İstanbul
DOLAR32.572
EURO34.9211
ALTIN2437.5

Halil Kadife: Halk Otobüslerinin Sorunu Çok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halil Kadife: Halk Otobüslerinin Sorunu Çok
Abone ol
Türkiye Genelinde Özel Halk Otobüslerinin Bir Çok Sorunla Uğraşmak Zorunda...

Türkiye Genelinde Özel Halk Otobüslerinin Bir Çok Sorunla Uğraşmak Zorunda Kaldığını Belirten Hatay Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Halil Kadife Çözüm Beklentilerinin Devam Ettiğini Söylüyor.

 

Halk otobüsü camiasının tanınmış isimlerinden biri olan Hatay Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Halil Kadife yaşanan sorunlarla ilgili çözüm umutlarını sürdürüyor. Sektörün Türkiye genelinde birçok sorunla boğuşmak zorunda olduğunun altını çizen Halil Kadife gerekli çalışmalar sürdürülürse çözümün sağlanabileceğini düşünüyor.

 

KAMUNUN YÜKÜNE OMUZ VERİYORUZ

 

Türkiye geneliyle kıyaslandığında en rahat çalışma ortamının Hatay'da olduğunu belirten Halil Kadife "Buna rağmen birçok sorunla boğuşmak zorundayız. Derdimizi kimseye anlatamıyoruz. Ülke genelinde yaşanan sıkıntılar tabiî ki bizi de etkiliyor. Örneğin 2918 sayılı yasada bir "Halk Otobüsü" tanımının olmaması elbette büyük sorun. Ayrıca biz halk otobüsçüleri olarak onlarca kalemde ücretsiz yolcu taşıyarak kamunun sırtındaki yüke omuz veriyoruz. Bırakın ulaşımı hangi özel sektör bunları yapıyor. Buna rağmen en azından yakıt alımında bir takım vergilerden muaf olmamız gerektiğini düşünüyorum." diyor.

 

Ülke genelinde halk otobüsçüleri olarak birlik sağlayamamalarının da ayrı bir sorun olarak önlerinde durduğunun altını çizen Halil Kadife "Ben TÖHOB'un saygın bir üyesiyim. Kuruluş kısa vadede olmasa bile uzun vadede birçok sorunun çözümünde rol oynayacaktır" diyor.

 

24 HATTA 104 OTOBÜS

 

Hatay'ın "Büyükşehir" olma yolunda ilerlediğinin altını çizen Kadife özel halk otobüsçüleri olarak yeni sözleşmenin hazırlık aşamalarını sürdüğünü belirtiyor. 1988'den beri halk otobüsü işletmeciliği, 1992 yılından bu yana da kooperatif başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Halil Kadife "24 hattımızda 104 otobüsümüz turnike usulü çalışıyor. Esnafımızın mağdur olmaması için bu yöntemi kullanıyoruz. Ana merkezde bizden başka kooperatif yok ancak çevre ilçelerden gelen minibüsler var" diyerek kooperatif yapısı hakkında bilgi veriyor.

 

2013'TE DEĞİŞİM BAŞLIYOR

 

Hataylılara iyi hizmet vermek için büyük gayret gösterdiklerini vurgulayan Halil Kadife "Araç yaş ortalamamız oldukça genç. 7-7,5 metrelik araçlarla çalışıyoruz. Öğrencileri 1, tam biletli yolcuyu ise 1, 25 TL'den taşıyoruz. 2013 yılında havuz ve kartlı sisteme geçeceğiz. 2014 yılında ise araçları biraz daha büyüterek 9 metrelik otobüslerle yolcu taşımaya başlayacağız" diyor.

 

HATAY HALK OTOBÜSLERİ "J" PLAKA

 

Hatay Halk Otobüsleri olarak "J" plaka kullandıklarını belirten Kadife "01 den başlar 104'e kadar tek  plaka kullanıyoruz. Normal plakadan çıkıp, kendimizi Halk Otobüsü olarak ayırmamız gerekiyordu. Belediye başkanımıza sorunumuzu anlattık. "H" plaka bir beldeye verilmişti. Size de jandarmanın "J "sini verelim dediler, tamam dedik. Sonuç olarak İl trafik komisyonunda böyle bir karar alındı. Memnunuz." diyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Metro Turizm'in Patronu Galip Öztürk: Hedefimiz 18 Milyon YolcuÖnceki Haber

Metro Turizm'in Patronu Galip Öztürk: He...

Şoför Dayanışması Çığ Gibi BüyüyorSonraki Haber

Şoför Dayanışması Çığ Gibi Büyüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar