darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3776
EURO35.0442
ALTIN2325.4

GEFCO Yeni İştirakini Meksika’da Açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GEFCO Yeni İştirakini Meksika’da Açtı
Abone ol
GEFCO Grup, Latin Amerika’daki lojistik ağını güçlendiriyor

Otomotiv lojistiği sektörünün lideri ve lojistik alanında referans şirket olan GEFCO Grup, uluslararası ağını genişletmek ve Latin Amerika’daki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor. GEFCO, Meksika’daki yeni merkezini açarak, önde gelen üreticiler ve otomobil tedarikçileriyle ayrıcalıklı iş ilişkileri kurmak amacıyla endüstriyel bir grup olma pozisyonunu güçlendirerek, grubu küresel bir tedarik merkezi olarak konumlandırmayı amaçlıyor.

Stratejik ağın genişlemesi, küresel çapta kapıdan kapıya çözümler sunacak

Meksika’daki iştirak, başkent Mexico City’de açıldı. Böylece GEFCO, Arjantin, Brezilya ve Şili ile faaliyet gösterdiği Latin Amerika bölgesindeki varlığını da güçlendirdi.

GEFCO Mexico’nun Genel Müdürü Gilles Cudia, “Meksika, genel olarak ticari faaliyetler ve özellikle de otomotiv sektörü açısından çok sıcak bir nokta” dedi ve ekledi: “Şimdi Arjantin, Brezilya ve Meksika olmak üzere üç ana ekonomiyi birbirine bağlayan geniş Latin Amerika ağımızla birlikte deniz aşırı ülkelerdeki hizmetlerimiz, bizi, endüstriyel müşterilere entegre ve kapıdan kapıya lojistik çözümler sunma konusunda benzersiz bir konuma oturtuyor.”

GEFCO Meksika, deniz ve hava taşımacılığı, otomotiv lojistiği, depolama, karayolu taşımacılığı, yerel dağıtım ve gümrük uzmanlığı gibi geniş bir yelpazede lojistik hizmetleri sunacak.

Büyüyen bir ekonomide otomotiv sektörü için önemli bir büyüme potansiyeli

Meksika, şu anda dünyanın en güçlü 14’üncü ekonomisi ve yıllık 3 milyon adetle, dünyanın en büyük dokuzuncu otomobil üreticisi konumunda bulunuyor. Otomotiv sektöründe hem üretici hem de tedarikçi olan tüm önemli oyuncuların bir veya birden fazla yerel üretim tesisi bulunuyor. Gilles Cudia, “PSA Peugeot Citroen ile 60 yıllık ortaklığı sayesinde GEFCO, otomotiv lojistiği alanında benzersiz bir uzmanlığa sahiptir ve diğer sektörlere de bu entegre hizmetleri sunabilecektir” diye konuştu.

GEFCO Meksika’nın en önemli amaçları arasında endüstriyel ve otomotiv sektörlerine hizmet veren bir grup olma pozisyonunu sağlamlaştırmak ve böylece bu sektörlerdeki önde gelen üretici ve tedarikçilerle iş ortaklıkları kurmak yer alıyor.

Deniz aşırı lojistik ve küresel tedarik operasyonları ile ihracat ve ithalat için entegre çözüm

Geniş okyanus sınırları ve kolay liman erişiminin yanı sıra önemli ihracat ve ithalat akışlarına sahip olan Meksika, deniz aşırı faaliyetler için stratejik bir kesişme noktasındadır ve küresel tedarik çözümleri konusunda da çok önemli fırsatlar sunmaktadır.

GEFCO şu anda küresel tedarik operasyonlarını gerçekleştirdiği Mexico City yakınlarında bulunan, Toluca’daki uluslararası lojistik platformunun yönetimini devralma projesi üzerinde çalışıyor. Platform, Meksika içinde satın alınan otomotiv yedek parçalarının Porto Real (Brezilya) ve Palomar’deki (Arjantin) PSA fabrikalarına ulaştırılmasını sağlıyor.

Bu uluslararası lojistik platformu, entegre ve homojen bir süreçle küresel çapta standart haline gelmiş hizmet kalitesi sunuyor ve GEFCO tarafından halihazırda yönetilmekte olan Fransa’daki Le Havre, Slovakya’daki Trnava, Çin’deki Şanghay ve Fransa’dan Rusya’ya (Kaluga) gönderim için Mulhouse-Sausheim gibi uluslararası merkezlerden oluşan ağı tamamlıyor.

Hızlı büyüyen pazarlarda güçlü yatırım

Meksika’daki iştirakin açılması, Grubun yüksek büyüme oranına sahip uluslararası pazarlarda gelişmeye odaklandığının bir başka kanıtı. GEFCO Dubai ve GEFCO Güney Afrika’nın kurulmasının hemen ardından açılan Meksika iştiraki, 2013 yılında kurulacak bir dizi yeni temsilciğin arasında yer alıyor. Bugün, GEFCO Grup, 36 iştirak ve 70 iş ortağıyla çalışıyor ve 5 kıtada faaliyet gösteriyor.

GEFCO Meksika ekibi, iki amacı hedefleyen aktif bir iş stratejisi benimsedi: var olan ilişkileri geliştirmek amacıyla mevcut müşterilerle bağı korumak ve yüksek potansiyeli olanlara ulaşmak. Bu strateji, halihazırda başarısını kanıtladı bile, buradaki ekip farklı sektörlerden bir dizi deniz aşırı iş almış bulunuyor. Bunlar arasında otomotiv tedarikçileri, otomobil üreticileri ve sanayi yer alıyor. Önde gelen tedarikçilerle, Çin ve Avrupa’dan nakliyelerde kullanılabilecek potansiyel rotalar için de görüşmeler devam ediyor.

GEFCO Meksika’nın başında Gilles Cudia bulunuyor. 2003 yılında GEFCO merkezde satış ve pazarlama departmanında göreve başlayan Cudia, 2008 yılından GEFCO Meksika Genel Müdürlüğü’ne atanmasına kadar, Orta Asya, Orta ve Doğu Avrupa ve Ortadoğu bölgesi satış ve pazarlama sorumluluğu görevini yürüttü.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
U.N. Ro-Ro 2012 Faaliyet Raporu’na Uluslararası ÖdülÖnceki Haber

U.N. Ro-Ro 2012 Faaliyet Raporu’na Ulusl...

Ford’da Cazip FırsatlarSonraki Haber

Ford’da Cazip Fırsatlar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar