darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3894
EURO35.0172
ALTIN2323.7

Hızlı Tren Akdeniz'e Doğru Yola Çıkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hızlı Tren Akdeniz'e Doğru Yola Çıkıyor
Abone ol
Konya- Karaman-Ulukışla-Yenice- Adana Hızlı Tren Projesi’nin ilk etabı olan Konya-Karaman kesiminin temeli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN’ın katılımıyla 12 Mart 2014 tarihinde saat 10.00’da Karaman Gar’da düzenlenen törenle atılıyor.

Halen yolcu trenleri için maksimum 120 km/sa, yük trenleri için 65 km/sa olan 102 km’lik Konya- Karaman hattı, 200 km/sa hıza uygun, çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hale getirilecek.200 km hızın uygulanacağı mevcut güzergah üzerinde bulunan 73 adet hemzemin geçit, 13 adet altgeçit ve 23 adet üstgeçit yapılmak suretiyle kaldırılacak ve güzergahın tamamı ihata altına alınacak.Ankara-Konya, Eskişehir ve İstanbul’la devam eden Hızlı ve Yüksek Hızlı Tren projelerinin güney aksının ilk etabını oluşturan Konya-Karaman hızlı tren hattı Adana’ya, Mersin’e, Osmaniye’ye, Gaziantep’e, Mardin’e kadar uzanacak hızlı tren ağının ilk halkasıdır.

 

Tren trafiği devam edecek…

İkinci hat yapım çalışmaları sırasında tren trafiğinin kesintiye uğratılmaması hedeflendi. Bu kapsamda, Avrupa’daki uygulamalarda olduğu gibi tren trafiğinin mevcut hattan sağlanması, yeni hat tamamlandıktan sonra ise tren trafiğinin yeni hat üzerine alınarak mevcut hattın altyapı ve üstyapısının yenilenmesi hedeflendi. Böylece, mevcut hattın hızı da 200 km/saate çıkarılmış olacak.

 

Seyahat Süresi 1 Saat 13 Dakikadan 40 Dakikaya İnecek…

Tamamının 40 ayda tamamlanması planlanan projenin, ilk 16 aylık döneminde yeni yapılacak olan hattın hizmete açılması hedeflendi.Karaman 16 ile yüksek hızlı ve hızlı trenle bağlanıyor…Konya-Karaman arasında mevcut durumda DMU setleri ile 1 saat 13 dakika olan seyahat süresi 40 dakikaya inecek. Ankara-Karaman 2 saat 10 dakika, Eskişehir-Karaman 2 saat 50 dakika olacak. Eskişehir-İstanbul YHT hattı ile birlikte Karaman-İstanbul 4 saat olacak. Diğer yüksek hızlı ve hızlı tren projeleriyle entegre olan Konya-Karaman-Ulukışla-Yenice-Adana Hızlı Tren Projesi tamamlandığında ise Konya- Ulukışla 1 saat 30 dakika, Konya-Adana 3 saate düşecek.

Güzergâhtaki hızların artması, seyahat sürelerinin kısalması ile Kayseri üzerinden yapılan Ankara-Adana arasındaki yolcu taşımacılığı YHT bağlantı olarak Ankara-Konya-Karaman-Ulukışla üzerinden daha kısa sürede sağlanırken, İstanbul-Eskişehir-Afyonkarahisar-Konya-Adana-Mersin arasındaki yük ve yolcu taşımacılığında önemli artış sağlanacak.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ankara’da Elektrikli Otobüs TanıtımıÖnceki Haber

Ankara’da Elektrikli Otobüs Tanıtımı

Kadıköy Marmaray’a 600 Araçlık OtoparkSonraki Haber

Kadıköy Marmaray’a 600 Araçlık Otopark

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar