darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3726
EURO34.9703
ALTIN2325.6

“Gençler İle Empati Kurarak Farklılığı Ortaya Koyuyoruz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Gençler İle Empati Kurarak Farklılığı Ortaya Koyuyoruz"
Abone ol
MCD Gençlik Kulübü'nün, bu yıl 5'incisini düzenlediği ‘Gençlik Otobüsü-Genç Liderler Buluşması’ Programında konuşan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı “Bizler İETT’deki faaliyetlerimizi yerine getirirken gençler ile empati kurarak farklılığı ortaya koymaya çalışıyoruz.” dedi.

Her yıl 100 gence ücretsiz Avrupa fırsatı sunan ‘Gençlik Otobüsü’ projesi için ön elemeden geçen yaklaşık 6 bin gencin bir araya geldiği, “Gençlik Otobüsü Zirvesi” İstanbul Arena Mega Gösteri Merkezi’nde düzenlendi. Sunucu ve Moderatörlüğünü CNN Türk Haber Spikeri Burak Törün’ün yaptığı Zirveye İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, (TABA)Türk Amerikan İş Adamları Derneği /AmCham Genel Başkanı K. Ekim Alptekin, ARK Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Koç, MCD Gençlik Kulübü Başkanı Maksut C. Dokunulmaz katıldı.

Gençlerin girişimcilik ruhundan yararlanıyoruz

Programın Hedef ve Başarı oturumunda konuşan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, öğrencilerin kendilerini gelecek vizyonuyla donanımlı hale getirmesi gerektiğini ifade ederek, İETT’deki faaliyetleri yerine getirirken gençler ile empati kurarak farklılığı ortaya koymaya çalıştıklarını ve gençlerin girişimcilik ruhundan yararlandıklarını söyledi. Gençlerin, yetişkinlerin tecrübelerinden yararlanırken, kendilerini de sürekli olarak geliştirmeleri gerektiğini ve bunun içinde sürekli okumaları gerektiğini vurgulayan Baraçlı, “Başarı hikâyeleri çok önemli. İçimizdeki enerjiyi hiçbir zaman söndürmeden kendimizi geleceğe taşıyacağız. Beşikten mezara kadar okuma bizim en temel hedefimiz. Bizler İETT’deki faaliyetlerimizi sürdürürken, geçmişteki  bu tecrübeler de bizlerin gelecek vizyonunu oluşturdu. İnsanlar toplu ulaşım araçlarını kullanırken bizler de farklılığı ortaya koymaya çalışıyoruz. Bizim için başarı, hedeflediklerinizi tutturmak demektir. Planladığınız ile gerçekleştirdiğiniz arasındaki fark sıfıra yakınsa sizler başarılısınız demektir. Başarıya imza atabilmeniz için en önemli unsur kendinizi ikna edebilmenizdir.” dedi.

İşini rüyalarına taşıyan kişiler daha başarılı

İşini rüyasına taşıyan kişilerin daha başarılı olduğunu ifade eden Baraçlı, “Eğer siz işinizdeki problemleri rüyalarınızda çözebiliyorsanız, o zaman zamanın etkin kullanımını da yakalamış oluyorsunuz. Hayal kurmadan başarıyı elde etmek çok da mümkün olmaz. Hayal kurmak için de bir bilgi birikimine ihtiyaç var, tecrübeye ihtiyaç var. Hayallerinizin de tutarlı bir tarafı olmalı. Tutarlı hayaller etkinliği ve verimliliği de ortaya çıkartabiliyor. Böylece başarı basamaklarını birer birer çıkıyorsunuz. Amacımızı oluşturan en önemli unsur ise bizim vizyonumuzdur. Vizyonumuz ve misyonumuz doğrultusunda sürekli hizmet ediyoruz. Örnek verecek olursak; 1 milyarlık bir yatırım gerçekleştirerek 1705 yeni otobüsü İstanbul’a kazandırdık ve gerçekleştirdiğimiz bu alım modeli İsviçre’de ‘İş Modeli İnovasyonu’ ödülü aldı. Böylece bir kamu işletmesinde maliyetleri azaltabilecek etkin yönetim anlayışını gerçekleştirmiş olduk.” diye konuştu.

 

 

 

Başarı hikayelerinin altında lider kişilikler yatıyor

Başarı hikâyelerinin altında lider kişiliklerin yattığını vurgulayan Baraçlı, “ İşletmede liderseniz çalışanlarınızla mutlu olmayı bilmeniz gerekir. Başarı hiçbir zaman bitmez. Esasen mutluluk başarıyı getiriyor, başarı mutluluğu değil! Mutlu olan insanların başarı çıtası çok daha yüksek seviyelerdedir.  Yapmamız gereken yararlı işleri yarına bırakmamız gerekiyor.  Tabi başarı için önemli unsurlardan bir diğeri de, kişinin kişisel gelişimini hızlı bir şekilde tamamlaması. Kişisel bilgi birikimi, hedefe başarılı bir şekilde gitmeyi sağlar." diye konuştu. Baraçlı, moderatör Törün'ün 'En büyük hayaliniz nedir?' sorusuna ise şöyle yanıt verdi:  "En büyük hayalim sürekli okumak. Eğer okumayı sürekli gerçekleştirirsem hem gelişimimi daha üst noktalara taşırım hem de bilgi birikimimi başka insanlara aktarabilirim. Bu da beni mutlu bir insan yapar.”

Programın bitiminde zirveye katılanlara, MCD Gençlik Kulübü Başkanı Maksut C. Dokunulmaz tarafından plaket verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarp Lojistik Filosundaki ‘Renault Trucks’ Sayısını 65’e YükselttiÖnceki Haber

Sarp Lojistik Filosundaki ‘Renault Truck...

Ant Oto İzmir’deSonraki Haber

Ant Oto İzmir’de

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar