İstanbul
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Genç Kaşifler Treni Yola Çıkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Kaşifler Treni Yola Çıkıyor
Abone ol
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TCDD işbirliğiyle hayata geçirilen ve gençlerin demiryolunu kullanarak Osmanlı İmparatorluğu coğrafyası içerisinde yer alan ülkelerin tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini görmelerini hedefleyen Genç Kaşifler Treni Projesi'nde ilk yolculuk 22 Ağustos 2014 tarihinde Edirne Tren Garı'ndan başlayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığının, gençlerin tarih bilincini artırmak, seyahat süresince yapılan etkinliklerle gençlerin birbirlerini tanıyıp kaynaşabilecekleri ortamlar hazırlamak ve yapılan yarışmalarla gençleri kitap okumaya teşvik amacıyla 9 ülkeyi kapsayan projesine 19-25 yaş grubundaki gençler katılacak.

Tren teşkili,  bir jeneratör, 7 yataklı, iki yemekli, konferans ve salon vagon olmak üzere 12 vagondan oluşmaktadır. Trene Teşekkülümüz, teknik ve idari personeli refakat edecek, trendeki yemek hizmetleri de Teşekkülümüz personeli tarafından verilecektir.


İlk Tren Edirne'den Kalkacak

Projenin ilk ayağı 22 Ağustos- 3 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Genç Kaşifler Treni'nin ilk yolcuları erkekler grubu olacak. Genç Kaşiflerin 118 erkek yolcusu 22 Ağustos'ta saat 12.30'da Edirne Tren Garı'ndan uğurlanacak.


Genç Kaşifler Treni'nin ikinci ayağı ise 5 Eylül tarihinde başlayacak ve 17 Eylül 2014 tarihinde tamamlanacak. 118 genç bayanın katılacağı ikinci grubun yolculuğu da Edirne Garı'ndan başlayacak ve yine orada tamamlanacak.

Romanya'dan Macaristan'a, Avusturya'dan Yunanistan'a....

Osmanlı coğrafyası içerisinde yer alan 9 ülkeye genç misafirlerini taşıyacak olan Genç Kaşifler Treni, Romanya'nın Bükreş, Macaristan'nın Budapeşte, Avusturya'nın Viyana, Hırvatistan'ın Zagreb, Bosna-Hersek'in Saraybosna, Sırbistan'ın Belgrat, Makendonya'nın Üsküp, Kosova'nın Priştine ve Yunanistan'ın Selanik kentlerine gerçekleştirilecek ziyaretleri kapsıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Onun Kimsesi Benim” Projesine Anlamlı DestekÖnceki Haber

“Onun Kimsesi Benim” Projesine Anlamlı D...

"Akıllı Kavşak"lar GeliyorSonraki Haber

"Akıllı Kavşak"lar Geliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar