darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3275
EURO35.091
ALTIN2311.0

Dev Otopark İçin Çalışma Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dev Otopark İçin Çalışma Başlıyor
Abone ol
MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin Manisa’da ki otopark sorununa çözüm getirmek için yıkılan Subay Lojmanları’nın bulunduğu alanda yapılacak olan 560 kapasiteli ‘tam otomasyonlu otopark’ projesinde geri sayım başladı. Anıtlar Kurulu’nda çıkacak olan onay sonrasında çalışmaların başlayacağı otopark İstanbul ve İzmir’den sonra Türkiye’de üçüncü kez Manisa’da yapılacak.

Manisa’da yaşanan otopark sorununa çözüm noktasında çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Emekliler Parkı otoparkının ardından yeni bir otoparkı daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yıkılan Subay lojmanlarının yerine yapılacak olan 560 araç kapasiteli ‘tam otomasyonlu otopark’ çalışmalarına kısa bir süre içerisinde başlanacak. Proje çalışmalarını anlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu, uygulama projelerinin bir iki gün içerisinde bitirilerek Anıtlar Kurulu’na onay için başvurulacağını söyledi. Yer tesliminin müteahhit firmaya yapıldığını dile getiren Yılmaz Gençoğlu, “Müteahhit firma alanı şantiye sahası olarak düzenledi. Anıtlar Kurulu’ndan çıkacak onayın ardından hemen çalışmalar başlayacak. 630 gün süresi olmasına rağmen müteahhit firma yetkilileri ellerinden gelen gayreti göstererek daha erken bitirmek için çalışacaklarını ifade ettiler” diye konuştu.

560 araç kapasiteli olacak

Verem Savaş Dispanseri’nin yanında bulunan ve yıkılan Subay Lojmanları’nın yerine yapılacak olan otopark hakkında bilgiler veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yılmaz Gençoğlu, “Yapılacak olan otopark 560 araç kapasiteli ve tam otomasyonlu olacak. Otoparka aracını park etmek isteyen kişi girişte aracını bırakacak ve bilgisayar sistemi ile hangi numaralı park yerine gideceği belirlenerek otomatik mekanizma sayesinde araç kendiliğinden park edilecek. Araç geri çağrılacağı zaman da otoparkın çıkışından kart okutularak araç otomatik sistemle çıkış kapısına gelecek” dedi.

Son teknoloji ürünü

Otoparkta kurulacak olan sistemin son teknoloji ürünü olduğunu söyleyen Yılmaz Gençoğlu, “Bu sistemden Türkiye’den en son İzmir Alsancak’ta yapıldı. Onun kapasitesi 280 araç. Manisa’ya kazandırılacak olan otoparkın kapasitesi ise 560 araç. Bunun yanı sıra İstanbul’da da var. Manisa’da yapılacak olan 560 araç kapasiteli ‘tam otomasyonlu otopark’


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmit Belediyesi´nden Otopark DüzenlemesiÖnceki Haber

İzmit Belediyesi´nden Otopark Düzenlemes...

Çanakkale’de Yaya Ve Araç Trafiği Düzenlemelerine Yönelik Çalışmalar Hız KesmiyorSonraki Haber

Çanakkale’de Yaya Ve Araç Trafiği Düzenl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar