michelin’in Kampanyası Kazandırıyor!Önceki Haber

Michelin’in Kampanyası Kazandırıyor!

Total’den “Büyük Çekiliş KampanyasıSonraki Haber

Total’den “Büyük Çekiliş Kampanyası

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar