İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

DERSİMİZ VOITH RETARDER

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DERSİMİZ VOITH RETARDER
Abone ol
Voith, Ankara Lojistik Üssü’nde verdiği seminer ile firma sahiplerine ve kullanıcılara VOITH Retarder ve Turbo Retarder Kavrama –VIAB ürünlerini yakından tanıma fırsatı sundu.

Voith düzenlediği teknoloji günleri ile kullanıcılara Voith ürünlerini yakından tanıma fırsatı sunuyor. Ankara Lojistik üssünde verilen ürün bilgileri ile kullanıcılar Voith ürünlerinde merak ettiklerini direkt ürün uzmanlarından öğrenme imkânı buldu.

Seminerde VOITH Retarder ve Turbo Retarder Kavrama –VIAB ürünleri; görseller ve ürün özellikleri detaylarla katılımcılara anlatıldı. Dünyanın ilk suyla çalışan Retarder’i Voith SWR’ın avantajları ve frenleme performansı, karşılaştırmalı çizelgelerle katılımcılara anlatıldı. Katılımcılar, ürünlerin öne çıkan özelliklerini Voith yetkililerinden dinleme şansını elde etti. Seminerde paylaşılan bilgilerden, SWR ’ın motor soğutma suyunu frenleme için kullanıyor olması, Retarder’ in önceki nesillere göre ~30% daha fazla devrede kalıyor olması ve bakım gerektirmemesi dikkat çeken noktalardı. Ürünlerin çalışma prensibi 3 boyutlu simülasyon videolarla da gösterildi.

Seminerin ilk kısmında Voith Retarder kullanım kolaylıkları kullanıcılara ayrıntılarıyla aktarılarak güvenli ve konforlu sürüş bilgileri de paylaşıldı. Retarder ile güvenli sürüş, yakıt tasarrufu, zaman tasarrufu ve işletme maliyetlerinde elde edilen tasarruf konuları detaylarıyla anlatıldı:

Seminerde Güvenli sürüş ile ilgili; Retarder ile her süratte yüksek frenleme kapasitesine sahip olunduğundan, her daim kullanıma hazır servis frenleri ısıtılmadan daha güvenli bir şekilde bir nevi yedek tutulacağı bilgisi verildi. Yumuşak, stresten uzak ve konforlu yavaşlama ancak Retarder ile sağlanabileceği bildirildi.

Zaman, yakıt ve işletme maliyetlerinde ekonomi ile ilgili; Retarder sayesinde %15 daha az vites küçültüldüğünden, ortalama motor devri %5 azaltılacağından ve araç düşük devirde daha çok seyredeceğinden daha az yakıt tüketimi elde edileceği bilgisi verildi. Kontrollü frenlemeden dolayı yüksek hızda seyir oranı artırılacağından taşıma zamanının azalacağı, retarder kullanımıyla balata ömürlerinin 4 kata kadar artırılacağı ve ayrıca retarderli araçların ikinci el piyasasının daha yüksek olduğu bilgileri detaylarıyla aktarıldı.

Seminerin ikinci kısmında Turbo Retarder Kavrama VIAB ürün detayları ve avantajları katılımcılara anlatıldı.

VIAB, Retarder ve turbo kavrama özelliklerini bir arada bulunduran bir üründür. Aşınmasız kalkış, aşınmasız manevra kabiliyeti ve aşınmasız frenleme VIAB ile mümkündür. Turbo Retarder kavrama VIAB, tam çeker araçlarda bile 3000Nm ye kadar çekiş sağlar. 1000-1100 motor devrinde motor maksimum torka ulaşır ve turbo kavrama hareketi hidrolik olarak aktararak ilk hareket kuru kavrama devreye alınmadan sağlanır. Ayrıca frenleme esnasında VIAB etkin bir retarder’ e dönüşerek güvenli frenleme sağlar.

yabancı escort
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAU REKLAMCILIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN MEZUNİYET PROJESİ YENİ VOLKSWAGEN CRAFTERÖnceki Haber

BAU REKLAMCILIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN ME...

TŞOF BAŞKANI FEVZİ APAYDIN, GÜVEN TAZELEDİSonraki Haber

TŞOF BAŞKANI FEVZİ APAYDIN, GÜVEN TAZELE...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar