İstanbul
DOLAR32.5636
EURO34.9067
ALTIN2428.2

Denizli Belediyesi'nden Ulaşıma Dev Yatırım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli Belediyesi'nden Ulaşıma Dev Yatırım
Abone ol
20 yeni belediye otobüsünü hizmete sunarak şehir içi toplu ulaşımı rahatlatan Denizli Belediyesi, araç filosuna kazandırdığı yeni otobüs ve itfaiye araçlarıyla hem toplu taşıma, hem de vatandaşların can ve mal güvenliği için dev bir yatırım daha yapmış oldu.

Engellilerin kullanımına tamamen uygun olan, son derece konforlu ve güvenli 18 adet 12 metre uzunluğundaki yeni otobüslerle; afet, yangın, kaza gibi durumlara karşı itfaiyenin müdahale gücüne güç katacak olan 5 adet kaza kırım ve 2 adet yangına müdahale aracı Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen törenle tanıtılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.
Otobüs Filosunun Tamamı Yenileniyor
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan törende yaptığı konuşmada Denizli’nin; gerçekleştirdikleri çalışmalarla Denizli’de yaşayan insanların gurur duyacağı şekle geldiğini kaydederek, şunları söyledi:
“Bu güzel havada güzel bir işin başlangıcını birlikte gerçekleştiriyoruz. Şükürler olsun ki Denizlimiz yaptığımız işlerle sizlere yakışır, sizlerin hak ettiği şekle geldi. İstiyoruz ki Denizli'de yaşayan herkes her şeyin en iyisine, en güzeline sahip olsun. Sizler bizim için değerlisiniz. Biz de sizi mutlu etmek ve bu şehirde yaşamanızdan dolayı gurur duymanızı sağlamak zorundayız. Bizim de görevimiz budur. Bu bağlamda bugüne kadar ulaşımda zaman zaman sıkıntı çekiliyordu. Bize de bu konuda çeşitli talepler geliyordu. 8-9 ay önce bu işin çözümü için çalışmaya başladık. Bu kapsamda yeni otobüsler alarak sıkıntıyı çözüp daha konforlu bir şekilde yolculuk yapmanız için gayret ediyoruz. 2004'te 15-20 yaşında araçlarla hizmet ediliyordu. Bugün ise yeni aldığımız araçlarla filomuzun tamamını sıfır kilometre otobüslerden oluşturma yolunda dev bir adım attık. Ancak yeter mi; tabi ki yetmez. ‘Bizim kardeşlerimiz, büyüklerimiz daha iyisine layıktır’ dedik.”
Başkan Zolan, Belediye Otobüs İşletmesi’nde araç filosunun yenilendiğini belirterek, “Araç filomuzu yenilemeye karar verdik. Önce 20 tane 18 metrelik otobüs getirdik. Bugün de 18 tane daha sıfır kilometre otobüs getirdik. Yeni otobüslerimiz 12 metre uzunluğunda. Yeni aldığımız otobüs sayısı ise toplamda 117. Bunlardan 18'ini teslim aldık. Ortalama 15 günde bir kalan araçlar da gelecek. Yeniler gelince 6-7 yaşındakiler de seferden çıkacak. Hizmet verdiğimiz otobüs sayısı 127'ye ulaştı. Bu sayıyı 150’ye çıkaracağız. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde rahat bir şekilde yolculuk yapabilmeniz için araç sayımızı da arttırıyoruz” dedi

65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ ULAŞIM

Denizli'de yaşayan 65 yaş ve üzeri tüm vatandaşların belediye otobüsünden ücretsiz olarak faydalanmaya başladığını ifade eden Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyüklerimize çok önem veriyoruz. Bu ülkeye belli bir hizmet etmiş, 65 yaşına gelmiş büyüklerimizi artık bugünden sonra Denizli Belediyesi olarak ücretsiz taşıyacağız. Onlar bizim değerimizdir. Eli öpülesi büyüklerimizdir. Onlar için ne yapsak azdır. Onlar, ömürlerini bu şehre, bu millete hizmet etmek ve güzelleştirmek adına harcadılar. Onlar gönül rahatlığıyla sadece nüfus cüzdanını göstererek binsinler istiyoruz. Emekli maaşıyla zor geçinen o büyüklerimize biz de taşıma anlamında katkı sağlayalım dedik. Ücretsiz bir şekilde Denizlimiz’i dolaşsınlar ve şehrimizdeki güzellikleri görsünler istiyoruz. İnşallah bu uygulama yaşlılarımız için güzel olacak. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

“AVRUPA DA NE VARSA BİZDE DE VAR”
Başkan Zolan 10 adet yeni itfaiye aracı alındığını; bunlardan 7'sinin ise geçtiğimiz günlerde teslim alındığını kaydederek, “Araç ve ekipman alımlarımız otobüslerle bitmiyor. Denizli büyükşehir oldu. Artık Denizli genelindeki tüm itfaiye hizmetlerini biz vereceğiz. Denizli Büyükşehir Belediyesi, genişleyen coğrafyada büyük işler başaracak. İtfaiyemiz çok şükür Türkiye'deki itfaiyelere örnek oldu. Bilgi, araç ve gereç anlamında Avrupa'da ne varsa bizde de var. İtfaiye elemanlarımız 600 derece sıcaklıktaki ateşe girecek donanıma ve bilgiye sahip. 10 tane yeni araç aldık. Şuan 7 tanesi geldi. Araçlarda her türlü afete karşı, sıkıntıya karşı müdahale etme imkanı var. Allah yangın afet vermesin. Ama olduğunda da bizim hazır olmamız gerekir. 7 gün 24 saat hazır olcağız. Denizli İtfaiyesi dimdik ayakta olacak. İhbar gelince 3 dakikada imdada yetişip çare olacak. Bu vesileyle araçlarımızın tüm Denizlimiz’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Vali Yardımcısı Abdullah Acar da araçlar için Başkan Zolan'a teşekkür etti.
Törenin ardından yeni alınan araçlar sefere çıktı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da bir otobüse binerek şoför koltuğunda oturup aracı çalıştırdı. 
HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ
Tamamı 12 metre uzunluğundaki yeni belediye otobüsleri yüzde yüz engelli uyumlu, engelli rampalı ve engellilerin rahatlıkla binebilmesi için yana yatma özelliğine sahip. Görme engelliler için ise Braille alfabesinde uyarı notları ve duracak butonları mevcut. Dünya standartlarında EEV motora sahip olan araçlar, düşük emisyon ve çevre dostu olmalarıyla “En Temiz Kent” olma özelliğini taşıyan Denizli’ye yakışır nitelikte. Toplu ulaşımda konfor ve güvenliği sağlamak amacıyla hizmete sunulan araçların tamamı klimalı olup 100 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Böylece bu otobüslerle yolculuk yapan vatandaşlar hem yaz hem de kış mevsiminde hava koşullarından etkilenmeyecek. Tamamı otomatik vitesli olan otobüsler Retarder, ABS, ASR, EBD ve ESP gibi sistemler ile Denizli halkına yüksek güvenlik donanımlarını sunmakta.
BÖLGENİN EN GÜÇLÜ İTFAİYESİ
Bölgenin en güçlü itfaiyesi, Türkiye’nin de en güçlü sayılı itfaiyeleri içerisinde olan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi de araç ve teçhizat filosuna kazandırdığı 10 adet yeni kaza kırım aracı ve yangına müdahale aracı ile gücüne güç kattı. Güçlü yapısı, eğitimli personeli, modern araç gereçleriyle büyükşehirle birlikte artık ilçelere de hizmet verecek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi 7 yeni aracını Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen törende görücüye çıkardı. Vatandaşların büyük ilgisini çeken araçlarda Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip teçhizatlar da dikkat çekti. Kaza kırım araçlarında 150 kalem kurtarma ve yangın malzemesi bulunurken, 2 buçuk ton su ve 300 litre köpük kapasitesine sahip. Dakikada 2,8 ton su atabilen 180 beygir gücündeki araçlarda yangınlarda beton, tuğla sac gibi yapı malzemelerini yüksek basınçlı su ile delebilme özelliği olan ve Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip prolince sistemi mevcut. 290 beygir gücüne sahip yangına müdahale araçlarında ise 6 ton su kapasitesi bulunurken 80 kalem de yangına müdahale malzemesi mevcut.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haliç'e Su Altı TüneliÖnceki Haber

Haliç'e Su Altı Tüneli

Barsan Global Lojistik’e 300 Adetlik Dev Actros TeslimatıSonraki Haber

Barsan Global Lojistik’e 300 Adetlik Dev...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar