İstanbul
DOLAR32.592
EURO34.836
ALTIN2507.1

Emirates’ten Afrika’da Yeni Seferler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emirates’ten Afrika’da Yeni Seferler
Abone ol
İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates, Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'nın Abuja ve Kano şehirleri arasında gerçekleştireceği günlük seferler ile uçuş ağını genişletiyor. 1 Ağustos 2014 itibariyle başlayacak olan Abuja ve Kano seferleri ile Emirates, Afrika'da 26 destinasyona ve 80 ülkede toplam 142 destinasyona uçacak.

Emirates, günde iki sefer gerçekleştirdiği Nijerya’nın en büyük şehirlerinden Lagos uçuşlarının da 10’uncu yılını kutluyor. 2 Ocak 2004 tarihinde A330–200 uçağı ile Gana'nın Accra şehrinden bağlantı vererek Dubai'den Lagos'a haftada dört uçuş ile Nijerya seferlerini başlatan Emirates, sadece bir yıl içinde seferlerini haftada dörtten altıya çıkardı ve daha fazla talebin gelmesi ile Ekim 2005'te bu seferleri her gün yapmaya başladı. 1 Ocak 2006 tarihinde Accra bağlantısı iptal edildi ve Dubai'den direkt seferler başladı. 1 Şubat 2009 tarihinde de ikinci günlük sefer eklendi ve bugün, her uçuş Boeing 777–300 ER ile gerçekleştiriliyor.

Bu hatta 12 first, 42 business ve 204 ekonomi olmak üzere üç sınıfta toplam 258 koltuk kapasitesi sunan AirbusA340–500 hizmet verecek. Misafirler; uluslararası kabin ekibi, gurme lezzetleri ve yüzlerce ısmarlama müzik ve video kanalı sunan ice eğlence sistemi ile Emirates'in ödüllü hizmetini deneyimleyecek. Emirates misafirleri, aynı zamanda first için 50 kg, business için 40 kg ve ekonomi için 30 kg olmak üzere cömert bagaj haklarına da sahip olacak.

Nijerya’nın merkezinde yer alan Abuja, büyük oranda 1980'lerde inşa edilmiş ve 1991'de Nijerya'nın başkenti olarak Lagos'un yerini almış planlı bir şehir. Abuja, aynı zamanda Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun genel merkezi ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün de bölge merkezi konumunda. Kuzey Nijerya'daki Kano Eyaletinin başkenti olan Kano ise, Lagos'tan sonra Nijerya'daki ikinci en kalabalık şehir ve yüzlerce yıl geriye giden bir tarihe sahip. Bu bölge, Nijerya'nın ihracat gelirlerinin önemli bir kaynağını oluşturan yer fıstığı üretimi ve ihracatı ile tanınıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İDO’dan Tüm Sevgililere Ve Sevgililer Günü’ne SürprizlerÖnceki Haber

İDO’dan Tüm Sevgililere Ve Sevgililer Gü...

Engelli Dostu “Erguvan Otobüsler”Sonraki Haber

Engelli Dostu “Erguvan Otobüsler”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar