İstanbul
DOLAR32.6016
EURO34.8209
ALTIN2495.5

Fsm Demirbaş Devrimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fsm Demirbaş Devrimi
Abone ol
Demirbaş'ın düzenlediği şok kampanya halk otobüsü pazarına bomba gibi düştü. 15 günde 40 otobüs satışına ulaşan FSM Demirbaş Otomotiv rekorlarına yenilerini eklemeye hazırlanıyor. Son gelişmelerle ilgili FSM Demirbaş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirbaş ile görüştük.

Şehiriçi otobüs pazarının lider bayii FSM Demirbaş Otomotiv bir biri ardına patlattığı bombalarla sektörde taşları yerinden oynattı. Türkiye’nin lider markalarından biri olan BMC’nin bayiliğini yapan ve her yıl satış rekorları kıran FSM Demirbaş Otomotiv, önce şehiriçi otobüs pazarının büyük oyuncularından TEMSA’nın bayiliğini aldı. Ardından da düzenlediği şok kampanya halk otobüsü pazarına bomba gibi düştü. 15 günde 40 otobüs satışına ulaşan FSM Demirbaş Otomotiv rekorlarına yenilerini eklemeye hazırlanıyor. Son gelişmelerle ilgili FSM Demirbaş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirbaş ile görüştük.

Temsa bayiliğini alma süreciniz nasıl gelişti?

TEMSA bizden bayisi olmamızı istedi. BMC ile birlikte bizimle de çalışır mısınız teklifini sundular. BMC’de üretim sıkıntısı olduğu için başka bir bayilik almayı düşünüyorduk. Teklifi değerlendirdik, cazip geldi. 1 Mart itibariyle gerekli sözleşmeleri yaparak çalışma sistemimizi planladık. 29 Mart’tan itibaren de TEMSA satışlarımız başladı.

Biliyoruz ki; bayilik konusunda size birçok teklif geldi. Neden TEMSA’yı seçtiniz?

TEMSA araçların kalitesi bizim için önemli bir etken oldu. Diğer bir neden de; TEMSA araçlarda kullanılan motor, defransiyel, şanzıman, aks gibi bütün parçalar BMC’de kullanılanlarla bire bir aynıdır. İki yerli aracımız arasındaki tek fark boya, kaporta ve iç dizayn. Bu durumun avantajından yararlanarak müşterilerimize iki araç için tek servis yapılabiliriz düşüncesindeyiz. Özellikle halk otobüsçüleri için iki büyük marka için ortak bir servis çalışması yapmayı ve yapanları desteklemeyi düşünüyoruz.

3000 TL TAKSİLTE SIFIR OTOBÜS

Düzenlediğiniz kampanya büyük ses getirdi. Bu kampanya halk otobüsçüleri için neden bu kadar önemli?

Otobüsçü esnaf garanti sürelerinin arttırılmasını istiyordu. Biz de öncelikle araçlarımızda garanti süresini 3 yıla çıkardık. Kampanyamızdaki temel amaç özel halk otobüsçülerine uygun ödeme koşullarını sunmaktır. Esnaf da doğal olarak en uygun avantajları sunan firmaya yöneliyor. Kampanyada faiz oranları ve esnek ödemeler koşulları dikkat çekiyor. Örneğin; 365 bin TL kredi ile otobüs alan birinin 72 ay sonrasında ödeyeceği toplam rakam sadece 452 bin TL’dir. Aylık 6.661 Lira taksit ödüyor. Bu adam 10 yaşında aracını değiştirdiği zaman İETT’ye 2000 TL ile 2200 TL arası ödeyeceği bir rusüm bedelinden de kar etmiş oluyor. Otobüsün aylık KDV ödemelerini de çıkardığınızda, 40 ay boyunca yeni araç alan bir esnaf yaklaşık 3000 TL taksit ödeyerek araç sahibi oluyor.

İstanbul’da belediye kendi araçlarını yeniliyor. Ağustos’a kadar İETT bünyesindeki 1000 araç daha yenilenecek. Sonuç olarak insanlar da yeni araçlara binmek isteyecektir. Özel halk otobüsçüleri de bunu göz önünde bulundurarak eski araçlarını değiştirmeleri gerekiyor.

BMC ile araç değişimi konusunda her zaman müşterilerimize kolaylık sağladık. TEMSA’da  da bu durum devam edecek. Kampanya ile garantinin bir yıl artması esnafa yaklaşık 10 bin TL kazanç sağlayacak. 72 ay taksitle araç satan bizden başka bir firma olduğunu sanmıyorum. Kampanyamızdan 60 aylık kredi ile otobüs alanlar diğer firmalardan araç alanlara göre 10 bin ile 20 bin TL arası daha az faiz ödüyor.

TEMSA ile yaptığınız anlaşma kapsamında neler var?

TEMSA ile yaptığımız anlaşma 9 metre sınıfını da içeriyor. Fakat şuan için bu tip araçlarımız üretilmiyor. Üretim başladıktan sonra durum değerlendirmesi yapıp araç satışına başlayacağız. FSM Demirbaş olarak üretimi yapılmadan satışına giremeyiz. Çünkü fabrikada üretim sıkıntısı yaşanabilir. Geçen sene BMC fabrikasında yaşanan sıkıntılar yüzünden kamyon ve otobüste ciddi bir pazar kaybettik. Fabrikada üretim olmadığı için sadece bayilerimizin elindeki stok araçları satabildik.

Yine TEMSA ile yaptığımız ilk anlaşmamamız 140 otobüsü kapsıyor. Üretim planlamaları aylar öncesinden yapıldığı için Temsa’nın kapasitesi dolu, ilave sipariş almıyor. Seneye duruma göre belki 450 otobüs siparişi verebiliriz. Ancak bu karar planlamalar yapılmamdan verilemez. TEMSA ile İstanbul dışındaki şehirlerle de çalışacağız. Mevcut durumda Ağustos ayına kadar üretim planlaması yapıldığı için bir anda seri üretime geçilemiyor. Seneye planlamamızı ona göre yapıp, üretmeğimiz araç sayısını ona göre belirleyeceğiz.

BMC fabrikasındaki son üretim durumu nedir? BMC bayiliğini bırakacak mısınız?

BMC’deki durum; şuanda fabrika çalışmıyor. Ancak son edindiğim bilgiye göre fabrikanın yüzde 45’inin yabancılara satışı gündemde. Fabrika, otobüs ve savunma sanayi ağırlıklı olarak daha büyük kapasite ile çalışacakmış. Bizim bayiliğimiz devam ediyor ve devam edecektir. BMC’den vazgeçtiğimiz için TEMSA bayiliğini almadık. İki büyük firmanın bayiliğini aynı anda yürütmeyi hedefliyoruz. BMC markası yakın zamanda tekrar eski günlerine dönecektir.

TEMSA bayiliğini almanıza halk otobüsü esnafının tepkisi ne oldu?

Bu sektördeki dostlarımız olsun, esnaf arkadaşlarımız olsun TEMSA bayiliğini almamızı çok olumlu karşıladılar. Onların bu düşünceleri FSM Demirbaş olarak bizim ne  kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesidir. BMC küçük bir sıkıntı yaşıyor şu dönemde. Fakat biz her zaman aracımızın arkasında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. TEMSA ile yaptığım bu anlaşma ile iki yerli aracı esnafa uygun fiyat ve 3 yıl garanti ile sunuyoruz. Kısa bir süre içinde yaptığımız satışlarda doğru yolda olduğumuzun göstergesidir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Esnafı Korsan Taşımacılardan ŞikâyetçiÖnceki Haber

Aksaray Esnafı Korsan Taşımacılardan Şik...

Engeller Birer Birer AşılıyorSonraki Haber

Engeller Birer Birer Aşılıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar