darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3392
EURO35.1154
ALTIN2235.1

Fatma Şahin "Antep’e Metroyu Kazandırmalıyız"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatma Şahin "Antep’e Metroyu Kazandırmalıyız"
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, metroyu Gaziantep’e kazandırmak istediklerini söyledi. Şahin, “Ulaşım Mastır Planı’nda bu projemiz var. Uzun vadede metroyu mutlaka bu kente kazandırmalıyız” dedi.

Gaziantep Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda kentin sıkıntılarını ve sorunlarına değindi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan 2. Olağan Genel Kurul’da merkez ilçeler Şahinbey ile Şehitkâmil Belediye Başkanları da birer sunum yaptı.

Başkan Şahin, sunumunda, Gaziantep’e metro yapılacağı müjdesini verdi. Ulaşım Mastır Planı’nın hazırlanmasının ardından metro için düğmeye basacaklarının sinyalini veren Şahin, şöyle konuştu:

“Çalışmalara başladık. Ulaşım Mastır Planı yapıldıktan sonra önümüzü daha iyi göreceğiz. Kısa vadede kavşaklardaki göbekleri kaldırdık. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde göbekleri kaldırdık. Akıllı kavşakları getirdik. Tramvay hattımızı tren yolu ile birleştireceğiz. Karataş’tan Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar yolcu taşıyacağız. Ancak uzun vadede mutlaka metroyu bu kente kazandırmalıyız.”

ÖNCE KAYNAĞINI SAĞLAMALIYIZ

Yüzüncü Yıl Kültür Parkı’nın da devam etmesi gereken bir proje olduğunu vurgulayan Şahin, parkın kamulaştırması için 120 milyon liralık bir para gerektiğini ve rakamın çok büyük olduğunu kaydetti. Bu kaynağı sağlamak için çalışmaların devam ettiğini belirten Şahin, projenin yapılması durumunda kentin önemli bir eksikliğinin karşılanmış olacağını belirtti.

Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan ise, konseyin açılışında yaptığı konuşmada, konseye gelen herkesi siyaset yapmaması noktasında duyarlı olmaya çağırdı.

Türkiye’de eşi olmayan geniş kitlelere hitap eden konseyin birlik ve beraberlik içerisinde çalışması gerektiğine dikkati çeken Aslan, şunları söyledi:

“Burada tek konuşulan konu Gaziantep olmalı. Siyaset değil, kentin geleceğini konuşmalıyız. Tahrik edici konuşmalar yapmamalıyız. Gaziantep gibi ortak aklın öncülüğünü yapmış bir kente de bu yakışır. Türkiye’ye örnek olacak kent konseyimizin bu görevini en iyi şekilde yapacağına inanıyorum.”

Toplantıya AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Ali Şahin, Derya Bakbak, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Celal Doğan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ'ın yanı sıra Gaziantep kent konseyi üyeleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hurda Araçlara Taviz YokÖnceki Haber

Hurda Araçlara Taviz Yok

Büyükşehirden Toplu Ulaşımı Rahatlatacak HamleSonraki Haber

Büyükşehirden Toplu Ulaşımı Rahatlatacak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar