darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3396
EURO35.1912
ALTIN2245.1

DAKAR 2016’NIN ŞAMPİYON LASTİĞİ GOODYEAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DAKAR 2016’NIN ŞAMPİYON LASTİĞİ GOODYEAR
Abone ol
De Rooy takımı, dünyanın dört bir yanından 50’den fazla kamyonun katıldığı, en büyük off-road yarışı Dakar’ı, Goodyear ORD kamyon lastikleriyle kazandı. Standart Goodyear ORD off-road kamyon lastiklerini kullanan De Rooy takımı, 16 Ocak Cumartesi günü yapılan Dakar 2016 yarışlarında, kamyon kategorisinin birincisi oldu.

3-16 Ocak 2016 tarihleri arasında Arjantin ve Bolivya’da yapılan, toplamda 9000 km’lik bir mesafeyi kapsayan ve dünyanın en zorlu yarışı olarak bilenen Dakar’ın bu seneki şampiyonu Hollandalı De Rooy Takımı oldu. Takım, yarışı 501 numaralı Powerstar Iveco kamyona takılan 375/90R22.5 ebatlı Goodyear ORD off-road kamyon lastikleri ile kazandı.

 

Hollandalı sürücü Gerard De Rooy, İspanyol yardımcı sürücü Moises Torrallardona ve Polonyalı mekaniker Darek Rodewald’dan oluşan De Rooy ekibinin yarışlarda kamyon kategorisini birinci tamamlamasının yanı sıra, ekibin Ton Van Genugten tarafından kullanılan Goodyear ORD ekipmanlı yüksek hızlı destek kamyonu da, yarışları kendi kategorisinde 5. olarak tamamladı.

 

Goodyear’ın Dakar yarışları boyunca, özellikle de lastiğin hava basıncıyla ilgili konularda mükemmel teknik destek ve danışmanlık sağladığını söyleyen Gerard De Rooy; “Dakar’daki koşullar oldukça zorluydu. Kum, taş ve çamurlu olan yol için lastik seçimi çok önemliydi. Goodyear ORD 375/90R22.5 off-road lastikleri mükemmel performans sağlayarak, yarışı kazanmamızda önemli rol oynadı” dedi.

 

Gerard De Rooy ve takımını Dakar 2016 yarışlarının kamyon kategorisinde elde ettikleri bu harika başarıdan dolayı kutladıklarını ifade eden Goodyear Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Ticari Lastik Pazarlama Direktörü Benjamin Willot,aynı zamanda bu yarışın Goodyear ORD off-road kamyon lastikleri için de zorlu ve gerçek bir deneyim olduğunu söyledi. Willot; “De Rooy takımı, kamyon kategorisinde birincilik elde ederek, Goodyear lastiklerinin en zorlu off-road koşullarında bile yüksek performans gösterdiğini kanıtlamış oldu” dedi.

 

Hollandalı De Rooy takımı ‘Odyssey’ Dakar 2016 yarışlarına 375/90R22.5 ebatlı Goodyear ORD off-road kamyon lastikleri takılı olan Gerard De Rooy’un kullandığı yarış kamyonu, Ales Loprais’nin kullandığı kamyon ve Ton van Genugten’in kullandığı yüksek hızlı destek kamyonuyla katıldı.

 

De Rooy takımı Lüksemburg’daki Goodyear İnovasyon Merkezi’nde çalışan mühendislerle birlikte yaptığı uzun testler sonucunda, Goodyear ORD lastiklerini yarışlarda kullanmak üzere seçti. Goodyear mühendisleri de Dakar 2016 yarışlarında lastik performansını en üst düzeye çıkarabilmesi için De Rooy takımına her konuda yardımcı oldular.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BOEING VE MEB EĞİTİMDE BİRLEŞTİÖnceki Haber

BOEING VE MEB EĞİTİMDE BİRLEŞTİ

TOTAL’DEN GENÇ GİRİŞİMCİLERE BÜYÜK DESTEKSonraki Haber

TOTAL’DEN GENÇ GİRİŞİMCİLERE BÜYÜK DESTE...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar