İstanbul
DOLAR32.6031
EURO34.8449
ALTIN2498.1

ERKESKİN: TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR LOJİSTİK YATIRIM ORTAĞI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ERKESKİN: TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR LOJİSTİK YATIRIM ORTAĞI
Abone ol
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye - Belçika İş Konseyi tarafından organize edilen Türkiye-Flaman Bölgesi İşbirliği ve Yatırım Semineri İstanbul’da gerçekleştirildi. Seminerde konuşan UTİKAD Başkanı ve DEİK Lojistik İş Konseyi Başkanı Turgut Erkeskin, Türkiye\'nin sadece bir Lojistik Aktarma Merkezi olmadığını, ülkeler için güçlü bir lojistik yatırım ortağı olduğunu da söyledi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye - Belçika İş Konseyi tarafından organize edilen Türkiye-Flaman Bölgesi İşbirliği ve Yatırım Semineri’nde iki ülke arasındaki işbirliği konuları ele alındı.

 

DEİK Türkiye–Belçika İş Konseyi Başkanı Aysu Özlem Gökçe ve Belçika Başkonsolosu Henri Vantieghem’ın açılış konuşmalarıyla başlayan seminerde, UTİKAD Başkanı ve DEİK Lojistik İş Konseyi Başkanı Turgut Erkeskin de Türk lojistik sektörüne ilişkin bilgiler aktardı.

 

Türkiye\'nin son yıllarda artan ticaret hacmine paralel olarak Türkiye ile Belçika arasındaki ticaret hacminin de artmasından memnuniyet duyduklarını belirten Erkeskin, “Ülkelerimiz arasında 2009 yılında 4.2 milyar dolar olan ticaret hacmimiz, 2014’te 6.8 milyar dolara yükseldi. Türkiye’nin en büyük 17’inci ithalat, 14’üncü ihracat partneri durumda. Belçika’nın 2002-2014 arası doğrudan yatırımları da 7.4 milyar dolardan fazladır. Bu verilere göre Belçikalı işletmelerin Türkiye’nin potansiyelini keşfettiği söylenebilir” diye konuştu.

 

Erkeskin, ticari ilişkilerde son yıllarda yaşanan bu istikrarlı artışın lojistik işbirliklerine taşınması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

 

“İki ülke arasında var olan ticaret ve yatırım potansiyeli daha iyi değerlendirilmeli. Bir tarafta güçlenen ulaşım altyapıları ile Ortadoğu ve Afrika pazarına yakın bir ülke Türkiye, diğer tarafta Avrupa’nın uzak denizlere açılan kapısı konumunda olan Belçika yer alıyor. Türkiye’nin konumu itibariyle Belçika’nın Ortadoğu ve Kafkaslara açılmada en büyük iş ortağı Türkiye’dir. Bu açıdan bakıldığında Türkiye hem taşıma koridorlarındaki kilit konumu ile bir Lojistik Aktarma Merkezi hem de gelişen sektörel gücüyle bir lojistik yatırım ortağıdır.”

 

Yeni Havalimanı, 3. Köprü ve Marmaray gibi büyük yatırımlar ile Türkiye’nin altyapısının ciddi anlamda güçlendirildiğine dikkat çeken Erkeskin,  tüm taşımacılık sistemleri içinde intermodal taşımacılığın güçlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla gerek kamu gerekse özel sektör tarafında çalışmaların devam ettiğini söyledi.

 

Turgut Erkeskin,  taşıma modları arasında daha ekonomik ve sürdürülebilir hizmet sağlayan intermodal taşımacılık konusunda, Türkiye’de en güzel yatırım örneklerinden birinin UTİKAD’ın da ortakları arasında yer aldığı Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. olduğunu belirtti. Erkeskin, BALO’nun Avrupa’nın büyük demiryolu tedarik firmalarından Rail Cargo Avusturya (RCA) işbirliğiyle 2016 yılında yeni hizmet noktalarına da hizmet vereceğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YANLIŞ YÖNÜ BOSCH BELİRLERÖnceki Haber

YANLIŞ YÖNÜ BOSCH BELİRLER

MICHELIN TIRE CARE İLE ŞİRKET MALİYETLERİ DÜŞÜYORSonraki Haber

MICHELIN TIRE CARE İLE ŞİRKET MALİYETLER...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar