İstanbul
DOLAR32.6036
EURO34.8169
ALTIN2504.2

Demirbaş'dan İddialara Sert Cevap

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demirbaş'dan İddialara Sert Cevap
Abone ol
Bmc'nin Şehiriçi Otobüslerine Engelli Asansörü Takılamayacağı Yönünde Çıkartılan Dedikodulara Mustafa...

Bmc'nin Şehiriçi Otobüslerine Engelli Asansörü Takılamayacağı Yönünde Çıkartılan Dedikodulara Mustafa Demirbaştan Sert Cevap Geldi.

Bazı otobüs üreticilerinin ve bayilerin BMC'yi kasıtlı olarak karalamaya çalıştığını ifade eden BMC'nin rekortmen bayii, FSM Demirbaş Otomotiv'in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirbaş 'Bizi esnaf biliyor, onlar yokken biz vardık. Yeni üreticiler geldiler ama yine de esnaf çoğunlukla bizi seçti' dedi. Demirbaş, esnafı kandırma suretiyle BMC aleyhinde yapılan bu söylemleri kınadığını belirtti. Özellikle eski modelli araçlara engelli asansörü takılamayacağına dair yayılan söylemleri hatırlatan Mustafa Demirbaş ' Onlar daha piyasada yokken biz tüm araçlarımızı 2000 yılından itibaren bu kriterlere göre ürettik. Değil 2006 model araçlarımıza 1999 model aracımıza bile engelli asansörü takılabilir. Hatta 1999 model araçlarımızın bir kısmına engelli asansörü takılmıştı' dedi.

GENEL MÜDÜR VE ESNAFA ASANSÖR TANITIM

Bu gibi söylemlerin ticari ahlaka sığmayacak yaklaşımlar olduğunu ifade eden Mustafa Demirbaş İstanbul Halk Ulaşım A.Ş.'nin Genel Kurulu'nda kasıtlı dedikodulara en güzel cevabı verdi. Genel Kurula katılan İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ve halk otobüsü yöneticilerinin de aralarında bulunduğu esnafa asansör takılmış BMC marka araçları tanıttı. Son derece pratik ve kullanımı kolay asansör sistemi beğeniyle karşılandı.

ASANSÖR ESNAFA YÜK OLMAMALI

Demirbaş, biz istiyoruz ki asansörde toplu alım olsun ve esnaf karlı çıksın. Daha ucuza mal etmek istiyoruz. Çünkü bu ürün seri üretime geçtiğinde şimdikinden daha az maliyetli olacaktır. Birisi şuan gelip aracına asansör taktırmak istese hemen aparatın montajını yapar veririz. Ama bu tabi ki seri üretim olmayacağından maliyeti çok tutar. Esnafın daha fazla para ödemesi demektir. Biz esnafa şimdilik tavsiye etmiyoruz. Çünkü daha zamanı var ve ileride seri üretime geçtiğimizde maliyeti daha az olacaktır. Bu da esnafın yararına bir durum. Biz esnafı kandırıp asla araç satmadık. Bizim amacımız; esnafın her zaman en kârlı şekilde araç sahibi olmasını sağlamaktır, dedi.

Hesaplı alım uygulamasını esnafımıza klima olayında da yaşattıklarını vurgulayan Mustafa Demirbaş "Dışarıda 9 bin Euro'ya yapılan klimaları seri alımlar ile çok uyguna getirdik. Bu sayede standart pakete ekstra ücret talep etmeden verdik. Nasıl ki klimayı standart hale getirdik ve esnaf oldukça ucuza klimalı araç sahibi oldu ise asansörde de yapılması gereken  budur" diyor.

BİZ REKABETİ ÇALIŞARAK YAPIYORUZ

Mustafa Demirbaş "Biz bugüne kadar hiçbir rakip hakkında konuşma yapmadık. Duyan varsa söylesin. Biz kalitemize güvenerek satıyoruz.  Pazar payımız da belli. Esnaf gayet iyi tanıyor bizi. Buna göre kendi işimize bakıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi esnafa tebligatta bulunmuş. Tebligatta araçların özürlüye uygun hale gelmesi için bizim dediğimiz asansörü alternatif olarak göstermiş. Belki Ekim ayında sonra Ankara esnafı isteyebilir ama halen oradan da asansör talebi yok. Esnafımız halen zaman var diyor. Bir kısım esnafta da uygulamanın uzatılabileceği beklentisi var. Ancak uzatılmayacağı belli. Ocak ayından itibaren herkes asansör takmaya başlayacaktır.  BMC'nin tüm servisleri BMC esnafına bu hizmeti verecek" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Halk Ulaşım Sakarya'daÖnceki Haber

Halk Ulaşım Sakarya'da

Siemens, Dünyanın İlk Seri Hibrid Elektrikli Uçağını ÜrettiSonraki Haber

Siemens, Dünyanın İlk Seri Hibrid Elektr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar