İstanbul
DOLAR32.5786
EURO34.895
ALTIN2438.2

HÜKÜMET HAKKIMIZ OLANI ÖDEMELİDİR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HÜKÜMET HAKKIMIZ OLANI ÖDEMELİDİR
Abone ol
Eskişehir esnafının 65 yaş ve üzeri ücretsiz taşımalardan ötürü zor günler geçirdiğini anlatan Eskişehir Esnaf Odası Başkanı İbrahim Altunoğlu “yasayı çıkaran hükümetin esnafa hakkı olan ödemeyi yapması lazımdır. 600 TL gibi bir rakamı asla kabul edemeyiz. İlgili tüm kuruluşlarımızla hakkımız olanı almak için mücadeleye hazırız” dedi.

Ücretsiz taşımayı başlatan yasa böyle çıkarılmamalıydı. Bu yasa çıkarılırken önce düşünülmeliydi. Hükümet olarak biz halk otobüs esnafına ne verdik de bedava taşıtıyoruz denilmeliydi. Sonuçta bizler kamu hizmeti yapsak bile özel taşımacıyız. Bizim kimseyi serbest taşıma lüksümüz yok. Eğer bize ÖTV, KDV gibi indirimler uygulansa veya sübvanse sağlansa tabi ki taşıyalım. Türkiye’de 27bin halk otobüs esnafı bu bedavalar yüzünden perişan durumda. Bedava kartı olan sınırsızca gezebiliyor. Hatta yasaya göre kimlikle dahi gezilebiliyor.

Yasanın Sorumlulukları Düşünülmeden Çıkarıldı

Eskişehir’de 166 otobüs ile hizmet vermekteyiz. Yasa çıktığı günden bu yana her aracımız günlük ortalama 120 ücretsiz yolcu taşıyor. 19 ayda taşıdığımız yolcu sayımız ise 6 milyon 257 bin seviyesinde. Her gün hiçbir destek sağlanmadan bireysel taşımacılara böyle bir yük yüklenmesi kabul edilemez bir durumdur.

İlgili yasayı hükümet çıkarmıştır. Uygulayıcısı da hükümettir. Belediye ile bu konuda bir sıkıntımız asla olmadı. Ödeme konusunda da hükümet bir adım atmalıdır. Yasa yüzünden birçok ilde esnaf ile belediyeler karşı karşıya geliyor. Oysa sorun belediyeler ile alakalı asla değildir.

Türkiye’de birçok iş koluna hükümet destekleri sağlandı. Halk otobüs esnafına da bu gibi destekler sağlanmalıdır. En büyük gider kalemimiz yakıttır. Biz günlük en az 500 TL yakıt alıyoruz. Her gün bu gideri nasıl sağlayalım. Kamu hizmeti yapmamıza karşın sübvanse sağlanmıyor. Eğer halk otobüs esnafı unutulmadıysa en kısa zamanda ÖTV, KDV indirimi yahut sübvanse yapılmalıdır.

Mücadeleye Devam Edeceğiz

Konfederasyon, Federasyon ve ilgili kuruluşlarımızla her türlü tepkimizi göstermeye hazırız. Basın yoluyla da yaşanan sıkıntılarımızı anlatacağız.  Hakkımızı alana kadar mücadelemiz bitmeyecektir. Şuan da bize 600 TL teklifi geldi. Biz bunu yeterli görmedik ve asla almayacağız. Otobüs başı fiyat belirlenecekse bile 2000 liradan aşağısı asla korutmaz.

Zararımızın tazmini için yapılabilecek birçok yol vardır. Bu yüzden hakkımız olanı almak uğruna daha yapıcı karşılıklar bekliyoruz. Mesela her ay 2000 TL hizmet bedeli ödüyoruz. O zaman bizler ücretsiz taşıma yapıyorsak ilgili bakanlıklar gerekli düzenleme ile bu ödemeyi aldırmasınlar. Birçok meslek grubuna yapılan KDV indirimi esnafımıza sağlansın. Bizim tek isteğimiz hakkımız.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
LOJİSTİKTE YASA ÇIKARSA SEKTÖR GAZA BASACAKÖnceki Haber

LOJİSTİKTE YASA ÇIKARSA SEKTÖR GAZA BASA...

BRİSA ÖDÜLE DOYMUYORSonraki Haber

BRİSA ÖDÜLE DOYMUYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar