darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3

Goodyear'dan Yol Güvenliği Önerileri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Goodyear'dan Yol Güvenliği Önerileri
Abone ol
Okullar kapanıyor, tatile az zaman kaldı, bavullar hazırlanmaya başlandı. Goodyear, tatil heyecanının başladığı şu günlerde seyahate çıkacaklara güvenli bir yolculuk için önemli önerilerde bulunuyor.

Yaz geldi. Tatile çıkmak için bavullar hazırlanmaya başladı. Güzel ve güvenli bir tatil geçirmek için yola çıkmadan önce Goodyear’ın güvenli araç sürüşü önerilerine bir göz atın, listeyi kontrol etmeden yola çıkmayın:

- Aracınıza bakım yaptırarak yola güvenli bir yolculuğun ilk adımını atın. Yola çıkmadan önce lastiklerinizi ve stepnenizi kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

- Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcakta yolda araç kullanmak her zamankinden daha tehlikelidir. Araç içi ısının yükselmesi kaza riskini artırır; sürüş esnasında araç ısınızı sık sık kontrol edin.

- Yaz lastiği kullanın. Kış ve yaz lastiklerinde kullanılan bileşik ve dişli lastik teknolojileri arasındaki farklar nedeniyle, yaz lastiği kullanılması aracın sürüş performansının yeterli düzeyde tutulmasını sağlar.

- Araç kullanırken telefon ve bilgisayar kullanmayın.

- Sadece gece sürüşlerinde değil, şehirlerarası yollarda, yağmurlu ve sisli havalarda gündüzleri de farlarınızı açık tutun.

Çocuklarla güvenli ve rahat seyahat için bunlara dikkat ediniz!

- Yolcuların emniyet kemerlerinin her zaman takılı olmasını sağlamak ve çocukların uygun bir çocuk koltuğunda güvenli bir şekilde oturduklarından emin olmak, güvenli ve rahat bir tatil yolculuğu yapmanıza yardımcı olacaktır.

- Çocuklara, emniyet kemerini açıp kapatmayı mümkün olduğunca geç öğretin.

- Çocuklarla beraber uzun yolculuklar planlamanız durumunda günün daha serin saatlerinde seyahat edin ve sıcak olan saatlerde uzun molalar verin.

- Çocukların uykuya geçecekleri saatte yolculuğa çıkın. Böylelikle yolculuğun büyük bölümünde uykuda olurlar ve rahat bir seyahat yaparsınız.

- Seyahat esnasında araçtakilerin yeterli şekilde sıvı tükettiğinden emin olun. Birkaç dakikalığına bile olsa çocuklarınızı araç içerisinde yalnız bırakmayın. Uzun seyahatlerde çocuklara rahat ve hava geçiren giysiler giydirin.

- Çocuklarınıza seyahat esnasında oynayabilecekleri oyuncaklar verin, ancak yumuşak olanları tercih edin. Ağır veya keskin oyuncakları seyahat esnasında araç içerisinde bulundurmayın. Özel çocuk CD ve DVD'leri ve çocuk kitapları da uzun yolda çocukların sıkılmasını önleyecektir.

- Tatilden güzel anılarla dönmek için mutlaka dönüş yoluna çıkmadan da aracınızın yağ, lastik, farlar ve balatalarını kontrol edin.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yılda 1,5 Milyon Ton Odun Ve Yonga TaşıyacakÖnceki Haber

Yılda 1,5 Milyon Ton Odun Ve Yonga Taşıy...

Avrupanın En Çevreci Otobüs Filosu BaşkentinSonraki Haber

Avrupanın En Çevreci Otobüs Filosu Başke...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar