İstanbul
DOLAR32.5194
EURO34.822
ALTIN2426.9

Hacı Bektaş Ziyaretleri Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hacı Bektaş Ziyaretleri Başladı
Abone ol
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli’deki Cemevlerinin ortaklaşa düzenlediği, 2005 yılından bu yana her yıl yapılan Hacı Bektaş Veli’yi anma ziyaretlerinin bu yılda ilki gerçekleştirildi.

Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesinde yer alan Hacı Bektaş Veli türbesine ilk ziyareti Derince İmam Hüseyin Cemevi gerçekleştirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen 4 otobüsteki 200 vatandaş ilk ziyaretlerini geçtiğimiz gün yaptı

BU YIL 2000 KİŞİ ZİYARET EDECEK

Geçtiğimiz yıl, Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliğine bin 300 Kocaelili katılırken, bu yıl katılımın 2 bin kişi düzeyinde olması bekleniyor. Ağustos ayına kadar, dört hafta sürecek etkinlikler kapsamında Alevi vatandaşlar, türbe ziyaretlerini gerçekleştirecek. Büyükşehir Belediyesi Cemevleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül’ün koordinesinde anma etkinliğine katılan Derince İmam Hüseyin Cemevleri kafilesinde yer alan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin Nevşehir'in Hacı Bektaş İlçesi'nde yaptırdığı tesislerde konakladı.

BAŞAKANA DA DUA ETTİLER

Derince İmam Hüseyin Cemevi kafilesi Hacı Bektaş ilçesinde Hacı Bektaş-ı Veli Türbesini ziyaret etti. Alevi vatandaşlar dualar eşliğinde kurban kesti. Kurban kesiminin ardından okunan dualarla lokmaları yiyerek cem evinde cem gerçekleştirdil. Hacı Bektaş'tan ayrılmadan önce Derince İmam Hüseyin Cemevi dedesi Yılmaz Doğan, vatandaşların kurbanlarının kabul olması ve katkılarından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibi için dua etti.

HACI BEKTAŞ’TA, İLK VE TEK TESİS

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Hacı Bektaş ilçesindeki Beştaşlar tesisleri Kocaeli’deki vatandaşların yanı sıra, Türkiye genelindeki Vakıf, Federasyon ve Derneklere ücretsiz olarak tahsis ediliyor. 2005 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun talimatıyla yapımı gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi’nin tesisleri Hacı Bektaş İlçesinde ilk ve tek olma özelliğini taşıyor. 200 kişinin birlikte konaklayabildiği tesisler Türkiye'nin her noktasından gelen vatandaşlara hizmet veriyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pirelli Gezici Eğitim Aracı YollardaÖnceki Haber

Pirelli Gezici Eğitim Aracı Yollarda

“Esnafımızla Gönül Birlikteliğimizi Sürdürüyoruz”Sonraki Haber

“Esnafımızla Gönül Birlikteliğimizi Sürd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar