İstanbul
DOLAR32.6032
EURO34.8062
ALTIN2498.3

Demirbaş“ Yatırımcıları ve Fikirleri Bekliyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demirbaş“ Yatırımcıları ve Fikirleri Bekliyoruz”
Abone ol
BMC, Temsa ve Ford Truck bayiliklerini yürüten FSM Demirbaş Otomotiv, Sabancı Holding’e ait Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde ki 35.000 m2 kapalı alanı olan 132.000 m2 lik tesisi satın aldı, yatırımcıları bekliyor.

BMC’nin 2012 yılında yaşadığı mali kriz yüzünden fabrikanın üretimini durdurması ile yeni yatırımlara imza atan FSM Demirbaş Otomotiv büyümeye devam ediyor. İlk olarak Temsa şehirçi otobüs bayiliğini alarak önemli satışlara imza atan FSM Demirbaş Otomotiv, kısa zamanda 12 metre şehiriçi otobüs pazarında Temsa markasını liderliğe taşıdı. 2013 verilerine göre İstanbul’da şehiriçi 12 metre otobüs pazarının %51’lik bir payına sahip olan FSM Demirbaş Otomotiv bu alanda esnafın en büyük tercihi olduğunu ispatladı.

İstanbul ve Ankara satış ofislerinde BMC ve Temsa bayiliklerini yürüten FSM Demirbaş Otomotiv, 2013’ün ikinci yarısında ise Kocaeli’de ki yeni şubesi ile Ford Truck bayiliğine başladı. Ford Truck bayiliği için 12.000.000 TL yatırım ile 4S Plaza’nın inşaatını başlatan Demirbaş Otomotiv’in yeni yeri Haziran ayında açılacak.

132.000 m2’lik Yeni Tesis

FSM Demirbaş Otomotiv 2014 yılına da büyük bir sürprizle girdi. Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde Toyota Fabrikasının karşısında bulunan Sabancı Holding’e ait 35.00 m2 kapalı toplamda ise 132.000 m2 alana sahip tesis FSM Demirbaş ailesine katıldı. 60.000.000 TL’ye yapılan bu yatırım ile FSM Demirbaş Otomotiv yeni projelerde yer alacak.

Daha önce Sabancı Holding bünyesindeyken Traktör, Mitsubishi Canter ve Treyler üretimleri yapılan tesis birçok alanda kullanıma uygun tasarlanmış bir yapıya sahip.

Yatırımcıları ve Fikirleri Bekliyoruz

Konu ile ilgili açıklama yapan FSM Demirbaş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirbaş, “Daha ne yapacağımıza karar vermedik. Türkiye’nin üretim üssü olarak adlandırılan bölgede bulunan, ticari araç üretim ve montaj için ideal olan tesisimiz, üretim hatları, yedek parça depoları ve idari bölümleri ile faaliyete geçmeye hazır durumda. Ülkemizde yatırım yapmayı planlayan yerli ve yabancı firmalarla da stratejik ortaklık yapabiliriz. Bu konu da görüşmelerimiz sürüyor. Daha çok savunma sanayine yönelik yatırım düşünüyoruz. Geçen hafta Çinli büyük bir firma ile görüşmelerimiz oldu. Diğer firmalar ile de görüşerek en doğru kararı vereceğiz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İSPARK Otoparkları Artık CepteÖnceki Haber

İSPARK Otoparkları Artık Cepte

Kenya Cumhurbaşkanı Marmaray’daSonraki Haber

Kenya Cumhurbaşkanı Marmaray’da

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar