İstanbul
DOLAR32.5858
EURO34.7475
ALTIN2489.0

İBB’den Esenler’e 1 Milyar TL Yatırım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İBB’den Esenler’e 1 Milyar TL Yatırım
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Esenler’e yaptığı 13 ayrı yatırımın açılışın yapan ve Güzel Esenler Projesi’nin temelini atan Başkan Kadir Topbaş, ilçeye 9 yılda tam 1 milyar TL yatırım yaptıklarına dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Esenler ilçesine yatığı yatırım ve hizmetlerin toplu açılış ve temel atma töreni, Başkan Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ve İBB Bürokratları da yer aldı.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Erdoğan ile birlikte 40 yıl önce başlattıkları hizmet yürüyüşüne devam ettiklerini belirterek, şöyle konuştu; “Hayaller kurduk ve ideallerimizin peşine düştük. Gece gündüz demeden, yorgunluk hissetmeden çalıştık. Gerçekten İstanbul’un şekli şemali değişti. İstanbul’a gelen yabancılar şehrimizdeki gelişmelerden hayranlıkla bahsediyor. Bu başarının temelinde halkımızın destek verdiği istikrarlı bir yönetim var. Milletimiz hizmetlerimizi görüyor. Biz de ‘daha neler yapabiliriz’ diye düşünüyoruz.”

10 yılda İstanbul’a 60 milyar TL yatırım…

İstanbul’a 10 yılda 60 milyar TL yatırım yaparak dünya ile yarışan bir şehir ortaya oluşturduklarını, İBB olarak köylere kadar şehrin her noktasında var olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Açılışını yaptığımız Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköyü Metrosu’nun yanı sıra, 18 Eylül’de ihalesini yapacağımız Mecideyeköy-Mahmutbey Metrosu da Esenler’den geçecek. Yani Esenler’de oturan bir insan İstanbul’un her noktasına, hatta aktarmalarla Londra’dan Çin’e kadar dünyanın doğu ve batısına kadar her yere raylı sistemle gidebilecek. Birilerinin hayal bile edemediklerini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bugün de bitirdiğimiz 13 ayrı yatırımı hizmete alıyoruz ve iki işin de temelini atıyoruz. Esenler’e yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı saymakla bitiremeyiz.”

Esenler yatırıma doyuyor…

“Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki metro triyaj alanının üstünü kapatarak Esenler’e müthiş bir kültür merkezi ve katlı otopark kazandırıyoruz. 2 Eylül’de ilahesi yapılacak” diyen Kadir Topbaş, projesi biten stadyumun da ihalesini yapacaklarını söyledi. İstanbullulara gelecek endişesi olmadan sağlıklı bir yaşam sunmak için birçok ilçede kentsel dönüşümün adımlarını attıklarını hatırlatan Topbaş, şunları kaydetti;

“Esenler’e ve diğer ilçelere binlerce metrekare yeşil alan kazandırıyoruz. İstanbul’a dönemimizde tam 20 milyon metrekare yeni yeşil alan kazandırarak yeşil alan miktarını iki katına taşıdık. Temel atma törenlerini yapamıyoruz. Bitirdiğimiz, açılışa hazır tam 283 tane ayrı eserimiz var. Her gün 3 tanesinin açılışını yapsak 2014 yerel seçimlerine kadar yine bitiremeyiz. Çalışmaktan açılış yapamıyoruz. Geri bakmıyoruz, haklımızla birlikte geleceğe koşuyoruz. Yani İstanbul yeniden yapılanıyor, keşfediliyor. Geleceğin İstanbul’unu birlikte inşa ediyoruz. Bu kapsamda Esenler’in de çehresini değiştiriyoruz. Bugün açılışını yaptığımız ve temelini attığımız yatırımlar hayırlı olsun.”

Başkan Kadir Topbaş, konuşmasının ardından Tevfik Göksu, Osman Aşkın Bak ve çocuklarla birlikte kurdele keserek tamamlanan 13 yatırımı hizmete aldı. Esenler’deki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1 yıl gibi kısa bir sürede ev sahibi olan vatandaşlar da Kadir Topbaş’a teşekkür plaketi verdi.

Açılışı yapılan yatırımlar…

Dörtyol Meydanı, Atışalanı Caddesi, İbrahim Karaosmanoğlu Caddesi, Taşocağı Caddesi, Anadolu Caddesi’ndeki çalışmalarımız tamamlandı. Vatandaşlarımızın güvenliği için yaya üst geçitlerine büyük önem veriyoruz. Giyimkent- Metris Bölgesi Yaya Üst Geçidi, Turgut Reis, Oruç Reis – Tekstilkent Yaya Üst Geçidi ve Birlik Mahallesi TEM –E5 Bağlantı Yolu Yaya Üst Geçidi, 5 bin 260 metre dere ıslahı, Turgut Reis İtfaiye Binası ve Menderes Mahallesi Bölge Parkı, toban ve caddelerimizin kenarındaki peyzaj ve yeşil alan düzenlemeleri.

Temeli atılan yatırımlar…

Cengiz Topel Kat Otoparkı ile Güzel Esenler Projesi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otokar Atlas Kamyonlar Temizlik için GörevdeÖnceki Haber

Otokar Atlas Kamyonlar Temizlik için Gör...

11. Ulaştırma Şurası Tanıtım ToplantısıSonraki Haber

11. Ulaştırma Şurası Tanıtım Toplantısı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar