İstanbul
DOLAR32.5725
EURO34.9198
ALTIN2425.7

ESP Türkiye’de Zorunlu Hale Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ESP Türkiye’de Zorunlu Hale Geliyor
Abone ol
Bosch, araçların yolda kaymasından kaynaklanan kazaları %80’e varan oranlarda önleyen ESP sistemini, seri üretimine başladığı 1995 yılından bu yana 100 milyon adet üretti.Neredeyse her iki araçtan birinde bulunan ve birçok sürücü destek sisteminin ön gereksinimi olan ESP, zorunlu hale geliyor.

ESP, Türkiye’de Kasım 2014’ten  itibaren yeni tescil edilen binek ve 1,3 tonun altındaki ticari araçlar için zorunlu hale geliyor. Ocak 2016 tarihinden itibaren ise, diğer tüm yeni tescil edilen araçlarda zorunlu olacak.

Bosch, 1995 yılında seri üretimine başlanmasından bu yana 100 milyon adet ESP sistemi üreterek, sürüş güvenliğinin artırılmasına katkıda bulunuyor. Elektronik Stabilite Programı (ESP), sadece kaygan yollarda değil, taşıtların virajlara çok hızlı girdiği durumlarda da yolda kalmasına yardımcı olarak çoğu zaman ciddi sonuçlar doğuran kayarak yoldan çıkma ile sonuçlanan  kazaları önlüyor.

Araç üzerinde her zaman aktif durumda olan ESP sistemi, işlemcisi ESP sensörlerinden gelen bilgiyi saniyede 25 defa kontrol ediyor ve aracın gerçek yönünden saptığı veya kritik bir durum olup olmadığını hesaplıyor. Eğer araç gidiş yönünde bir sapma oluşmuş ise ESP kritik durumu algılıyor ve aracı yolda tutmak için sürücüden bağımsız olarak hemen harekete geçiyor. Sistem araç tekerlerine giden motor gücünü azaltıyor, dengeyi sağlamak için her araç tekeri ile farklı frenleme gerçekleştiriyor ve aracı yolda tutuyor.Yüksek performanslı sürücü destek sistemlerinin ve otomatik sürüşün de önemli bir yapı taşını oluşturan ESP, son yıllarda birçok yaşam kurtarıyor. Dünyada sistemin seri üretimini başlatan ilk şirket olan Bosch, 2010 yılından bu yana 50 milyon adet ESP üretimiyle de dikkat çekiyor. Küresel teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch, ESP sistemini Almanya, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Çin, Hindistan ve Brezilya’da üretiyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Continental, Matador’la Gücüne Güç Katmaya Devam Ediyor!Önceki Haber

Continental, Matador’la Gücüne Güç Katma...

“Daha Çok Yaz”Sonraki Haber

“Daha Çok Yaz”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar