İstanbul
DOLAR32.592
EURO34.836
ALTIN2507.1

Gaziantep İtfaiyesi Avrupa İle Deneyimlerini Paylaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep İtfaiyesi Avrupa İle Deneyimlerini Paylaştı
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 13-16 Haziran 2013 tarihleri arasında Avrupa’nın en büyük yangın eğitim evi merkezi açılışına katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu’nun başkanlığında Almanya’ya giden Gaziantep heyetinde İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, İtfaiye Eğitim ve Denetim Şube Müdürü Mustafa Koldar ile Dış ilişkiler Daire Başkanlığı AB Müdürlüğü personeli Şahin Çetin yer aldılar.

TÜRKİYE’DEN KATILAN TEK İTFAİYE TEŞKİLATI GAZİANTEP OLDU

Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen, Amerika, Kanada, Belçika, İrlanda, Avusturya, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan ve Fransa başta olmak üzere 15 ülkenin itfaiye teşkilatlarının yöneticilerinin katıldığı ‘Uluslararası Yangın Sempozyumu’na Türkiye’yi temsilen sadece Gaziantep Büyükşehir Belediyesi katıldı.

İtfaiyeciliğin gelişmesi, meslek hastalıkları, yangın nedenleri, vatandaşa daha kaliteli hizmet ve itfaiye personelinin meslek içi eğitimi konularında sunumların yapıldığı sempozyumda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, İtfaiye teşkilatlarının çok kutsal bir görevi ifa ettiğini belirterek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak amaçlarının şehirde meydana gelen yangın olaylarının önüne geçebilmek için vatandaş eğitimlerinin ve yangın güvenlik denetimlerinin yaygınlaştırılması gerekli olduğunu vurguladı.

İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım ise, “Gaziantep itfaiye teşkilatımız modern hizmet binaları, konusunda uzman personelleri, son teknolojik araç ve gereçlerle gece-gündüz, bayram-tatil gözetmeksizin 365 gün 24 saat teyakkuz halinde, vatandaşımızın kötü günlerinde her an yanında olan bir teşkilattır” dedi.

Gelişen teknoloji ile birlikte kentin sanayisinin de hızla büyüdüğünü, buna paralel olarak da şehrin nüfusunun her geçen gün arttığını belirten Yalım, “Bu etkenleri de göz önüne alırsak yangın riski devamlı artmakta, bu yangınlara en kısa südre müdahale etmek ve yangın riskini en aza indirmek için de itfaiye teşkilatının her anlamda donanımlı olması gerekliliği ortaya çıkmaktadır.

Yangınlara karşı alınacak önlem ve tedbirler hakkında halkın bilinçlendirilmesi, kamu ve kuruluşları ile özel işyerlerinde çalışan personelin tatbiki ve nazari eğitilmesi, meydana gelebilecek yangınlarda can ve mal kaybını asgari hadde indirilmesinde en önemli bir diğer unsurdur. Bu kapsamda İtfaiye Eğitim ve Denetim Şube müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar neticesinde 2012 yılında eğitim ve denetimde % 69 artış sağlanmıştır” dedi.

Açılışı renkli görüntülere sahne olan Avrupa’nın en büyük yangın eğitim merkezinde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen itfaiye yöneticileriyle görüşen Settar Çanlıoğlu, Gaziantep’le ilgili çeşitli bilgiler verdi.

Frankfurt itfaiye şefi Jens Stiegel, Gaziantep ile olan bağlarının eskiye dayandığını ve birlikte iş birliği yapmaktan son derece memnun olduğunu ifade etti.  Frankfurt ve Gaziantep itfaiyeleri arasında gerçekleşecek personel değişimi ile ilişkiler daha da sıcak hale gelecektir, dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esnaftan Subaşı Caddesi ÖvgüsüÖnceki Haber

Esnaftan Subaşı Caddesi Övgüsü

Malatya’dan Ulaşıma Dev Yatırım "Trambüs"Sonraki Haber

Malatya’dan Ulaşıma Dev Yatırım "Trambüs...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar