darussafaka
İstanbul
DOLAR32.331
EURO35.056
ALTIN2283.1

Doğru Lastik Seçimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğru Lastik Seçimi
Abone ol
Yol, yaya ve sürücünün maksimum güvenliğini sağlamak için sürekli yeni ve öncü teknolojiler geliştiren Michelin, doğru lastik seçiminin pek çok tehlikeyi engelleyebileceği konusunda sürücüleri uyarıyor.

100 yılı aşkın deneyimiyle lastik sektöründe en yüksek performans, en konforlu ve güvenli sürüş koşullarını sunmak için hizmet veren Michelin, doğru lastik seçiminin hayati önem taşıdığı konusunda farkındalık yaratmaya devam ediyor. Michelin, doğru lastik seçimi konusunda verdiği ipuçlarıyla sürücülere maksimum güvenlik ve performans elde etmeleri için yol gösteriyor.

Aracın dayanıklılığı ve bakımı kadar büyük bir öneme sahip olan doğru lastik tercihi araçtan yüksek performans alabilmek için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. İşte Michelin’den doğru lastik tercihini yapabilmenizi sağlayacak ipuçları:

Uygun lastik ebadını öğrenin

Aracınız için doğru lastik ebadını öğrenmek en önemli önceliğiniz olmalıdır. Üstelik uygun lastik ebadını öğrenmek için tek yapmanız gereken araç veya lastik üreticinizin talimatlarını uygulamaktır. Doğru ebadın hangisi olduğundan emin değilseniz www.michelin.com.tr adresinde bulunan lastik bulma aracımızdan yararlanabilirsiniz.

Lastik ebatlarını değiştirmek istiyorsanız, güvenliğiniz için, orijinal dış çapa mümkün olduğunca uygun ebatlar seçin. En iyi sürüş kalitesini devam ettirmek için jant genişliğinizi değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Ancak bu kararı vermeden önce bir uzmandan destek almayı ihmal etmeyin.

Yaşadığınız iklimi göz önünde bulundurarak tercih yapın

Mevsime göre lastik kullanımı lastiğin performansını ve ömrünü artırarak daha güvenli bir sürüş sağlıyor.Kış aylarında mevsimin zorlu şartlarının yaşandığı bir yerde yaşıyorsanız ıslak zemin, kar ve buzlanmanın yarattığı tehlikelerden korunmak için kış lastiklerinizi kullanmanız gerekiyor. Kışlastikleri güvenli bir yolculuk için hayati önem taşıyor.Yaz mevsiminde ise havaların ısınmasıyla yumuşayan kış lastikleri yol güvenliğini tehdit edebiliyor ve yapısı yaz koşullarına uygun olmayankış lastikleri, kuru asfaltta daha fazla yakıt tüketimine yol açıyor.

Lastiğinizi kullanım amacınıza göre seçin

Aracınızı ağır yükler için kullanıyorsanız şüphesiz lastik seçiminiz de taşıdığınız yük segmentine uygun şekilde olmalıdır. Güvenli bir sürüş deneyimi için araç üreticinizin talimatlarına uyarak doğru yük sınıfına ait lastiği seçtiğinizden emin olun.

Lastiğinizin bütün özelliklerini kontrol edin

Her yönden iyi bir lastik size hem güvenlik, hem yüksek performans hem de düşük maliyet getirecektir. Islak zeminde daha kısa mesafede durmanızı sağlarken; aynı zamanda uzun ömürlülüğüyle diğer lastiklerden daha uzun bir sürüş keyfi yaşatacaktır. Sıradan lastikler, bu performans faktörlerinden en az birini sunar. Ancak hepsini birarada sunabilen lastikler hem hayatınızı hem cebinizi koruyacaktır.

Uzun vadeli düşünerek maliyeti düşürün

Aracın lastikleri, yolculuk sırasında güvenliği sağlayan en önemli faktörlerden birisidir. Lastik satın alırken düşüneceğiniz en önemli konu size sağlayacağı güvenlik olmalıdır. Bu yüzden öncelikle size kısa vadede cazip görünen lastiğe değil uzun vadede kar getirecek lastiğe yönelmelisiniz. Size yüksek performans sunan lastiklerle hem aynı lastikle daha uzun sürüş deneyimi yaşayacak hem de yakıt tasarrufu sağladıkları için benzin alış verişlerinizde kar edeceksiniz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emirates’ten Özel Jet ServisiÖnceki Haber

Emirates’ten Özel Jet Servisi

THY'nin Yolcu Sayısı 26,9 Milyona UlaştıSonraki Haber

THY'nin Yolcu Sayısı 26,9 Milyona Ulaştı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar