darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3712
EURO34.9785
ALTIN2325.5

Gezici Kütüphaneler Tüm Yurda Bilgi Taşıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gezici Kütüphaneler Tüm Yurda Bilgi Taşıyor
Abone ol
Otokar’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak için Doruk otobüsleri üzerine tasarladığı gezici kütüphaneler Türkiye’nin farklı şehirlerinde kitapseverlere hizmet ediyor.

Koç Topluluğu şirketi Otokar’ın ürettiği 5 yeni Doruk model gezici kütüphane ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren gezici kütüphane sayısı 37’ye yükseldi. Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Sinop ve Uşak’ta hizmet veren gezici kütüphaneler ülkemize bilgi taşımaya devam ediyor.

Yeni eklenen 5 gezici kütüphane için düzenlenen törende konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Bu proje ile amacımız Türkiye genelinde okuma oranını yükseltmek, ulaşılamayan bölgelere günlük yayınları, ünlü yazarların kitaplarını, klasik olarak değer kazanmış kitapları ulaştırarak özellikle çocukların yararlanmasını sağlamak. Yaptığımız araştırmalar özellikle gezici kütüphanelerin her noktaya ulaşabilmesi nedeniyle okuma oranına çok büyük katkı sağladığını gösteriyor. Zengin kültür birikimimizi nicelik ve nitelik olarak güçlendirdiğimiz kütüphanelerimizi binalarla sınırlı bırakmıyoruz, vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Bu amaçla Bakanlığımıza bağlı hizmet vermekte olan mevcut 32 gezici kütüphanemize Otokar marka beş yeni gezici kütüphane daha ekliyoruz. Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Sinop, Uşak illerimizde hizmet verecek bu kütüphanelerin sayısını önümüzdeki yıllarda daha da artıracağız” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül ise “Otokar olarak kütüphanelere ulaşamayan kişilerin bilgiyi ayaklarına götürecek, okuma sevgisini her kesime aşılayacak bu uygulamada yer almak bizim için gurur verici. Gezici kütüphane olarak kullanılan 5 yeni otobüs Doruk 220 LE modelimiz üzerinde Otokar tarafından bu proje için özel olarak tasarlandı ve üretildi. Her türlü koşulda kitapseverlere hizmet sunmak hedeflendi. Mevcut 32 gezici kütüphanenin sayısı Otokar’ın ürettiği 5 yeni otobüsle 37’ye yükseldi. Türkiye’ye bilgi taşıyan yeni gezici kütüphanelerin hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Gezici Kütüphane Hakkında

Türkiye’nin en çok satılan orta boy otobüsü olan Doruk üzerinde özel olarak tasarlanan araçta bir kütüphane mantığı ile iç yüzeylere raf sistemleri konuldu. Kütüphane ziyaretçileri, iç tasarımı renkli ve ferah olan araçta son çıkan yerli, yabancı kitaplar ve Bilim – Sanat dergileri ile buluşma imkanı buluyor.

Araçta ziyaretçiler için ayrılan özel okuma bölümde aynı anda 6 kişi okuma yapabiliyor. Gezici kütüphanelerde ayrıca araç tavanına gizlenerek uzaktan kumanda ile açılan bir televizyon sistemi bulunuyor. Burada görsel döküman, çocuklara yönelik çeşitli bilim sanat belgeselleri ve filmler seyredilebiliyor.

Araçlar içerisinde yer alan jenaratörler ile gerekli bütün enerji ihtiyacı araç içinde karşılanabiliyor. Kullanılan klima sistemi ile ister sıcak ister soğuk havada daha rahat okuma ortamı da sağlanabiliyor.  Ayrıca otobüsün üst yanında bulunan tente sistemi ve araç içinde bulunan seyyar masa ve sandalye seti, ziyaretçilere açıkhavada da kütüphaneden faydalanma imkanı sağlıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erzurum’da Alt Yapıya YatırımÖnceki Haber

Erzurum’da Alt Yapıya Yatırım

Anadolu Isuzu Antalya’da Rekor Üstüne Rekor KırıyorSonraki Haber

Anadolu Isuzu Antalya’da Rekor Üstüne Re...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar