İstanbul
DOLAR32.5853
EURO34.8096
ALTIN2507.8

Florya-Yeşilköy Sahiline Akıllı Bisiklet

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Florya-Yeşilköy Sahiline Akıllı Bisiklet
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi bisiklet yollarını yaygınlaştırırken İSPARK vasıtasıyla da ulaşıma alternatif model akıllı bisiklet yolarını hayata geçiriyor. Kadıköy- Kartal arasında on istasyonla hizmet veren projeye yeni Akıllı Bisiklet güzergahları ekleniyor.

İSPARK Florya-Yeşilköy arası 6 kilometrelik alanda akıllı bisiklet kiralama projesini tamamladı. İstanbullular Nisan başında Florya- Yeşilköy arası pedal çevirebilecekler.

İstanbulluların beğenisini kazanan Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemini Kadıköy-Kartal sahilinde başlatan İSPARK, şimdi de Florya-Yeşilköy arasındaki güzergahta uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Yaklaşık 6 kilometre uzunluğundaki Florya-Yeşilköy güzergahında hayatta geçirilecek projede 5 istasyon bulunacak. 100 bisikletle hizmet verilecek uygulama kapsamında hasar gören bisikletlerin tamir edilebildiği bakım onarım kademesi ile daha kaliteli ve etkin hizmet verebilmek için müşteri hizmetleri noktası da bulunacak.

Ekipman ve diğer teknik uygulamaları tamamlanan proje haftaya İstanbullularla buluşacak.

İstanbullular sağlıklı yaşama pedal çevirdi

Kadıköy-Kartal arasındaki 10 istasyonda 100 bisikletle geçen yıl Mayıs ayında başlatılan uygulama İstanbullular tarafından yoğun ilgi görürken, kiralanan bisiklet sayısı 50 bine ulaştı.

İSPARK, Kadıköy- Kartal arasında tur ve spor etkinliği olarak kullanılan bisikletlerde yaz döneminde yaşanan yoğunluğa çözüm üretmek amacıyla kredi kartıyla kiralanabilen bisikletlerin abone kartla da kullanılabilmesi için çalışmalarını tamamladı. İstanbullular artık kredi kartı ve abone kartla 1 saati 2 TL, 2 saati 3 TL günlük 25 TL ücret ödeyerek haftanın her günü 07.00 ile 24.00 saatleri arasında bisikletleri kullanabiliyor.

Çevre dostu şehir içi ulaşımın alternatif aracı olan  bisikletin daha yaygın kullanılabilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışmalar yürüttüklerini belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik,“ Bisiklet yolları üzerinde kurduğumuz Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi ile bisiklet severlere güzel bir hizmet daha sunmaya hazırlanıyoruz. Kadıköy-Kartal arasında geçen yıl başlattığımız uygulamayı, Florya-Yeşilköy hattında da hayata geçirmek için çalışmalarımızı başlattık. Yakın zaman içinde akıllı bisiklet uygulamasını tarihi yarımada ve Zeytinburnu gibi kentin uygun noktalarında hizmete sunmak için etüt çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Vatandaşların talepleri  doğrultusunda kent genelinde uygun noktalarda bisiklet ünitelerini yaygınlaştıracağız ” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Minibüsler "Akıllı Kart"a HazırlanıyorÖnceki Haber

Minibüsler "Akıllı Kart"a Hazırlanıyor

“Otobüsçüler, Uluslararası Düzeyde Türkiye’de Buluşacak”Sonraki Haber

“Otobüsçüler, Uluslararası Düzeyde Türki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar