İstanbul
DOLAR32.5075
EURO34.9401
ALTIN2439.6

Eski Kartlar 31 Ekim'e Kadar Kullanılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eski Kartlar 31 Ekim'e Kadar Kullanılacak
Abone ol
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin otobüslerde paralı binişleri kaldırıp ulaşımda yeni bir dönemin başlangıcı olarak sunduğu Denizli Kart, kullanımı yaklaşık 50 bini bulurken, eski kart kullanımının 31 Ekim'e kadar süreceği kaydedildi. Kart basım ve değişimi için Denizli Büyükşehir Belediyesi tahsilat veznesinde de hizmet verilmeye başlandığı belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi otobüs ulaşımında yeni bir dönemin başlangıcı olarak sunduğu Denizli Kart'ın kullanıma geçmesiyle birlikte otobüslere paralı binişler tamamen kalktı. Bugüne kadar kart değişim ve basımının yapıldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali'ndeki Halkla İlişkiler Bürosu ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki Denizli Özel İdare İşhanı'nda bulunan "Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ. Kart Dolum - Kart Basım Merkezi"ne müracaat eden yaklaşık 50 bin kişi Denizli Kart sahibi oldu. Bu merkezlerin dışında vatandaşların, kart dolum ve basımı için yeni faaliyete geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi tahsilat veznesine de başvuracakları kaydedildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ, eski kart kullanan vatandaşların Denizli Kart'a iki ay içinde geçebileceğini duyurarak, bunun için 31 Ekim'e kadar zamanları olduğunu bildirdi. Eski kartların 31 Ekim'den sonra geçersiz olacağını kaydeden Ulaşım AŞ, vatandaşların mağdur olmaması için eski kartlarını Denizli Kart ile ücretsiz olarak değiştirebileceğini, eski kartlardan yeni kartlara aktarımın yine bedel alınmadan yapıldığını ifade etti. Ayrıca 2-3-4-5 binişlik kullan at kartların vatandaşların mağdur olmaması için ilk etapta otobüslerde de satıldığı işaret edildi. 

Ne yapılması gerekiyor?


Öğrenci ve sivil abone ile ücretsiz biniş kartları için vatandaşların yanlarında son 6 ay içinde çekilmiş bir fotoğraf getirmeleri istendi. Fotoğrafın yanında öğrencilerin abone kartı alması için öğrenci kimlik belgesi, fotokopisi ya da öğrenci kimlik kartları ile birlikte başvurmaları gerekirken, sivillerin ise abone kart için kimlik fotokopisi getirmeleri istendi. Ücretsiz biniş kartları için ise kanunun hak tanıdığı durum belgesi ve son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf bulundurmaları gerektiği kaydedildi. Kontörlü kart çıkartacak ya da eski kartlarını değiştirecek kişiler için ise fotoğraf gerekmediği, herkesin bu kartı alabileceği bildirildi. Ayrıca yeni kart çıkartacakların, içerisinde gelen 1 binim dahil olmak üzere 5 TL ödeme yapması gerektiği ifade edildi. 65 yaş üstü vatandaşların ise sadece bir fotoğraf ve kimlikleriyle birlikte kart basım merkezine gelmeleri gerektiği, söz konusu ücretsiz biniş kartının herhangi bir bedel alınmadan kendilerine verileceği belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lefkoşa Türk Belediyesinden İSPARK’a ZiyaretÖnceki Haber

Lefkoşa Türk Belediyesinden İSPARK’a Ziy...

Boeing Üçüncü Barış Kartalı Uçağını Türkiye’ye Teslim EttiSonraki Haber

Boeing Üçüncü Barış Kartalı Uçağını Türk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar