darussafaka
İstanbul
DOLAR32.331
EURO35.056
ALTIN2283.1

Esnafın Dediği Oldu 3 Firmadan 3 Yıl Garanti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esnafın Dediği Oldu 3 Firmadan 3 Yıl Garanti
Abone ol
Halk Ulaşım Dergisi Esnafı İle Büyük Bir Yeniliğe İmza Attı. Garanti Sürelerinin Kısalığından Dert Yanan Otobüs Esnafı, Halk Ulaşım Dergisi İle Üreticilerin Dikkatini Çekmeyi Başardı Ve Bazı Firmalar Olumlu Tekpi Verdi. Esnaf Artık; Tcv, Temsa Ve Bmc’den Araçlarını 3 Yıl Garanti İle Alıyor. Diğer Firmalardan Da Gelecek Aylar Da Sürprizler Bekleniyor.

Halk Ulaşım Dergisi Esnafı İle Büyük Bir Yeniliğe İmza Attı. Garanti Sürelerinin Kısalığından Dert Yanan Otobüs Esnafı, Halk Ulaşım Dergisi İle Üreticilerin Dikkatini Çekmeyi Başardı Ve Bazı Firmalar Olumlu Tekpi Verdi. Esnaf Artık; Tcv, Temsa Ve Bmc’den Araçlarını 3 Yıl Garanti İle Alıyor. Diğer Firmalardan Da Gelecek Aylar Da Sürprizler Bekleniyor.

ESNAF RÖPORTAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ >>

15 YIL İÇİN GARANTİ ÖNEMLİ

Halk Ulaşım Dergisi Şubat Sayısı Esnaf Röportaları:

B-118 KONYALI ALİ

Otobüsler için genel olarak 2yıl garanti veriyorlar. Olması gereken garanti süresi 5 yıldır. Çünkü araçlar İstanbul trafiğinde çabuk yıpranıyor. Birçok ufak tefek arıza dışında büyük arızalarda yaşanabiliyor. Garanti süreleri bu bakımdan bizim için çok önemli bir konu.

B-074 MUSTAFA ZAİM

Kullandığımız otobüslerin ömrü 15 sene ancak bize verilen garanti süresi 2 sene… Aradaki uçurumu sizler hesaplayın. Peki, 2 yıl sonra ne olacak bu otobüsler? Bu yüzden en az 4-5 sene garanti süresi şart koşulmalıdır.

B-119 SERKAN KESTAR

Halka hizmet eden halk otobüslerinin 4-5 yıl garantisi olması gerekir. 2 yıl garanti yapıyorlar ama zaten araç 2 yıl sonra kendisini gösteriyor. Astronomik fiyatlara otobüs satan üreticiler garanti sürelerinden kısarak ne yapmaya çalışıyorlar merak ediyorum.

Şehiriçi otobüsler için uygun görülen 15 yaşa karşılık üretici firmaların 2 yıl gibi çok kısa garanti süreleri büyük eleştiri konusuydu. Özellikle günümüzde belediyelerin 5 yıl garanti şartı ile aldıkları araçlar kaliteleri ile zaten kamuda kendilerini ispat etti. Bu yüzden esnaf da alacağı araç için bir güvence olması için artık sürelerin uzatılmasını istiyor.

Halk Ulaşım Dergisi olarak bizlere esnaftan bu konu da yoğun istek geldi. Artan maliyetlere karşı giderlerden kar etme yoluna giden Halk Otobüsü esnafı garanti sürelerinde de artık değişim olsun istedi. Belediyelere satılan aynı araçları aldıklarını vurgulayan esnaf garantide de üreticilerden yine aynı şartları istiyor.

TCV, TEMSA, BMC 3 YIL DEDİ

Halk otobüsü sektörüne hızlı giriş yapan TCV yaptığı satışlar ile kısa sürede pazarda yer edindi. Aynı zamanda 3 yıl garanti imkanı tanıyan TCV, garanti süresi ile de markasına olan güveni esnafa gösterdi.

TCV ile beraber sektörün en önemli iki markasından da 3 yıl garanti müjdesi geldi. Esnafın isteğine duyarlı yaklaşım gösteren BMC ve Temsa’da garanti sürelerini 3 yıla çıkarak esnafın yanında yerini aldı. FSM Demirbaş tarafından satılan her iki marka da garanti sürelerinin uzatılmasından sonra esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

DİĞER MARKALAR DA SÜRPRİZ YAPACAK

Garanti süreleri dergimiz aracılığı ile geniş yankı uyandırmasından sonra 2 aydır en çok konuşlan konu oldu. TCV, BMC ve Temsa’nın öncülük etmesi ve esnafın son bir ayda bu markaları tercih etmesi sektörü hareketlendirdi. Sektörün bazı markaları garanti süreleri ile ilgili “gerek yok nasılsa esnaf alıyor ve alacak” açıklamalarında bulunsa da birçok marka bu konu da önemli girişimlerde bulunuyor. Özellikle dergimizi yayına hazırlarken MAN firmasından gelen açıklama da yine esnafımız adına bizleri mutlu etti. Yapılan çalışmalar sonuç verdiği takdirde MAN araçları da yakında daha uzun garanti süreleri ile esnafımızla buluşacaktır.

ESNAF: ARTIK ARAÇ ALIRKEN BİZDEN OLANLARI TERCİH EDECEĞİZ

Uzunca yıllardır kazançlarının büyük bölümünü araç bakımlarına gittiğinden yakınan esnaf, garanti sürelerinde ki iyileştirmeden dolayı sevinçli. “Yetmez ama yapanlardan Allah razı olsun” diyen esnafımız “bizde bu güzelliği yapan markaları destekleyeceğiz sözü” verdi. Araç alımlarında son bir ayda en çok sorulan soru olan garanti süreleri önümüzde ki dönemde de en büyü tercih sebebi olacaktır. Artık esnaf satış fiyatından öte kullanım giderlerini hesaplıyor.

ESNAF RÖPORTAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ >>http://www.halkulasim.com/fotogaleri/esnafin-sesi-duyuluyor-20-1.html#ust


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomotivde “Gelişim İçin Değişim”Önceki Haber

Otomotivde “Gelişim İçin Değişim”

Oyuncu Cemal Hünal: “Issız Adam yönetmen başarısıdır”Sonraki Haber

Oyuncu Cemal Hünal: “Issız Adam yönetmen...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar