İstanbul
DOLAR32.5704
EURO34.9053
ALTIN2435.1

Goodyear, Yaz Kampanyası İle Hem Kazandı Hem Kazandırdı !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Goodyear, Yaz Kampanyası İle Hem Kazandı Hem Kazandırdı !
Abone ol
Dünyanın lider lastik üreticilerinden olan Goodyear'ın 7 Nisan – 30 Haziran arasında gerçekleştirdiği ‘Yaz Lastiği Kampanyası’ 360 derece iletişimin başarılı bir örneği oldu.4 adet Goodyear yaz lastiği alanlara, her 400TL ile BMW 5.20i kazanmak için 1 çekiliş hakkı tanındığı kampanya kapsamında gerçekleşen aktivitelerle yaklaşık 2 milyon 600 bin kişiye ulaşıldı.

- Goodyear’ın ıslak zeminde frenlemede A etiket değerine sahip EfficientGrip Performance lastiğini tanıttığı ve yaz lastiği alan kişilere her 400 TL için BMW 5.20i çekiliş hakkı verdiği kampanyası, 7 Nisan’da TV ve radyo reklamlarıyla başladı. Gazete, dergi, Internet reklamları ile AVM’lerde ve caddelerde yapılan etkinliklerle hız kazanan kampanya, 30 Haziran 2014 tarihine kadar devam etti.

Kampanyanın AVM ayağında, Ankara, İstanbul, Bursa, Kayseri, İzmir, Gaziantep’te 9 AVM’de çekilişe konu olan BMW 5.20i sergilenerek, standı ziyaret edenlerin iPad’ler ile fotoğraf çekimleri yapıldı, izin verenlerin Goodyear’ın Facebook sayfasına eklenen fotoğraflarından en çok beğeni alanlar çeşitli hediyeler kazanma şansı yakaladı. AVM’lerde yapılan etkinlikler sonucunda 360 bin kişiye ulaşılmış oldu.

Kampanyanın diğer ayağı olan Pendik ve Yalova İDO iskelerinde Goodyear ekipleri yaptıkları tanıtımlarla 65 bin kişiye ulaşıken, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Adana, Bursa, İzmit, Adapazarı ve Yalova’da gerçekleşen renkli cadde etkinlikleriyle bu sayı katlanarak arttı. Açıkhava etkinliklerinde kırmızı trafik ışıklarında ve kalabalık caddelerde mesaj balonlarını taşıyan Goodyear kızlarıyla iletişim sürdü. Kafelerdeki masalara BMW anahtarı şeklinde anahtarlıklar ve çakmaklar bırakılarak kampanyaya dikkat çekildi.

Kampanyanın devamında, 6 milyondan fazla üyesi bulunun sahibinden.com'da lastik araştırmış veya satın almış müşteri ve potansiyel müşterilere yakıt tasarrufunu anlatan fatura görünümünde e- mail gönderimi gerçekleşirken, cep telefonlarının yoğun kullanımı baz alınarak tüketicilerin ilgisini çekecek, yaratıcı, akılda kalıcı ve dikkat çeken bir mobil uygulama da hazırlandı. Hedef kitleye uygun tüketiciler, cep telefonundan haberleri takip ederken Goodyear tarafından aranıp kampanya ile ilgili bilgi verildi.

Kampanyanın sosyal medya ayağında da başarılı sonuçlar elde edildi. 40,400 tıklanma, 241 yorum, 3,900 sayfa beğenisi, 32,350 fotoğraf görüntülenmesi, 1,450 paylaşım ve 1,700 içerik beğenisi alan kampanyada 2,170,000 etkileşim oldu.

4 Ağustos’ta çekilişi gerçekleşen kampanyada BMW 5.20i kazanan talihli ise Kocaeli’den Mecit Erdağı Ltd. Şti. oldu.

Goodyear’dan 360 derece iletişim stratejisi

Kampanya ile ilgili olarak konuşan Goodyear Tüketici Lastikleri Direktörü Ersin Özkan, "Kampanya ile ilgili gerek bayi ağımızdan, gerekse müşterilerimizden olumlu geri bildirimler aldık. AVM ve caddelerde düzenlediğimiz aktiviteler oldukça ilgi çekti. 360 derece pazarlama planımız kapsamında hem ıslak zemin yol tutuşunda A, yakıt tasarrufunda B etiket değerine sahip Goodyear EfficientGrip Performance lastiğimizi tanıttık, hem de renkli aktivitelerle daha fazla sayıda insana ulaşarak BMW 520i kazanma fırsatını daha güçlü bir şekilde duyurduk” dedi.

Geleneksel iletişim mecralarının yanı sıra, tüketicilerle birlikte olabilecekleri daha farklı ve renkli aktiviteleri tercih ettiklerini vurgulayanÖzkan, bunun karşılığını da yoğun ilgi ve özellikle sosyal medyada yoğun bir etkileşim olarak aldıklarını vurguladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İpek Yolu Trafiğe KapatıldıÖnceki Haber

İpek Yolu Trafiğe Kapatıldı

Motosiklet Sürücülerine Yönelik Güvenlik TeknolojisiSonraki Haber

Motosiklet Sürücülerine Yönelik Güvenlik...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar