İstanbul
DOLAR32.5364
EURO34.733
ALTIN2490.3

Gizli TOMA Haberlerine Açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gizli TOMA Haberlerine Açıklama
Abone ol
Katmerciler İcra Kurulu Başkanı Mehmet Katmerci Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'nın ihalesine ilişkin 30 TOMA üretimi için fiyat yaklaşık yüzde 37 aşağı çekilmiş kamu 5,6 milyon lira düzeyinde önemli bir maliyet avantajı elde etmiştir dedi

Katmerci, "Gizli TOMA" başlığıyla yer alan bazı haber ve yorumlara ilişkin yaptığı açıklamada, 28 yıllık bir şirket olduklarını, 2010 yılından bu yana yerli üretici şirketlerden biri haline geldikleri TOMA'nın ise geniş ürün gamının en genç üyelerinden olduğunu belirterek, uzun yıllar boyunca Türkiye'de TOMA üretimi yapan deneyimli şirketlerin bulunduğu bir alanda ve o şirketlerle rekabet halinde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün TOMA ihtiyacının karşılanmasında rol almaya çalıştıklarını kaydetti.

İki yılı aşkın süredir, kazandıkları ihaleler sonucunda, Jandarma ve Emniyete çok sayıda TOMA üretimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Katmerci, şunları aktardı:

"İki yılı aşkın süredir TOMA ihracatı da yapan, bu alandaki yetkinliğini ve kalitesini yurt dışına da taşıyan bir şirketiz. Ayrıca, diğer üreticilerden farklı olarak TOMA'ların yazılımlarını kendi bünyesinde geliştiren ve güvenlik kuvvetlerinin kullanımına sunan bir şirketiz. Haber ve yorumlara konu edilen Mayıs 2013 tarihli TOMA ihalesi de sektördeki rekabetin ciddi yansıma bulduğu bir ihale olmuştur. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açılan ihalede, TOMA üretim yeterliliğine sahip tüm şirketler ihaleye davet edilmiş olup, dört şirket ihaleye katılmıştır. İhale, ihale komisyonunun huzurunda, dört şirket temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Açık eksiltme yöntemiyle yapılan ihalede şirketler fiyat tekliflerini sunmuş ve ardından fiyat eksiltme turlarına geçilmiştir. Onlarca turun sonunda ihale, en düşük fiyatı veren Katmerciler'de kalmıştır. İlk verilen fiyat tekliflerinde en düşük fiyat 15 milyon 628 bin 460 lira + KDV olmuş, eksiltme turları bu tutardan başlamış, turlar sonunda fiyatını 9 milyon 960 bin lira + KDV düzeyine çeken Katmerciler, ihaleyi kazanmıştır. İhalede oluşan yoğun rekabet sonunda 30 TOMA üretimi için fiyat yaklaşık yüzde 37 aşağı çekilmiş, Katmerciler’in de bir parçası olduğu rekabetten kamu 5,6 milyon lira düzeyinde önemli bir maliyet avantajı elde etmiştir."

Katmerci, halka açık bir şirket olan Katmerciler'in, söz konusu ihalenin 9 milyon 960 bin lira + KDV fiyatla kazanıldığını, 16 Mayıs 2013 tarihinde Kamu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) duyurduğunu anımsatarak, "Bazı kesimlerce kamuoyunda yaratılmaya çalışılan algının tersine, Katmerciler şirketine yönelik bir 'doğrudan alım', şirketin kayırılması gibi durumlar söz konusu olmamış, tersine, Katmerciler'in de parçası olduğu ciddi bir rekabet sonunda ihale bedeli aşağı çekilmiş, kamu önemli ölçüde maddi tasarruf sağlamıştır. Bu ihale sonunda Katmerciler, belki de şu an Türkiye'nin kamuya maliyeti en düşük TOMA'larını üretmektedir. 30 adet TOMA, ihale şartnamesinde belirtilen tarihe kadar Emniyet Genel Müdürlüğüne teslim edilecektir" ifadelerini kullandı. .

Mehmet Katmerci, şirketin kamu kurum ve kuruluşlarına yaptığı satışlarla ciro yapan ve büyüyen bir şirket olmadığını belirterek, Katmerciler'in bakanlıklar, emniyet, jandarma, belediye gibi çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından kazanmış olduğu ihaleler ile yaptığı satışlardan elde ettiği gelirlerin toplam gelirleri içerisindeki payının ortalamada yüzde 10'un altında olduğunu aktardı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ford Focus Unvanını KoruduÖnceki Haber

Ford Focus Unvanını Korudu

CEVA ve IATA Çevre İçin İmza AttıSonraki Haber

CEVA ve IATA Çevre İçin İmza Attı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar