İstanbul
DOLAR32.6107
EURO34.7852
ALTIN2418.1

Engelliler İçin 3 Bin Metrelik Yeni Yürüyüş Yolu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelliler İçin 3 Bin Metrelik Yeni Yürüyüş Yolu
Abone ol
Rize Belediyesi engellilerin evlerinden çıkabilmeleri, başkalarına ihtiyaç duymadan binalara ve açık alanlara ulaşabilmeleri ve toplumsal yaşama katılabilmeleri yönündeki çalışmalarına devam ediyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ulaşılabilirlik Destek Projesi (UDEP 2013) kapsamında Rize'de bulunan yaya kaldırımlarında Rize Belediyesi tarafından engelliler için hissedilebilir yaya yürüyüş yolu yapılıyor.

Belediye çalışmalarında daima insan öncelikli hizmetler gerçekleştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, cadde ve sokakların engelli vatandaşlara uygun hale getirilmesiyle birlikte engelli vatandaşların şehir içerisinde rahatça dolaşabilmelerini sağlamak istediklerini belirtti.

BAŞKAN KASAP, “ ‘ENGELSİZ RİZE’ SLOGANIYLA YOLA ÇIKTIK”

Toplamda 3 bin metrelik hissedilebilir yürüyüş bandı yapımına başladıklarını kaydeden Başkan Kasap, “’Engelsiz Rize’ sloganımızla yaptığımız hizmetlerin başında sokaklarımızı engelli vatandaşlarımızın kolaylıkla kullanabilecekleri duruma getirmek vardır. Bunun için Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’nden başlayarak İsmail Kahraman Kültür Merkezi’ne kadar olan bölümde sokağın her iki yanına hissedilebilir yürüyüş bandı yapımına başladık. Ayrıca cadde üzerinde bulunan 80 adet kaldırım rampası da engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirilecek. Otobüs duraklarında olan tuvaletlere de engelli vatandaşlarımız için düzenlemeler yapıyoruz. Bunun yanında Rize Belediyesi hizmet binası içinde ve Cumhuriyet Caddesi’ni Atatürk Caddesi’ne bağlayan merdivende engelli asansörü çalışmamız da devam etmektedir” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Levent-Hisarüstü Metrosu Aralıkta HizmetteÖnceki Haber

Levent-Hisarüstü Metrosu Aralıkta Hizmet...

Mercedes-Benz Türk’ten Kamyon Sahiplerin “Servis Sözleşmesi”Sonraki Haber

Mercedes-Benz Türk’ten Kamyon Sahiplerin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar