İstanbul
DOLAR32.5926
EURO34.8175
ALTIN2508.8

Ford Otosan Pazar Liderliğini Sürdürdü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ford Otosan Pazar Liderliğini Sürdürdü
Abone ol
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, bu yıl Türkiye otomotiv pazarının 633 bin adet olarak gerçekleşmesini tahmin ettiklerini belirtti.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, bu yıl Türkiye otomotiv pazarının 633 bin adet olarak gerçekleşmesini tahmin ettiklerini belirterek, "Ford Otosan olarak bu dönüşüm yılında hedefimiz 83 bin adetlik bir satış, 195 bin adetlik İhracat hedefine ulaşmaktır. Üretim hedefimiz ise 237 bin adettir. 2011’de başladığımız yatırımlara bu yılda devam ederek 435 milyon dolar yatırım gerçekleştireceğimizi öngörüyoruz" dedi.

Haydar Yenigün, Yeni Ford Transit'in tanıtım toplantısında, Ford Otosan olarak 2013 yılında gerçekleştirdikleri 114 bin araç satışıyla toplam pazarda aralıksız 12'nci kez Türkiye otomotiv sektörünün lideri olduklarını ifade etti.

Satışlardaki liderliği üretim ve ihracat ile yarattıkları ekonomi, mühendislik hizmetlerindeki başarı ve sektörde örnek gösterilen istihdam rakamlarıyla da ortaya koyduklarını anlatan Yenigün, "Ford Otosan olarak, sektörümüzde 'liderlik' tanımını da değiştirdik ve sürdürülebilir büyümenin sembolü olduk" dedi.

Geçen yıl toplam satış rakamlarının 341 bin adet olduğunu aktaran Yenigün, Kocaeli ve İnönü fabrikalarında 281 bin adet araç ürettiklerini ve dünya pazarlarına Türkiye ticari araç ihracatının yüzde 61'ini gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Yenigün, 227 bin adetlik ihracatla 3,8 milyar dolarlık ihracat geliri elde ettiklerini belirterek, "İhracatımızda yükselen bir kalem olan mühendislik hizmetlerimizden elde ettiğimiz gelir ise 2012 yılına göre yüzde 38 oranında artış ile 73 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2013'te toplam yatırım rakamımız 682 milyon dolar olurken, paydaşlarımıza dağıttığımız 300 milyon lira temettü ile de başarımızı perçinledik" diye konuştu.

 

Geçen yıl pazar paylarının hafif ve orta ticari araçta yüzde 26,3, ağır ticari araçta yüzde 21,3, binek araçta ise yüzde 8,8 olduğunu belirten Yenigün, toplam pazarda yüzde 12,9'luk pazar payı ile sektörde 12'nci kez liderlik elde ettiklerini dile getirdi.

 

"2014'te 435 milyon dolar yatırım öngörüyoruz"

Haydar Yenigün, 2014 yılında Türkiye otomotiv toplam pazarında 633 bin adet satış gerçekleşmesini öngördüklerini aktararak, "Ford Otosan olarak bu dönüşüm yılında hedefimiz 83 bin adetlik bir satış, 195 bin adetlik ihracat hedefine ulaşmaktır. Üretim hedefimiz ise 237 bin adettir. 2011’de başladığımız yatırımlara bu yıl da devam ederek 435 milyon dolar yatırım gerçekleştireceğimizi öngörüyoruz" ifadelerini kullandı. Haydar Yenigün, başarılarının ardındaki en büyük güç olan Transit'in Türkiye ekonomisindeki yerine ilişkin de şunları söyledi:

"Transit, sektörün yanı sıra, Türkiye ekonomisinin büyümesine ve gelişmesine de önemli ölçüde katkıda bulunarak 'Transit ekonomisi' kavramının oluşmasını sağladı ve ticaretin gelişiminde büyük rol oynadı. Türk otomotiv tarihinde bugüne kadar bir proje için gerçekleştirilen en büyük yatırımlardan birine imza atarak Transit hattını 630 milyon dolarlık yatırımla yeniledik. Yeni Transit ile Türkiye'nin ticari gücü olarak yan sanayimize de yeni kapılar, yeni ihraç pazarları açmaya devam edeceğiz. Yaklaşık 50 yıldır olduğu gibi, Transit ülkemizin ihracatını ve ticari hayatını başarıyla taşımaya devam edecektir. Ford Otosan olarak Yeni Transit'in, ABD, Kansas City'deki üretimine de üretim parçaları ihraç edeceğiz ve bunu da Türkiye'deki 47 tedarikçimiz ile birlikte yapacağız."

 

Yeni Ford Transit, mart ayından itibaren satışa sunulacak

Verilen bilgilere göre, pazara sunulduğu 1965 yılından bugüne, Kuzey Amerika'dan Avustralya'ya 7 milyondan adetten fazla satılan Ford Transit'in, küresel pazar için Ford Otosan Kocaeli tesislerinde üretilen 7'nci nesli, Mart 2014'ten itibaren Ford bayilerinde müşterileriyle buluşacak.

Van, minibüs, tek ve çift kabinli kamyonet olmak üzere 4 farklı karoser seçeneği bulunan Yeni Transit'in kamyonet versiyonu 55 bin 500 lira, van versiyonu 59 bin 800 lira ve minibüs versiyonu 75 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Goodyear Tedarik Zinciri Direktörlüğü’ne AtamaÖnceki Haber

Goodyear Tedarik Zinciri Direktörlüğü’ne...

Yeni Skoda Yeti Yollara ÇıktıSonraki Haber

Yeni Skoda Yeti Yollara Çıktı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar