İstanbul
DOLAR32.569
EURO34.9321
ALTIN2434.7

Engeller İstanbul’da Aşıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engeller İstanbul’da Aşıldı
Abone ol
Sürdürülebilir kalkınma hedefiyle geçen yıl başlatılan "Peugeot ile Engelsiz Yaşam" projesinin 2014 yılında ilk etkinliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile UNDP desteği ile bu yıl İstanbul Caddebostan sahilinde gerçekleştirildi.

Engelli bireylerin sosyal yaşama entegre olmalarına destek olmak ve toplumda engelliler konusundaki farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlenen “Peugeot ile Engelsiz Yaşam” projesi, Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden gelen engelli katılımcılar ile ünlü sanatçılara ev sahipliği yaptı.

Geçtiğimiz yıl sürdürülebilir kalkınma hedefiyle başlatılan "Peugeot ile Engelsiz Yaşam" projesinin 2014 yılında ilk etkinliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) desteği ile bu yıl İstanbul Caddebostan sahilinde gerçekleştirildi.

Proje kapsamından düzenlenen gezi ve piknik organizasyonu sayesinde iki gün boyunca daha önce hiç gelmedikleri İstanbul’da keyifli zaman geçiren engelli sporcular, Ayasofya, Sultanahmet gibi tarihi yerleri gezerek, şehrin güzelliklerine tanıklık ettiler. İstanbul’un güzelliği karşısında oldukça etkilenen engelliler, bol bol fotoğraf çektirerek, bu keyifli anları ölümsüzleştirdiler.

Özel bir sahnenin kurulduğu Caddebostan sahilinde gerçekleşen etkinliğin ikinci ayağında ise, engelliler Graffitti sanatçılarıyla bir araya gelerek Peugeot 208 model aracı boyadılar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Kenan Önalan ile Engelli Bakım Hizmetleri Dairesi Başkanı Hulusi Armağan Yıldırım’ın da aralarında bulunarak destek verdikleri etkinlik süresince sosyal medyada #BirHayalimVar hashtagiyle paylaşılan gönderiler sahneye kurulan dev ekrana yansıtılırken, çekilen fotoğraflar anında basılarak katılımcılara hediye edildi.

Pucca, CeriLevis, Taci Kalkavan gibi sosyal medya fenomenlerinin katılımlarıyla renklenen etkinlikte, Ceyhun Yılmaz, Büşra Pekin gibi sevilen isimler de hazır bulundu.

Etkinlik hakkında düşüncelerini dile getiren Ceyhun Yılmaz, “Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Küçüklüğümüzden itibaren yardım kelimesiyle büyütülüyoruz. Her birimiz birer engelli adayıyız. Bu nedenle yardım kelimesi sürekli bir cebimizde olması gereken bir konu” dedi. Sevilen oyuncu Büşra Pekin ise böyle bir etkinlik düzenlemelerinden dolayı Peugeot ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na teşekkür ederek, engelliler konusunda yapılacak olan çalışmalara her zaman destek olacaklarını ifade etti.

Etkinliğin ilerleyen saatlerinde katılımcıların bir kısmı karaoke yaparak sevdikleri şarkıları söylerken, bir kısmı da tasarımcılar tarafından hayallerinin resmedildiği tişörtlerin kendilerine hediye edilmesiyle mutlu anlar yaşadı. Uçurulmaya çalışılan uçurtmaların birbirine dolanması ise keyifli dakikaların yaşanmasına neden oldu.

“Peugeot ile Engelsiz Yaşam “ projesi kapsamında iki gün boyunca birbirinden farklı aktivitelerle engelleri aşmak için bir araya gelen engelliler bu güzel haftasonu programının ardından evlerine

Dönüş için yola çıktılar.

-Peugeot ile Engelsiz Yaşam Projesi-

“Peugeot ile Engelsiz Yaşam Projesi” ile engelli bireylerin kendi çevrelerindeki sosyal yaşam seviyelerini arttırmak, sosyal hayata entegre olmalarına destek olmak, engellilik durumları hakkında toplum bilinci ve anlayışı geliştirmek ve konu hakkında duyarlılık oluşturmak hedefleniyor.

Öncelikle eğitim ve uyum sürecine ağırlık veren Peugeot, projenin bir diğer ayağı olarak farklı spor organizasyonları aracılığıyla engelleri aşmak yönünde adımlar atıyor. İlk olarak Peugeot, Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nda engelli yüzücüler kategorisinin destekçisi oldu. Peugeot ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın himaye ettiği Ankara Engelsiz Filmler Festivali’ne ulaşım desteği de verdi. Proje kapsamında ayrıca Peugeot çalışanları ve bayilerinden oluşan gönüllüler, farklı engelli gruplarıyla "Dalmak Özgürlüktür" etkinliği çerçevesinde bir araya geldiler. Peugeot çalışanlarından oluşan Peugeot takımı ile İstanbul Maratonu’na katılan gönüllüler, TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği) için koştular.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNDP–Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından desteklenen Proje, ODD Satış ve İletişim Ödülleri 2013 Gladyatörleri’nde “Jüri Özel Ödülü”ne ve Gönülden Ödüller Yarışması’nda 2013’ün “En Başarılı Gönüllülük Projesi Ödülü”ne layık görüldü. Proje ayrıca, New York‘ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Türkiye’yi temsil etmek üzere seçildi ve 2013 Eylül ayında projenin sunumu gerçekleşti. Proje son olarak Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri “Kurumsal Sorumluluk” kategorisinde ödül kazandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
New York Times İETT için İstanbul'daÖnceki Haber

New York Times İETT için İstanbul'da

İstanbul – Balıkesir, Edremit Arası 1 Saate İndiSonraki Haber

İstanbul – Balıkesir, Edremit Arası 1 Sa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar