darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2

EGO Otobüsleri Bayramda Ücretsiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EGO Otobüsleri Bayramda Ücretsiz
Abone ol
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak için tüm önlemleri aldı.

EGO otobüsleri bu bayramda da ücretsiz olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin ASKİ, Zabıta, İtfaiye, Kent Estetiği gibi birimleri ile ALO 153 Şikayet hattı bayram süresince hizmetlerini aksatmadan vermeye devam edecek .

Uygulamaya koyduğu yeniliklerle her zaman öncü olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 20 yıl önce başlattığı bayramda ücretsiz otobüs uygulaması, yıllar içinde geleneğe dönüşürken, diğer belediyeler tarafından da örnek alındı.

Ankaralılar her bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da EGO otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanacak. 4 günlük Bayram süresince  EGO otobüsleri 4 Ekim Cumartesi, 5 Ekim Pazar, 6 Ekim Pazartesi ve 7 Ekim Salı günleri ücretsiz olacak.

Ayrıca bu yıl da Başkentliler mezarlık ziyaretlerini de arife gününden itibaren belirlenen bazı noktalardan kalkacak EGO otobüsleriyle ücretsiz olarak yapabilecek.

EGO otobüslerini tercih eden vatandaşlar “EGO Cepte” uygulaması ile de otobüslerin durağa hangi saatte, hangi dakikada geleceğini internet ortamından veya ALO 153’ü arayarak öğrenebilecekler.

-BELEDİYE BİRİMLERİ GÖREV BAŞINDA

Doğumdan ölüme kadar her zaman Başkentlilerin yanında olan Büyükşehir Belediyesi’nin ASKİ, Zabıta, İtfaiye, Kent Estetiği gibi birimleri  ile ALO 153 Şikayet hattı da Kurban Bayramı süresince hizmetlerini aksatmadan vermeye devam edecek.

ALO 153 olarak bilinen “Mavi Masa” 7/24 çalışarak, bayram boyunca Ankaralıların dilek, talep ve şikayetlerini almaya devam edecek.

ASKİ Genel Müdürlüğü Kanal Arıza ekipleri de 24 saat aralıksız olarak görev yaparak, Bayram süresince Başkentlilerin acil ihtiyaçlarını karşılayacak. Vatandaşlar ASKİ’ye ALO 153 no’lu telefonla  ulaşabilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı kent içi ulaşımında düzenliliği sağlamak ve halkın bayram ziyaretlerini rahatça yapabilmelerini temin etmek maksadıyla Ulaşım Merkez Amirliği ekipleri ile durak ve hatlarda gerekli kontrolleri yapacak.

-MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIR

Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarında vatandaşların  ziyaretlerini rahat ve huzur içinde yapabilmeleri için buralarda trafik düzeni ve denetim hususlarında gerekli önlemleri aldı. Bayram süresince vatandaşlar karşılaştıkları tüm olumsuzlukları 231 79 84 - 229 66 91 numaralı telefonları arayarak bildirebilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü personeli Sincan, Gölbaşı, Cebeci, Karşıyaka ve Bağlum mezarlıklarında her bayramda olduğu gibi bu bayramda da görev yapacak.

Başkent’teki Kabristan ziyaretlerinde “Mezarlık Bilgisayar Sistemi” (MEBİS) de vatandaşlara aradığı mezarı bulmasında kılavuz oluyor. Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının büyüklükleri dikkate alınarak, mezarlık girişlerinde yerleştirilen MEBİS’te yer alan Kiosklar sayesinde vatandaşlar, yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu, harita çıktısı da alarak kolaylıkla buluyor. Başkent’teki kabristanlarda yakınları bulunan vatandaşlarhttp://www.mebis.ankara.bel.tradresine girerek mezarlığın yeri ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyorlar.

 

-İTFAİYE’DEN UYARILAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı da diğer günlerde olduğu gibi Kurban Bayramı süresince 7/24 mesaisini sürdürecek.

Ankara İtfaiyesi yetkilileri Ankaralıların bayram süresince piknik yerlerine akın edeceğini öngörerek, vatandaşlara “Ateşe dikkat” uyarısı yaptı. İtfaiye yetkilileri bayram süresince evlerinden ayrılacak olanlara ise evlerindeki, elektrik, su ve doğalgaz vanalarını mutlaka kapatmalarını istedi.

-İLAÇLAMA BAYRAM SONRASINA KADAR DEVAM EDECEK

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı,  oluşturduğu özel ilaçlama ekipleriyle yaklaşan bayram öncesi kurban satış yerlerini sürekli ilaçlıyor. 25 araç ve 60 personelin görev yaptığı ekip, kurban satış ve kesim alanlarında başlatılan ilaçlama çalışmalarına Kurban Bayramı sonrası da devam edecek.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnsansız Hava Aracında Önemli Bir Noktaya GeldikÖnceki Haber

İnsansız Hava Aracında Önemli Bir Noktay...

Sare Davutoğlu Bandırma VapurundaSonraki Haber

Sare Davutoğlu Bandırma Vapurunda

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar