darussafaka
İstanbul
DOLAR32.397
EURO35.0643
ALTIN2326.7

Güvenli Sürüş Michelin’den Sorulur

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güvenli Sürüş Michelin’den Sorulur
Abone ol
Dünya’nın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, olumsuz koşullar altında bile yol, yaya ve yolcu güvenliğini sağlamak için sorunlarla başa çıkabilmeyi sağlayarak güvenli sürüş bilincini oluşturacak ipuçları veriyor.

Michelin, en büyük sorumluluk alanlarından biri olan yol, yaya ve yolcu güvenliği sağlamak için sürücülere öneriler sunuyor. İşte Michelin’den güç koşullar altında dahi güvenli sürüş ve güvenliğinizi sağlamak için ipuçları:

Gece görüş mesafesini ışığa ve karanlığa göre ayarlayın

Gece aracınızı sürerken, gözlerinizin ışık ve karanlığa alışması zaman alabilir. Bu nedenle karşı yönden gelen araçlardan ve çevreden yansıyan ışıkların gözünüzü almaması, aracınızı sürmenizi engellememesi ve herhangi bir kazaya sebebiyet vermemesi amacıyla dikiz aynasının açısını değiştirin ve geceleri görüş mesafesi azaldığından aracınızın hızını azaltın.

Fren mesafesine dikkat

Yollar, sağanak yağışlı havalarda kayganlaşır. Bu nedenle öncelikle hızınızı azaltarak önünüzde seyreden araçlarla aranızda belirli bir fren mesafesi bırakın, kısa farlarınızı ve çevresel aydınlatmayı kullanmayı tercih edin.

Sağanak yağışın neden olabileceği çamurlu yollar ya da herhangi bir nedenle oluşmuş çamurlu arazilerde aracınızı yavaşlayarak diğer araçların lastik izlerini takip edin. Ayrıca rüzgarlı havalarda rüzgârın etkisiyle yola savrulabilecek yayalara karşı dikkatinizi yola odaklayın. Toz gibi maddelerin içeri girmesini engellemek amacıyla pencerelerinizi kapatmayı unutmayın.

Sisli havalarda kısa ve sis farlarınızı unutmayın

Sisli havalarda sürücüler en çok görüş mesafesinin azalmasından olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle öncelikle kısa farlarınızı, sis farlarınızı açın ve önünüzde seyreden araçlarla aranızda güvenli bir fren mesafesi bırakarak, hız sınırlarına uyun. Sollama yapmamaya özen gösterin.

Dağlık alanlarda ve otoyollarda güvenli sürüş teknikleri

Dağlık alanlarda aracınızı sürmeye başlamadan önce hava, yol durumlarını kontrol edip güzergâhınızı belirleyin. Herhangi bir arıza ile karşılaşma ihtimaline karşı gerekli olacak bütün aletleri yanınızda bulundurarak yedek lastiğinizin durumunu kontrol edin. Özellikle görüşünüz kapalı olduğunda, virajlara girerken yavaşlayın ve korna ile tehlikeleri azaltın.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Amerikan Kamyoncuları Türk Körüklerini KullanıyorÖnceki Haber

Amerikan Kamyoncuları Türk Körüklerini K...

Denizli’de Güzergah değişikliğiSonraki Haber

Denizli’de Güzergah değişikliği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar