darussafaka
İstanbul
DOLAR32.5614
EURO35.0168
ALTIN2330.7

Havalimanlarında Engeller Kalkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Havalimanlarında Engeller Kalkıyor
Abone ol
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan `Engelsiz Havaalanı` projesi kapsamında istenen koşulları yerine getiren Tekirdağ Çorlu, Isparta Süleyman Demirel, Esenboğa ve Adnan Menderes havalimanlarında da engeller kalktı.

Engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara havaalanlarında gerekli kolaylıkların sağlanması amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yürütülen "Engelsiz Havaalanı Projesi" kapsamında sertifika almaya hak kazanan işletmelerin sayısı 23`e yükseldi.

SHGM tarafından projede belirtilen gereklilikleri yerine getiren DHMİ Genel Müdürlüğünün işletiminde bulunan, Tekirdağ Çorlu ve Isparta Süleyman Demirel havalimanları ile Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarına Engelsiz Havaalanı Kuruluşu sertifikası verildi.

4 havalimanın daha engelsiz olması nedeniyle açıklamalarda bulunan DHMİ Genel Müdürümüz Orhan Birdal, “Engelli kardeşlerimize hizmet, onların hayatını kolaylaştırıcı projeleri gerçekleştirmekle mümkündür. Bu alanda önemli adımlar atmış olmanın huzuru içindeyiz`` dedi.

Kısa sürede bütün havalimanlarının ‘Engelsiz’ belgesi alacağını ifade eden Birdal şöyle konuştu: ”Devlet Hava Meydanları olarak tüm havalimanlarının engelsiz hale getirilmesi için yoğun bir çalışma yaptık. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve kurumumuzun yaptığı ortak çalışmalarla Türkiye`de faaliyet gösteren havalimanlarında engelsiz havalimanı projesinin yüzde 90`ından fazlasını tamamladık. SHGM’deki işlem süreci tamamlandıkça diğer alanlarımız da engelsiz belgesini almış olacak” dedi.

Engelli vatandaşlarımızın artık dört havalimanımızda daha kolay ve huzurlu uçuşun keyfini yaşayacağını belirten Birdal, “Tekirdağ Çorlu, Isparta Süleyman Demirel, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanları ile birlikte 23 havalimanımız artık engelsiz. DHMİ işletiminde bulunan tüm havalimanlarını engelsiz yapmak için yoğun çaba sarf ediyor. Yakında engelli vatandaşlarımız da havayolunu daha etkin ve kolay kullanabilsin diye tüm havalimanlarında yaptığımız düzenlemeler Engellilerimizin hizmetine sunulacak. İnsanımız daima hizmetin en iyisine layık. Artık terminallerimiz dünya standartlarının da üzerinde” açıklamalarında bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hızlı Tren Hayat KurtarıyorÖnceki Haber

Hızlı Tren Hayat Kurtarıyor

Viyadükten İlk Geçen Başkan Yılmaz OlduSonraki Haber

Viyadükten İlk Geçen Başkan Yılmaz Oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar