İstanbul
DOLAR32.5636
EURO34.9067
ALTIN2428.2

DURAKLARA KİTAPLIK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DURAKLARA KİTAPLIK
Abone ol
Her an, her zaman ve her mekânda kitap okunabilmeli diyerek, duraklara kitaplık yaptırarak “Al Götür, Oku Getir” kampanyasını başlattık.

55 Trambüs durağının altı tanesinde başlatılan uygulamanın talepler doğrultusunda diğer duraklara da konulacağını belirten Genel Müdürümüz Enver Sedat Tamgacı, “Toplu taşımın yanında kendi alanımızda kültürel çalışmalar da yapmayı planlıyoruz. Kitap okumanın gerekliliğine inanıyoruz. Bu manada Malatya kitap okumada Türkiye ortalamasının üst sıralarında yer alıyor. Bunu daha da yukarılara taşımak için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın talimatları doğrultusunda bir çalışma başlattık” diyerek şu bilgilere yer verdi:

TAMGACI, “MALATYA’NIN OKUMA ORANI TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜST SIRALARINDA”

Genel Müdürümüz Enver Sedat Tamgacı, “Malatya’nın okuma oranı Türkiye ortalamasının üst sıralarında, ancak ülkelerin kitap okuma oranlarına baktığımızda; Türkiye’mizin kitap okuma karnesinin iç açıcı olmadığını görürüz. UNESCO tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de okuma alışkanlığı yok denecek seviyelerde. Avrupa’da yüzde 21 olan kitap okuma oranı, Türkiye’de sadece on binde bir” dedi. Tamgacı yapılan araştırma sonuçlarıyla kıyaslama yaparak değerlendirmelerde bulundu.

TAMGACI, “ÜLKEMİZDE SADECE ON BİNDE BİR KİŞİ KİTAP OKUYOR”

Kitap Türkiye\'de ihtiyaç maddeleri sıralamasında 235’inci sırada yer alıyor. Japonya\'da toplumun yüzde 14\'ü, ABD\'de yüzde 12\'si, İngiltere ve Fransa\'da yüzde 21\'i düzenli kitap okurken, bizim ülkemizde sadece on binde bir kişi kitap okuyor. Türkiye\'de günde ortalama beş saat televizyon seyredilirken, kitap okumaya yılda sadece altı saat ayrılıyor. Japon yılda ortalama 25, İsviçreli 10, Fransız 7 kitap okurken, Türkiye\'de bir kişi on yılda bir kitap okuyor. Türkiye\'de dergi okuma oranı yüzde 4, gazete okuma oranı yüzde 22, radyo dinleme oranı yüzde 24, televizyon izleme oranı yüzde 95. Biz Türklerin kitap okumaya ayırdığı zamanı, Norveçli 300\'e, ABD\'li 210\'a, İngiliz 87\'ye, Japon 97\'ye katlıyor.

Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Raporu’nda, kitap okuma oranında Türkiye, Malezya, Libya ve Ermenistan gibi ülkelerin bulunduğu 173 ülke arasında 86. sırada yer alıyor.

TAMGACI, “KİTABIN KOLAY ULAŞILABİLİRLİĞİNİ SAĞLAYARAK OKUYUCUYLA BULUŞTURUYORUZ”

Bu bilgilere vakıf olduktan sonra bir yerden başlamak lazım diyerek asıl işimiz olan toplu taşım hizmetinin yanında kültürel gelişimimize nasıl bir katkı sağlayabiliriz diye düşündük ve bu yola başvurduk. “Al Götür, Oku Getir” etkinliği çerçevesinde şimdilik Trambüs duraklarımızdan altı tanesine kitaplıklar yerleştirdik. Talep oldukça diğer duraklarımıza da kitaplıklar yerleştireceğiz. Kitabın kolay ulaşılabilirliğini sağlayarak okuyucuyla buluşturuyoruz. Bu faaliyetlerimizi artırarak sürdürmeyi planlıyoruz”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ULAŞIM OTORİTELERİ İSTANBUL\'DA TOPLANDIÖnceki Haber

ULAŞIM OTORİTELERİ İSTANBUL\'DA TOPLANDI

DÜNYAYI LOJİSTİK GÜZELLEŞTİRECEKSonraki Haber

DÜNYAYI LOJİSTİK GÜZELLEŞTİRECEK

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar