İstanbul
DOLAR32.4937
EURO34.8434
ALTIN2496.7

ENGELLİ YOLCULARIN SORUNLARI KONUŞULDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ENGELLİ YOLCULARIN SORUNLARI KONUŞULDU
Abone ol
İETT Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, ‘’Toplu Ulaşımda Mimari Düzenlemeler ve Sosyal Sorunlar’’ paneli düzenlendi. Çalıştayda, engellilerin sorunları, ulaşım hizmetlerinin daha da iyileştirilerek sürekliliğinin sağlanması ve İETT’nin gelecek vizyonunun geliştirilmesine yönelik konular değerlendirildi.

Çalıştaya, İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Ayhan Metin, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Erişebilirlik Daire Başkanı Dr. Deniz Çağlayan Gümüş, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Halis Kuralay, İBB üst yapı Projeler Müdürü Fatih Duman, İETT daire başkanları, birim müdürleri, Özel Halk Otobüsü şoförleri ile Engelli Derneklerinin Başkanları ve yöneticileri katıldı.

İstanbul\'da toplu ulaşımda mimari düzenlemeler ve \"Engelli Bilgilendirme Projesi\" ile ilgili katılımcılara bilgi verildi. Katılımcılar yaşanan sorunlar ve çözümlerine yönelik bilgiler sundu.

Hedefimiz tam erişebilir ‘’toplu ulaşım’’

Engellilere yönelik duyarlılığın artırılması için önemli çalışmalara imza attıklarını belirten İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, ‘’Hedefimiz tam erişebilir akıllı bir toplu ulaşım sistemidir.’’ dedi. Engelli yolculara ve refakatçilerine toplu ulaşımda ücretsiz seyahat kartı verdiklerini hatırlatan Kahveci, engellilerin topluma adaptasyonunu da hedeflediklerini vurguladı.

Dış anons sistemi ile kolay ulaşım

Dış anons sistemi ile engellilerin toplu ulaşımı rahatça kullanmalarını sağladıklarını söyleyen Kahveci, ‘’ Dış anons sitemiyle görme engelli ve aynı zamanda okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımız içinde büyük fayda sağlayacak.’’ dedi.

İşitme engelli vatandaşların seyahatlerini kolaylaştırmak amacıyla şoförlere işaret dili eğitimi verdiklerini dile getiren Kahveci, böylece işitme engellilerin iletişim imkanlarını arttırmayı amaçladıklarını söyledi.

Yapılan çalışmalar arasında engelli yolcular için web sitesi de bulunduğunu ifade eden Kahveci, ‘’3n.iett.gov.tr adresinden ve MOBİETT’ten engelli yolcu evine en yakın duraktan geçen otobüsün kaç dakika sonra geleceğini sorgulatabilir.’’ dedi.

Başarılı performanslara plaket

Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu tarafından İETT Şoförü Hasan Aktürk, İstanbul Otobüs A.Ş. Ömer Azak ve Özel Halk otobüs şoförü Yeni İstanbul halk otobüsleri AŞ. Şirketinden Yılmaz Şan’a başarılı performanslarından dolayı plaket verildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DÖNÜŞÜMÜN LİDERİ KARSANÖnceki Haber

DÖNÜŞÜMÜN LİDERİ KARSAN

TRAFİKTE SÜRPRİZ CEZALAR GELEBİLİR DİKKAT!Sonraki Haber

TRAFİKTE SÜRPRİZ CEZALAR GELEBİLİR DİKKA...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar