İstanbul
DOLAR32.5395
EURO35.0073
ALTIN2435.4

Erzurum'a 490 Araç Kapasiteli Çok Katlı Otopark

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erzurum'a 490 Araç Kapasiteli Çok Katlı Otopark
Abone ol
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Şehrimize hem yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz hem de kent trafiğini hafifletmek adına yeraltı otoparkı yapıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım programları arasında yer alan Numune Rekreasyon Alanı ve Yeraltı Çok Katlı Otoparkı’nın yapımı hızla devam ediyor. Hastaneler Caddesi’nde eski Numune Hastanesi’nin bulunduğu 17 bin metrekarelik arsa üzerine inşa edilen yeni rekreasyon alanı, iki işlevi olan bir yatırım olarak planlandı. Yeni bir dinlenme ve eğlence alanı olarak kullanılacak olan dev yatırımın zemini çok katlı otopark olarak tasarlandı. 490 araç kapasiteli çok katlı otopark, zaman zaman Çaykara, Hastaneler Caddesi ve Havuzbaşı’nda oluşan trafik yoğunluğu en asgari seviyeye çekecek. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, serhat kent Erzurum’u meydan, dinlenme ve otoparklarıyla ünlü bir şehir haline getirdiklerini söyledi. Başkan Küçükler, şöyle dedi: “Şehrimize hem yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz hem de kent trafiğini hafifletmek adına yeraltı otoparkı yapıyoruz. Bir dönem sağlık kurumunun bulunduğu bölgeye şuan inşa ettiğimiz Numune Rekreasyon Alanı ve Yeraltı Çok Katlı Otoparkı’nın yapımı sürüyor. Büyük yatırımlarımız arasında yer alan bu proje iki ayrı uygulamayı kapsıyor. Burada yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. İçerisinde spor üniteleri, dinlenme alanları, futbol ve basketbol sahasının bulunduğu dinlenme ve eğlenme alanı, bölgede önemli bir ihtiyaca cevap veriyor.”

“Otoparklar yaygınlaşıyor”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 9 yılda şehrin kanayan yarası trafik ve park sorununu ortadan kaldırdıklarını ifade etti. Küçükler, şöyle devam etti: “Birçok yatırımı kentimizin 50 yıllık ihtiyacına göre şekillendirdik. Ulaşımda çığır açtık. Dokuz yıl öncesine kadar kent ulaşım hizmetinde belediyeye ait bir tek araç yoktu. Yüce Allah’a hamd olsun, şuan itibariyle kırmızı ve mavi araç filomuzla toplu ulaşımı rahatlattık. Trafik sorunu ve park problemi Erzurum’un kara bahtıydı. Şükürler olsun ki; bu kanayan yaraya da merhem olduk. Az zamanda çok iş yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Numune Rekreasyon Alanı ve Yeraltı Çok Katlı Otoparkı uygulamaya geçtiğinde, araç sayısı her geçen gün artan kentimizde, trafik ve park sorunlarının çözümünde, çok önemli bir mesafe daha almış olacağız.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadir Topbaş Yeniden Dünya BaşkanıÖnceki Haber

Kadir Topbaş Yeniden Dünya Başkanı

Trabzon'da Dünya Yürüyüş Günü KutlandıSonraki Haber

Trabzon'da Dünya Yürüyüş Günü Kutlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar