İstanbul
DOLAR32.5117
EURO34.9671
ALTIN2432.6

Hızlı Tren Hayat Kurtarıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hızlı Tren Hayat Kurtarıyor
Abone ol
Ankara-Konya arasında hizmet veren Yüksek Hızlı Tren bir ilke imza attı. Ankara’da organ nakli için sıra bekleyen hastalara umut, Yüksek Hızlı Tren’le ulaştırıldı.

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde pankreas nakli içi uygun donör bekleyen hastalar yapılacak testler sonrasında Yüksek Hızlı Tren’le getirilen pankreasla sağlığına kavuşacak. Trafik kazası sonucu Konya’da hayatını kaybeden 30 yaşındaki B.Ö.’nün organları Ankara ve Antalya’daki hastalara umut ışığı oldu.


Dışkapı Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Murat Kaymak, olay sonrası organlarının bağışı için onay almak üzere aileyle irtibata geçti. Ailenin onay vermesinin ardından nakil hazırlıkları için harekete geçildi.  Ankara’dan Yüksek Hızlı Tren’le organları teslim almak üzere hareket eden Kaymak’ı Konya’da organ ve dokuları getiren özel ekip karşıladı.Konya’dan saat 18.15’teki Yüksek Hızlı Tren’le Ankara’ya hareket eden ekibi  Ankara Gar’da özel ambulans ve nakil ekibi karşıladı. Ekip kısa zamanda organ ve dokuları Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaştırarak çalışmalarına başladı.

TCDD’ye ve demiryolculara teşekkür


Dışkapı Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Murat Kaymak, Yüksek Hızlı Trenin hız ve güvenlik olarak tercihlerinde etkin olduğunu belirtirken, hızlı trenin tüm illerimizde yaygın hale geldiğinde insan hayatı için büyük hizmetler sunacağını belirtti.
Kaymak, “Bağışlanan her organ, yenilenen bir hayattır. Bizler sadece birer sebebiz, aracıyız. Bu noktada bize tüm imkanlarıyla destek veren TCDD’ye ve demiryolculara teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi.


Konya ve Ankara Gar’da seferber olan Gar personeli ile YHT makinist ve hostesleri ise böylesine hayati bir göreve katkıda bulunmaktan duydukları mutluluğu ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yepyeni Bir Megane HBÖnceki Haber

Yepyeni Bir Megane HB

Havalimanlarında Engeller KalkıyorSonraki Haber

Havalimanlarında Engeller Kalkıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar