darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3894
EURO35.0172
ALTIN2323.7

Engelsiz Mekanlar Çoğalıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelsiz Mekanlar Çoğalıyor
Abone ol
Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin, Adana'nın engelliler için daha yaşanabilir ve uygun bir kent haline gelmesi amacıyla verdiği "Engelsiz Mekan" plaketini son olarak almaya hak kazanan kurum özel bir kuruluş oldu.

Törene Tekerlekli Basketbol Afrika Kıtası Başkanı ve Fas Kraliyet Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hamid El Aouni, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ahmet Erdoğan, Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ve engelli vatandaşların faaliyet gösterdiği çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri katıldı.

Galeria İş Merkezi arkasında Seyhan Nehri kıyısında hizmet veren Sahil Aile Çay Bahçesi’nin yöneticilerine  törenle “Engelsiz Mekan” plaketi verildi.

GÖNÜL İSTER Kİ BÜTÜN MEKANLAR ENGELSİZ OLSUN

Plaket töreninde konuşan Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, kendilerini yalnız bırakmayan konuklara teşekkür etti. Karakaya, “Gönül ister ki bütün mekanlar engelsiz olsun. Gerçek şu ki; ülkemizde ve şehrimizde, geçmişte yapılan binaların büyük bölümü engelli insanlarımızın rahat kullanamayacağı şekilde inşa edilmiş. Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi olarak 3-4 yıl önce başlattığımız ‘engelsiz mekan’ çalışmalarımız devam ediyor ve önümüzdeki zaman diliminde de sürecek. Amacımız farkındalık yaratarak ve teşvik ederek engelsiz mekanların sayısını artırmak. Nihai amacımız Adana’daki bütün binaların ‘engelsiz’ hale gelmesini sağlamaktır.

BAŞKAN HÜSEYİN SÖZLÜ, ENGELLİLERİN SORUNLARINA SON DERECE DUYARLI

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Erdoğan da, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün engelli vatandaşların sorunlarıyla ilgili son derece hassasiyet gösterdiğini ve önemli projelere imza atılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ahmet Erdoğan, “Bugün ilk kez, kamu kurum ve kuruluşlarının dışında, özel bir kuruluşa engelsiz mekan plaketi veriliyor. Bu törene Başkanımız Hüseyin Sözlü Bey’i temsilen katılıyorum. Kendisi çok arzu etmesine rağmen yetişemedi ve katılamadı. Onun selamlarını iletiyorum. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin engellilerin sorunlarıyla ilgili faaliyetleri, Başkan Hüseyin Sözlü döneminde artarak, derin bir hassasiyetle sürecektir. Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün Türkiye ve Dünya’da ses getirecek, hepimizi sevindirecek önemli bir projesi var ve önümüzdeki günlerde bunu kendi ağzından kamuoyuyla paylaşacak. Göreve gelir gelmez ilk verdiği talimat, engelli vatandaşların sorunlarını azaltacak sosyal bir proje oldu” diye konuştu.

EMPATİ ÖNEM

Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümünde, toplumun her bireyinin empati yapmasının çok önemli olduğunu bildiren Ahmet Erdoğan, duyarlılık ve farkındalık oluşturulmasının da şart olduğunu vurguladı.  İşletme sahibine de teşekkür eden Ahmet Erdoğan, engelli vatandaşların sorunlarının geride kaldığı günlere birlikte yürümek istediklerini açıkladı.

Sahil Aile Çay Bahçesi’nde engelli araç parkı, engelli tuvaleti, engelli vatandaşların tekerleklekli sandalyeleriyle rahatça hareket edebilmesi için rampa ve eğimsiz, tümseksiz, yükseltisiz alanlar oluşturuldu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anadolujet Ankara Shopping Fest’i UçuruyorÖnceki Haber

Anadolujet Ankara Shopping Fest’i Uçuruy...

Urfalı Gençler Büyükşehirle Tarihe DokunduSonraki Haber

Urfalı Gençler Büyükşehirle Tarihe Dokun...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar