İstanbul
DOLAR32.5244
EURO34.7962
ALTIN2422.4

Cummıns Euro 6 Motorları Türkiye’de Sahnede

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cummıns Euro 6 Motorları Türkiye’de Sahnede
Abone ol
Cummins Euro 6 motorları İstanbul’daki Busworld Türkiye etkinliğinde (24-27 Nisan) ilk kez Türk müşterileriyle buluştu.

Cummins  Bölgesel Otobüs İşleri Genel Müdürü Ashley Watton şunları söyledi: “Cummins son birkaç yılda Türkiye otobüs pazarında önemli bir büyüme gösterdi. Hızımızı sürdürme kamacıyla müşterilerimizin 2016 yılında Euro 6 ’ya geçişe hazır olmalarını sağlamak için onlarla yakından çalışıyoruz. Euro 6 otobüs motorlarımız hali hazırda Avrupalı operatörlerine yüksek düzeyde hizmet sağlıyor; bunun Türkiye pazarına da yansıyacağından eminiz.”

Cummins’in Euro 6 ISB dizel motorları kendini kanıtlamış, soğutulmuş egzoz gazı resirkülasyonu (EGR) ve değişken geometrili turboşarj (VGT) kullanmaktadır. Cummins VGT yüksek tork ve düşük hız kapasitesi için iyileştirilmiştir ve önemli performans ve sürüş yeteneği iyileştirmeleri sunar.

Motorlar Cummins’in en son tasarladığı egzoz aftertreatment teknolojisi ile çalışmakta ve ultra düşük emisyon seviyelerini karşılamak üzere Dizel Partikül Filtresini (DPF) Selektif Katalitik Redüksiyon (SCR) ile birleştirmektedir. Patentli tasarımı, düşük sıcaklıklarda bile çok yüksek dönüştürme verimliliği için Bakır Zeolit teknolojisi kullanmaktadır. Dört silindirli ISB4.5 motoru, kusursuz güç-ağırlık oranı ve 760 Nm’lik güçlü azami tork ile 210 ps’ye kadar mevcuttur. Altı silindirli 6,7 litre ISB motoru, yolcu otobüsü uygulamaları için 310 ps’ye, otobüs uygulamaları için 280 ps’ye kadar genişlemektedir. Azami tork 1100 Nm’lik yüksek bir seviyededir.

2 – CUMMINS EURO 6 MOTORLARI TÜRKİYE’DE SAHNEYE ÇIKIYOR

Euro 4 ve 5 için Cummins, SCR kullanarak son derece başarılı bir emisyon stratejisi benimsemiştir. ISB motorları düşük Adblue kullanımı ile sınıfının önde gelen yakıt ekonomisi seviyelerine ulaşmıştır. Euro 6 için Euro 5 yakıt tüketimi seviyeleri en azından korunacak, Adblue tüketimi ise dizele kıyasla %2-3 oranına kadar azaltılacaktır. Watton, “Alternatif yakıtlı taşıtlara yönelik bölgesel talebin farkında olarak 8,9 litre ISL G doğal gaz motorunu da sergileyeceğiz,” diye ekledi. “Türkiye’de gaz ve dizel kullanımı karşılaştırıldığında önemli yakıt maliyeti avantajları elde edilmektedir ve motor düşük emisyonlu gazla çalışan otobüsler için ideal bir seçimdir,” diye sözlerini noktaladı.

ISL G, 250 ila 320 ps’de mevcuttur ve 1356 Nm azami torka sahiptir. Euro 5 ve Euro 6 emisyonlarını karşılamak üzere stokiyometrik yanmalı soğutulmuş Egzoz Gazı Resirkülasyonunun (EGR) bir kombinasyonunu kullanır. Cummins soğutulmuş EGR, yanma sıcaklıklarını düşürürken motor emisyonlarını ve gürültüyü azaltır.Yakıtın tamamen yakıldığı stokiyometrik yanma, oksijensiz bir egzoz sağlar. Yüksek düzeyde verimli, üç yollu katalizör aftertreatment kullanmayı sağlar. Bakım gerektirmeyen üç yollu katalizör teknolojisi, egzoz susturucusunun bir parçası olan etkili, basit ve pasif bir cihazdır ve çalışma aralığında tutarlı emisyon kontrolü sağlar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kamyon Pazarı %10,3 DaraldıÖnceki Haber

Kamyon Pazarı %10,3 Daraldı

Bilet Almanın En Kolay YoluSonraki Haber

Bilet Almanın En Kolay Yolu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar