İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Daikin Türkiye Lojistikte Yeşil Dönem Başlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Daikin Türkiye Lojistikte Yeşil Dönem Başlattı
Abone ol
Daikin Türkiye uluslararası taşımalarında kara deniz ve treni kapsayan karma yöntemi uygulamasını hayata geçirerek karbon salınımını ve çevreye verilen zararın etkilerini azaltmayı hedefliyor.

Daikin Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Daikin Türkiye bu çalışmasıyla 6 ayda 35 hektarlık orman alanının korunmasını sağlamış oldu.

Şirket bu yıl başlattığı uygulamasıyla Daikin Europe Belçika’dan gerçekleştirilen uluslararası taşımalarda kara-deniz-tren yolunun karma şekilde kullanıldığı intermodal taşıma modelini uyguluyor. Uluslararası taşımalarında yeşil lojistik uygulamalarını tercih eden Daikin Türkiye, böylece tedarik zinciri süreçlerinde atıkların çevreye verdiği olumsuz etkileri azaltıyor. Daikin Türkiye, bu model sayesinde 6 ayda 311 bin 771 kilogram karbondioksit CO2 (Karbondioksit)  tasarrufu gerçekleştirdi. Daikin Türkiye böylece, 65 binek aracın bir yıllık sera gazı salınımı, CO2 emisyonundan tüketilen gazdan 132 bin 118 litre yakıt, bir yılda 706 evin elektrik tüketimi ve 117 tonluk atığın çöp sahasına gönderilmesi yerine, yeşil lojistik uygulamaları ile karbon salınımının önlemesinde önemli sonuçlar elde etti.

Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tuna Gülenç, çevreci çözümlerin şirketlerin önemli görevlerinden biri olduğunu belirterek, yürütülen çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Bugün dünya devleri sadece üretim süreçlerinde değil daha birçok alanda ‘daha yaşanabilir bir dünya’ için çalışmalar yapıyor. Daikin ise çevreci çözümleri ile bu alanda da dünyanın lider şirketlerinden biri olmayı sürdürüyor. Sadece üretimde ve faaliyet alanında değil yaptığı işbirlikleri ile de çevreye verilen zararın etkilerini azaltmak için çalışıyoruz. Yeşil lojistik de bu yöndeki çalışmalarımızın önemli bir parçasını oluşturuyor. Bugün bir litre benzin yandığında bir kişinin bir günlük ihtiyacı olan 2000 litre oksijeni tüketiyoruz. Bir litre benzin 800 gramdır ve her bir litrede 738 gram karbon salınımı bulunmaktadır. Bir litre benzin ortalama 20 km yol kat ettiği hesaplandığında sağlanacak her 4 litre benzin tasarrufu 10 kilogram karbondioksiti atmosferden uzak tutuyor. Kısa sürede elde ettiğimiz sonuçlar, bu konuda yürüttüğümüz çalışmaların ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. ‘Eko dizayn’ ilkesine gönülden bağlı olan ve sürekli olarak ürünlerindeki ‘yeşil’ içeriği geliştirmeye çalışan Daikin, çevre, enerji ve verimlilik konularındaki her türlü gelişmeye öncülük etmeye devam edecektir."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hacıbayram Yeraltı Otoparkı HazırÖnceki Haber

Hacıbayram Yeraltı Otoparkı Hazır

THY Yüksekten UçuyorSonraki Haber

THY Yüksekten Uçuyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar