İstanbul
DOLAR32.5932
EURO34.7849
ALTIN2507.1

Denizli'de Ulaşımda Yeni Dönem

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli'de Ulaşımda Yeni Dönem
Abone ol
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'de şehir içi otobüs ulaşımında yeni bir başlangıç sayılan "Denizli Kart"ın tanıtımını yaptı. 8 Eylül'den itibaren otobüslere paralı binişlerin kalkacağını belirten Başkan Zolan, Denizli Kart'ın avantajlarını anlattı. Başkan Zolan, "Amacımız kar değil, insanlarımız güvenli konforlu en uygun ve en güzel şekilde arzu edilen yere ulaştırmaktır" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şehir içi otobüs ulaşımında yeni dönemin başlangıcı olan "Denizli Kart"ın tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıya, Başkan Zolan'ın yanı sıra Genel Sekreter Mustafa Ünal, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, Ulaşım Daire Başkanı Niyazi Türlü, Ulaşım AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gonca ve Genel Müdürü Turgut Özkan katıldı. Başkan Zolan, Denizli'nin şehir içi ulaşımla ilgili bir çok konuda denemeler yaptığını belirterek, en son gelinen noktada Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımı, Ulaşım AŞ. adı altında bir şirket oluşturarak sağlamaya karar verdiğini söyledi. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin de bu doğrultuda kararını ortaya koyduğuna değinen Başkan Zolan, "Yeni bir başlangıçla inşallah, Denizlimizde bize yansıyan şikayetlerin, sıkıntıların, taleplerin en aza inmesi noktasında çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalarla hedeflediğimiz, arzu ettiğimiz ulaşıma kavuşacağız. Ulaşım noktasındaki ihtiyaçları artık sıfıra yakın sorunla çözmüş olacağız. Amacımız gayemiz budur. Bunun için tabi almamız gereken tedbirler, yapmamız gereken kararlar ve işler var" diye konuştu.

"Otobüslerde paralı biniş olmayacak"

Otobüslere paralı binişlerde, vatandaşların şoförle muhatap olmasının zaman ve dikkat kaybı ile ilgili soru işaretleri yaratabildiğine dikkati çeken Başkan Zolan, " Bunun ortadan kalkması için Denizli Kart adı altında otobüslerimizde yeni bir dönem başlatıyoruz. Artık otobüslerde paralı biniş olmayacak. Bundan sonra artık hepimizin kartı olacak. Herkes kendi ihtiyacına göre, otobüse biniş yoğunluğuna göre kart edinebilecek. Otobüsü yoğun kullanan bir öğrencimiz veya vatandaşımız aylık abone ile 80 binişlik kart alıp kullanabilecek. Diğer vatandaşlarımızda kontör yükleyerek istediği zaman kart kullanacak. Ayrıca kanunun tanımlamış olduğu ücretsiz binişlerinde kartlara dahil olmasını arzu ediyoruz. Ulaşımda yeni dönemin Denizli'ye hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah yeni otobüslerimizle, yeni bir anlayışla, yeni bir adımla, yeni bir bakışla otobüslerimiz Denizli halkımızın kullanımında olacak. Tabi şikayetlerimizin en aza indirme noktasında gayet sarf etmeye devam ediyoruz" dedi.

8 Eylül'de başlıyor
Otobüs ulaşımında son zamanlarda yaşanan bazı olumsuzluklar olduğunu hatırlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Mutlaka ne sebep olursa olsun bu olumsuzlukları kaldırmak adına arayışımız devam ediyor. Ama trafik kendi içinde riskler taşıyor. Bu riski en aza indirmemiz gerekiyor. Bugünkü yapmış olduğumuz toplantıda riskleri en aza indirme noktasındaki duruşumuzu ortaya koyuyoruz. Bu sadece kart meselesi değildir. Şoförlerimizin eğitimiyle ilgili, psikolojik destekle ilgili, çalışma şartlarıyla ilgili ve otobüslerin bakımı, güzergahlarıyla ilgili, sonuçta vatandaşlarımız mutlu edecek her türlü eksikliği giderecek kararlarla arkadaşlarımız gayret ediyorlar. Olumlu artılarını göreceğiz, hissedeceğiz inşallah. Yeni bir adım olarak da Denizli Kart ile ilgili çalışmamızı başlatıyoruz. 8 Eylül'den itibaren artık Denizli'de otobüslere parayla biniş olmayacak. Mutlaka kart alınacak ve bu kartla binişler gerçekleşecek." Kart sahibi olan vatandaşların bir çok avantaj sağlayacağını kaydeden Başkan Zolan, " Vatandaşlarımızın ekonomisi, konforu ve güvenliğine yönelik, tedbirleri almak için her türlü fedakarlığı yapma konusunda gayret sarf ediyoruz" diye konuştu.

Otobüsler şoför istese de 50 kilometreden daha hızlı gidemez

Artık teknoloji çağında yaşandığını işaret eden Başkan Zolan, "Bu teknolojiyi Denizli'de kullanmak gerekiyor. Bundan sonra daha çok adımlar atılacak. Duraklar, kavşaklarla ilgili adımlar atılacak" dedi. Denizlililerin kartları 27 Ağustos'tan itibaren edinebileceklerini belirten Başkan Zolan, "Burada kar etmek gibi bir şey düşünmüyoruz. Amacımız kar değil, insanlarımızı, güvenli konforlu en uygun ve en güzel şekilde arzu edilen yere ulaştırmaktır. Bununla ilgili adımlar atıyoruz" diye konuştu. Başkan Zolan, otobüslerin hızlı gittiği yönünde gelen bir soruyu şöyle yanıtladı: "Otobüslerimizin hızları saatte 50 kilometre ile kilitlenmiştir. Otobüsler belki şehir içinde gittiği ve büyük olmasından dolayı hızlıymış gibi algılanabilir. Ancak hiç biri, şoför istese de saatte 50 kilometreden daha hızlı gidemez. Otobüsler başı boş değil belli bir prensip noktasında tedbirleri alınmıştır. Otobüslerimiz gayet güvenli ve konforludur." 

Denizli Kart'ın avantajları
Başkan Zolan, Denizli Kart'ın avantajlarını ve kullanımını şu şekilde sıraladı:


* 4 tip Denizli Kart olacak. 
* Kontörlü, sivil, öğrenci ve ücretsiz.
* 2, 3, 4, 5 binişlik olmak üzere 4 tip kullan - at kart olacak. 
* Mevcut kartlar ücretsiz değişecek olup, eski kartların içindeki mevcut kontörler aktarma yapılacaktır. Önceden kartı olmayan vatandaşlarımız ise 5 TL karşılığında içerisinde bir biniş karşılığı olan 1,75 TL kontör yüklü olarak kartı temin edebilecek.
* Kart değişim ve basımı 3 ayrı noktada hizmet vermektedir. Özel idare işhanı, santral garajı, Pamukkale Üniversitesi kampüsü. 
* 20 noktada yapılan kart dolumları şehir genelinde 50 noktaya çıkartılacak. Kullan - at kartları ise bayilere ilave büfe ve marketlerden de temin edilebilecek.
* Paralı binişler 08 Eylül Pazartesi günü sona erecek.
* Eski kartlar geçiş süreci olarak 2 ay geçerli olacak.
* Kanunların ücretsiz olarak belirlediği herkese binişler ücretsiz olup Ücretsiz tip kartlar verilecektir. Ayrıca 65 yaş üzeri vatandaşlarımızdan kimlik göstermek istemeyenlere de Ücretsiz tip kart verilecek. 
* Biniş ücretleri tam 1,75 TL, öğrenci 1,35 TL olarak devam ediyor.
* Abonman sivil 80 biniş 95 TL( Bir biniş 1,2 TL olup tam biniş üzerinden % 32 indirime tekabül etmektedir) , Abonman öğrenci 80 biniş 60 TL ( Bir biniş 0.75 TL olup öğrenci tam biniş üzerinden %44 indirime tekabül etmektedir) olarak kullanabilecek.
* 1 saat içinde yapılacak aktarma ücretsiz olacak. 
* 2 biniş kullan-at 5 TL, 3 biniş kullan-at 7 TL, 4 biniş kullan-at 8.5 TL, 5 biniş kullan-at 10 TL dir.
* Öğrenci kartlarına hem abonman hem de kontör yüklenebilecektir.
* Şehrin 6 noktasına kiosk (Dokunmatik ekranlı para ile kontör yükleme cihazı) kurulacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
EGO Şoförlerine Psikoteknik EğitimÖnceki Haber

EGO Şoförlerine Psikoteknik Eğitim

TOFED Çorum’daSonraki Haber

TOFED Çorum’da

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar